fbpixel

Search icon
Search
9 εύκολοι τρόποι να αποχαιρετήσετε τα πρησμένα και κουρασμένα μάτια
MAKE UP

9 εύκολοι τρόποι να αποχαιρετήσετε τα πρησμένα και κουρασμένα μάτια

Κινήσεις που θα σας χαρίσουν τέλειο βλέμμα στη στιγμή


Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα αισθητικής στην αντιμετώπιση τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς της κοσμητολογίας η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται μετά την ηλικία των 25 και το δέρμα γίνεται πιο επιρρεπές σε πρηξίματα. Εσωτερικά της επιφάνειας υπάρχουν διαφορετικές στρώσεις από μύες, συνδετικό ιστό και λίπος, στοιχεία που τελικά οδηγούν στις αλλαγές που γίνονται ορατές εξωτερικά. Έτσι, όπως και σε κάθε πρόβλημα, και εδώ η ολιστική αντιμετώπιση αποτελεί τη μοναδική λύση. 

Αν, λοιπόν, θέλετε να αποχαιρετήσετε τα πρησμένα και κουρασμένα μάτια τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το παρακάτω how-to!
kourasmena-matia-2.jpg


1. Απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η αλλεργία μπορεί να προκαλέσει σακούλες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν ειδικό. Εάν έχετε συχνά πρησμένα μάτια το πρωί όταν ξυπνάτε, πάρτε έναν καθαριστή αέρα για την κρεβατοκάμαρά σας, αλλάξτε τη μαξιλαροθήκη και πλένετε τα σεντόνια σας συχνά για να μειώσετε τα αλλεργιογόνα. Σε αυτό είναι σημαντικό να προσθέσετε και την ενοχλητική φαγούρα που πολλές φορές συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο για τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε και αυτά πολλές φορές χρειάζονται αλλαγή.

2. Μειώστε το αλάτι

Μειώστε το αλάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας και πριν κοιμηθείτε. Επιπλέον αλάτι οδηγεί σε κατακράτηση νερού το οποίο μοιραία σημαίνει πρήξιμο. Πίνετε άφθονο νερό για να κρατήσετε την οργανισμό σας καθαρό , καθώς αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη πρηξίματος των ματιών. Το ίδιο το νερό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, και η έλλειψη του θα προκαλέσει πρήξιμο.

3. Ελέγξτε το θυρεοειδή σας

Εάν παρατηρήσετε πρήξιμο στο άνω βλέφαρο, μπορεί να πάσχετε από υποθυρεοειδισμό. Λόγου αυτού δύναται να προκληθούν φλεγμονές που μπορεί να εμφανιστούν και ως κούραση ή πρήξιμο. Σε τέτοια περίπτωση οφείλετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να προχωρήσετε στην πρόληψη. 

kourasmena-matia-1.jpg


4. Κόψτε το κάπνισμα

Ναι, υπάρχουν δεκάδες βλαβερές συνέπειες από το κάπνισμα και πιθανώς γνωρίζετε τις περισσότερες από αυτές. Αυτό που ίσως αγνοούσατε είναι ότι επιδεινώνει το πρόβλημα των "baggy" ματιών. Ο καπνός περιέχει ουσίες που διασπούν το κολλαγόνο, το οποίο αποτελεί τη βάση των ιστών και έτσι μακροπρόθεσμα συμβάλλει στο χαλάρωμα του δέρματος.

5. Κοιμηθείτε επαρκώς

Σίγουρα, αυτό επηρεάζει την εμφάνιση των ματιών σας. Όπως γνωρίζετε με την ξεκούραση τα επίπεδα του άγχους μειώνονται, τα πρηξίματα υποχωρούν και ο οργανισμός παίρνει τον απαραίτητο χρόνο για να προσαρμοστεί ξανά στις απαιτήσεις της νέας μέρας. Μάλιστα, αν συνδυάσετε τον ύπνου σας και με την κατάλληλη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης τότε σίγουρα τα αποτελέσματα θα διπλασιαστούν. 

Extra tip: Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, χαμηλώστε τα φώτα, αφαιρέστε τα ηλεκτρονικά είδη από το περιβάλλον σας, πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα και χαλαρώστε το μυαλό σας.

6. Επενδύστε στο μαύρο ή πράσινο τσάι

Οι φακελάκια τσαγιού είναι μια άλλη δημοφιλής θεραπεία που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Το πράσινο και μαύρο τσάι περιέχουν καφεΐνη, η οποία συσφίγγει το δέρμα και αποτρέπει την υπερβολική συσσώρευση λίπους στα κύτταρα, μια κοινή αιτία των κουρασμένων ματιών. Το τσάι με καφεΐνη περιέχει επίσης τανίνες, οι οποίες διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις επιπτώσεις της γήρανσης. Με απλά βήματα, λοιπόν, θα μειωθεί αισθητά το under eye πρήξιμο. Αν είστε λάτρεις του τσαγιού, το συγκεκριμένο trick πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε.

kourasmena-matia.jpg

7. Μην καταναλώσετε το ασπράδι των αυγών

Αντιθέτως κάντε το μάσκα για τα μάτια! Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού και εφαρμόστε το με τα δάχτυλα σας κάτω από τα μάτια (βεβαιωθείτε ότι δεν το βάζετε στα μάτια και πλύνετε τα χέρια μετά την εφαρμογή). Καθώς στεγνώνει, θα σφίξει και θα τονίσει το δέρμα. Αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε απαλά. Αυτό το trick μπορεί επίσης να διεγείρει την κυκλοφορία και να μειώσει τη φλεγμονή. 

8. Κάντε το κόλπο με το κουτάλι

Το eye puffiness μπορεί να μειωθεί με την βοήθεια μιας κρύας κομπρέσας ή ενός κρύου αντικειμένου. Στην προκειμένη περίπτωση, η πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση, σύμφωνα με πολλούς δερματολόγους, είναι να τοποθετήσετε από το βράδυ δυο κουταλάκια του γλυκού στο ψυγείο και με το που ξυπνήσετε το πρωί να τα πιέσετε πάνω από τα μάτια σας -έχουν το τέλειο μέγεθος και σχήμα- για μερικά λεπτά.

9.  Πείτε "ναι" σε ένα beauty tool

To eye roller είναι μια ακόμη πιο γρήγορη λύση, με την οποία μάλιστα μπορείτε να μεγιστοποιήσετε και τα αποτελέσματα της κρέμας σας. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά και με το χρόνο θα δείτε διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Μην περιμένετε μαγικές λύσεις, αντιθέτως επιμείνετε όπως ακριβώς κάνετε και με τη γυμναστική. Κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει τις τέλειες αναλογίες με μια εβδομάδα προπόνησης.