fbpixel

Search icon
Search
84η ΔΕΘ: Η Ινδία ως τιμώμενη χώρα και το line-up των καλλιτεχνών
CITY VIBES

84η ΔΕΘ: Η Ινδία ως τιμώμενη χώρα και το line-up των καλλιτεχνών

Τι να περιμένετε από τη διοργάνωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης


Με τα πρώτα σκιρτήματα του γλυκόπικρου φθινοπώρου, αφού μόλις που προλάβαμε να αφήσουμε πίσω τις τελευταίες άμμους του καλοκαιριού -στη Θεσσαλονίκη αντιλαμβανόμαστε αμέσως την έλευση του Σεπτεμβρίου, αντικρίζοντας τις μοναδικές νέες κατασκευές που δημιουργούνται κάθε χρόνο στο κέντρο της πόλης, προς τιμήν της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία φέτος συμπληρώνει το 84ο έτος λειτουργίας της. 

Με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και άκρως παραγωγικές επιχειρηματικές συζεύξεις, φέτος η ΔΕΘ θυμάται και τιμάει την Ινδία, μια χώρα με την οποία είχε ξαναβρεθεί στο ίδιο μέρος πριν από 10 χρόνια. Από τις 7 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 συνεχίζει την παράδοση της σύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, ενώ ταυτόχρονα, αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία.

Η Έκθεση σηκώνει αυλαία αυτό το Σάββατο, με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πρόκειται να κλείσει όπως και κάθε χρόνο με την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο ενδιάμεσο, άνθρωποι από την πολιτική ζωή θα δώσουν ενεργά το παρών, μέσα από ομιλίες στα διάφορα περίπτερα της διοργάνωσης.

New India

.jpg

Μία ανανεωμένη Ινδία που κοιτάει στο μέλλον επιθυμούν να αναδείξουν μέσα από τη φετινή ΔΕΘ οι τιμώμενοι εκπρόσωποι της. Ινδική κουζίνα με απίθανο carry, σκηνικά Bollywood και σαλόνι κάνναβης συνθέτουν τις νέες πολύχρωμες βάσεις, επάνω στις οποίες θα στηθεί μια πρωτοποριακή σύνδεση, η οποία θα ενώσει τις δύο χώρες. Μάλιστα, μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες στο χώρο της τεχνολογίας, η οποία πρόκειται να ανατρέψει τα δεδομένα του φορητού Ίντερνετ, το πολυαναμενόμενο σήμα 5G θα κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση της πόλης.

Άλλωστε, στην εξωστρέφεια, στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στηρίζεται συνολικά, η επιτυχημένη διοργάνωση, ενώ η επιλογή να φιλοξενήσει μετά τις ΗΠΑ μια ακόμη οικονομική και επενδυτική υπερδύναμη, όπως η Ινδία -η οποία εξελίσσεται σε µία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου- σηματοδοτεί τη σύσφιγξη των οικονομικών, εμπορικών, επενδυτικών, αλλά και πολιτιστικών επαφών ανάμεσα στις διοργανώτρια και τιμώμενη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, ινδικές επιχειρήσεις και φορείς που θα συμμετάσχουν στην 84η ΔΕΘ θα πραγματοποιήσουν επαφές µε αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις.

Πάνω από 1500 εκθέτες θα παρουσιαστούν στα περίπτερα της διοργάνωσης, αναδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τις νεοφυείς εταιρείες. Παράλληλα, θεάματα ψυχαγωγίας, όπως παραδοσιακοί ινδικοί χοροί, φαγητά, αλλά και τσίρκο για μικρά παιδιά με ινδικά νούμερα έχουν προετοιμαστεί άρτια για χάρη των ημερών. 

Artists Line Up 

4-PTxYM.jpg

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, σπουδαία ονόματα από την ελληνική καλλιτεχνική σκηνή πρόκειται να εμφανιστούν στη σκηνή της 84ης ΔΕΘ, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες στο δραστήριο κοινό της πόλης. Οι συναυλίες που θα ζωντανέψουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενούνται κάθε βράδυ στις 21:30, από τις 8 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, στο εμβληματικό Τόξο στην είσοδο της ΧΑΝΘ, αναδεικνύοντας μεγάλες επιτυχίες, που συμπεριλαμβάνουν διαφορετικά φάσματα μουσικής.

Πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου στη σκηνή των Music Events της ΔΕΘ θα κάνουν ο Θέμης Αδαμαντίδης και οι Μέλισσες, ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν τα επόμενα βράδια οι Stavento (9/09), Πάμος Κιάμος (10/09), Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Πορτοκάλογλου & Κίτρινα Ποδήλατα (11/09). 

Ο εκπληκτικός Έλληνας performer Σάκης Ρουβάς θα ανέβει στη σκηνή την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσουν η Ελένη Φουρέιρα με τον Αναστάδιο Ράμμο (13/09). Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, οι Μάκης Δημάκης, Ειρήνη Παπαδοπούλου και Βασίλης Δήμας θα ξεσηκώσουν το κοινό της πόλης, ενώ την αυλαία για φέτος στην 84η ΔΕΘ θα κλείσει το βράδυ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, η Πάολα με μία μεγάλη απολαυστική συναυλία!

3-ewOcO.jpg

Info: ΔΕΘ, Εγνατίας 154, Ώρες Λειτουργίας: Σάββατο 7/9: 10:00-22:00, Κυριακή 8/9: 10:00-22:00, Καθημερινές: 16:00-22:00, Σάββατο 14/9 & Κυριακή 15/9: 10:00-22:00