fbpixel

Search icon
Search
8 θαυματουργά φρούτα για μεγαλύτερη απώλεια βάρους
WELLNESS

8 θαυματουργά φρούτα για μεγαλύτερη απώλεια βάρους

Σας αποκαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Όπως έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές και που γνωρίζετε πλέον πολύ καλά είναι πως χρειάζεται να εντάξετε στη διατροφή σας όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορείτε. Έχετε πληροφορηθεί, ωστόσο, ποια φρούτα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά;

Για ποιον τρόπο χρειάζεται να τρώμε φρούτα και λαχανικά;

Οφείλουμε να τα καταναλώνουμε καθημερινά, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών που επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και επιφέρουν αίσθημα κορεσμού, συνεπώς θα παραμείνετε χορτάτοι για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα. Παράλληλα, μπορείτε να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας μέσω των φρούτων αντί των γλυκών, καθώς περιέχουν φυσικά σάκχαρα και με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τη ζάχαρη. Έτσι, η λεγόμενη φρουκτόζη χρησιμοποιείται από τον οργανισμό σας ως πηγή ενέργειας. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι δεν ισχύουν οι φήμες που υποστηρίζουν πως χρειάζεται να αποφεύγετε τα φρούτα, εξαιτίας της περιεκτικότητας τους σε σάκχαρα.

Ποια φρούτα είναι ιδανικά για απώλεια βάρους;

Μήλα

shutterstock-226100671.jpg

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», όπως επίσης και το περιττό σωματικό βάρος. Αξίζει να αναφερθεί πως έρευνες κατέδειξαν, ότι εκείνοι που προτιμούν καθημερινά το συγκεκριμένο φρούτο καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες ημερησίως. Επομένως, κατάφεραν να μειώσουν δραστικά το βάρος τους.

Καρπούζι

shutterstock-337486829.jpg


Το καρπούζι έχει πολύ λίγες θερμίδες και εξαιρετικά μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (συγκεκριμένα 90%). Ακόμη, έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως και φυτικές ίνες, οπότε σας βοηθά να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε υγρά και να παραμείνετε χορτάτοι για αρκετή ώρα.

Φράουλες

shutterstock-408781099.jpg

Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ενώ πρέπει να λάβετε υπόψη πως προτιμότερο είναι να καταναλώνετε τις βιολογικές και όχι τις συμβατές, καθώς συγκαταλέγεται στα φρούτα που «δέχονται» τα περισσότερα φυτοφάρμακα. Ταυτόχρονα, μπορείτε να τις απολαύσετε εκτός από τη φρουτοσαλάτα σας και ως συστατικό σε ένα πεντανόστιμο και δροσερό smoothie.

Μύρτιλα

shutterstock-1724229235.jpg

Αποτελούν εξαιρετική επιλογή αν επιθυμείτε να μειώσετε το σωματικό σας βάρος, καθώς περιέχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Παράλληλα, βελτιώνουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στον οργανισμό, περιέχουν φυτικές ίνες, έχουν λίγες θερμίδες και εξαιρετική γεύση.

Βατόμουρα

shutterstock-400030150.jpg


Τα βατόμουρα αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C, αλλά και φυτικών ινών, ενώ περιέχουν και φυλλικό οξύ που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην κυτταρική ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, εκτός από την απώλεια βάρους συμβάλλουν και στην καταπολέμηση του καρκίνου, ενδυναμώνουν τη μνήμη και την όραση, ενώ δύναται να προστατεύσει και από τις επικίνδυνες ηλιακές ακτίνες UV.

Πορτοκάλι

shutterstock-691064353.jpg

Το πορτοκάλι είναι από τις κυριότερες πηγές βιταμίνης C, περιέχει φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, δεν έχει καθόλου λιπαρά, ενώ οι θερμίδες του είναι ελάχιστες. Μπορείτε να το καταναλώσετε ως σνακ, μέσα σε σαλάτες, αλλά και σε μορφή χυμού.

Ρόδι

shutterstock-309093002.jpg

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Κ, Ε, φυλλικό οξύ, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες, συμβάλλει στην ορθή καρδιακή λειτουργία και μειώνει την χοληστερόλη.

Grapefruit

shutterstock-1292867065.jpg

Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει μόλις 39 θερμίδες (όταν κατανάλωνετε το μισό) και παρέχει το 65% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C. Ταυτόχρονα, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, συνεπώς η ζάχαρη απελευθερώνεται πιο αργά στο αίμα, ενώ βοηθά και στην απώλεια των περιττών κιλών.

    Είναι πολύ σημαντικό, αλλά και αναγκαίο να καταναλώνουμε καθημερινά όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορούμε, καθώς περιέχουν όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, οπότε μπορούμε να αποκομίσουμε πολλά οφέλη από την κατανάλωση τους.