fbpixel

Search icon
Search
8 smart tips για αποτελεσματικό decluttering πριν από το Πάσχα
INTERIORS

8 smart tips για αποτελεσματικό decluttering πριν από το Πάσχα

Πώς να προετοιμάσετε τους χώρους σας


Η άνοιξη είναι εδώ και το Πάσχα πλησιάζει. Αυτή είναι η πιο ιδανική ευκαιρία για ένα γενικό ξεκαθάρισμα στους προσωπικούς σας χώρους, καθώς και η τέλεια στιγμή να απομακρύνετε από τα δωμάτιά σας ό,τι δεν έχετε πραγματικά. Το ζητούμε είναι να χαρίσετε στους χώρους σας τη φρεσκάδα που απαιτεί η εποχή, απολαμβάνοντας έτσι ποιοτικό χρόνο στο δικό σας «καταφύγιο». Ακολουθήστε τα παρακάτω decluttering tricks για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Let's get started!

1. Ορίστε έναν ξεκάθαρο σκοπό

Το πρώτο βήμα για το σωστό ξεσκαρτάρισμα είναι στην πραγματικότητα η προετοιμασία. Οι ειδικοί προτείνουν να ορίσετε έναν ξεκάθαρο σκοπό πριν αποσυμφορήσετε τον χώρο σας. Αρχικά, ρωτήστε τον εαυτό σας: γιατί θέλετε να οργανωθείτε; Τι αντίκτυπο θα έχει η οργάνωση στη ζωή σας; Αφού καθορίσετε τις απαντήσεις, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!

parisian-bedroom-with-classic-white-linens-via-zara-home.webp

2. Δείτε τον χώρο σας ως επισκέπτης για πρώτη φορά

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς βλέπουν οι επισκέπτες σας το σπίτι σας όταν έρχονται σε αυτό για πρώτη φορά. Ήρθε η ώρα να το κάνετε και να μπείτε στη θέση τους. Δείτε την κατοικία σας σαν να πηγαίνετε στο σπίτι ενός φίλου σας. Γράψτε την πρώτη σας εντύπωση για το πόσο καθαρό και οργανωμένο είναι και αλλάξτε ό,τι δε σας αρέσει.

3. Ταξινομήστε τα αντικείμενά σας ανά κατηγορίες

Η ταξινόμηση είναι το «κλειδί» για να οργανωθείτε, σύμφωνα με την επαγγελματία διοργανώτρια Katherine Picott. Η τακτοποίηση των αντικειμένων σας και το ξεκαθάρισμά τους σε σχέση με άλλα παρόμοια είναι ο τέλειος τρόπος για να ορίσετε με σαφήνεια πού ανήκει το καθένα πριν μετακινήσετε οτιδήποτε.

paris-apartment-rodolphe-parente-13.jpg

4. Μην αμελείτε το στρώσιμο του κρεβατιού

Μπορεί να ακούγεται αρκετά κοινότυπο, αλλά είναι ένα εξίσου σημαντικό decluttering tip. Στα περισσότερα υπνοδωμάτια το κρεβάτι καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό του χώρου. Έτσι, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι αφού το στρώσετε να το γεμίσετε με μαξιλάρια και καλύμματα, που θα μεταμορφώσουν το δωμάτιό σας με εκλεπτυσμένο τρόπο.

5. Δωρίστε τα ρούχα που δε φοράτε πια

Για να αναγνωρίσετε ποια είναι, απλώς κρεμάστε όλα τα ρούχα σας με κρεμάστρες προς την κατεύθυνση που κοιτάει τη ντουλάπα. Αφού φορέσετε κάποιο κομμάτι τοποθετήστε την κρεμάστρα του και πάλι προς στη σωστή κατεύθυνση. Αποχωριστείτε τα ρούχα που δεν αγγίξατε μετά από μερικούς μήνες.

7b8ae96933868e8826c6a469dcd88d4e.jpg

6. Μη σκέφτεστε το συναισθηματικό κομμάτι

Ξεκινήστε αποσυμφορίζοντας περιοχές που σας φαίνονται διαχειρίσιμες και δεν απαιτούν πολλή σκέψη ή περισυλλογή. Το declutter του ψυγείου ή του ντουλαπιού σας μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο το να πετάξετε πράγματα που έχουν λήξει, ενώ η επεξεργασία όλων των παιδικών σας φωτογραφιών ή των παλιών σας επιστολών μπορεί να σας φανεί πολύπλοκη και συντριπτική. Μην κάνετε το πρώτο βήμα του declutter πιο περίπλοκο - κρατήστε το απλό και διαχειρίσιμο.

7. Αποθηκεύστε με κομψό τρόπο

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γεμίζετε τους χώρους διαβίωσής σας με λύσεις αποθήκευσης, που δεν αντανακλούν ούτε στο ελάχιστο το γούστο ή το ύφος σας. Για παράδειγμα, τα ψάθινα καλάθια είναι μια πολύ πιο κομψή εναλλακτική πρόταση από τα πλαστικά κουτιά. Ακολουθήστε τα trends της άνοιξης και δοκιμάστε να γεμίσετε τον χώρο σας με μερικά όμορφα και πρακτικά ανοιχτά καλάθια. 

cdncliqueinccom-cache-posts-218474-2114693-1489099670700x0c-aa484239c4bd446980e25157599839ca.jpg

8. Κάντε αυτήν τη διαδικασία πιο διασκεδαστική

Κι αν ακόμα δεν έχετε μπει σε spring mood και σας είναι δύσκολο να ξεκινήσετε το καθάρισμα και την αναδιανομή στους χώρους, βρείτε fun τρόπους που θα σας το κάνουν πιο εύκολο κι ευχάριστο. Η μουσική είναι πάντα μια καλή ιδέα, αλλά από εκεί και πέρα μπορείτε να πάρετε τη βοήθεια και άλλων μελών της οικογένειάς σας ή ακόμα κι ενός φίλους. Έτσι, το σπίτι σας θα είναι έτοιμο για την άνοιξη ακόμα πιο γρήγορα!