fbpixel

Search icon
Search
8 red flags στη σχέση σας που δεν πρέπει να αγνοήσετε
PSYCHOLOGY

8 red flags στη σχέση σας που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Σημάδια που δείχνουν πως κάτι πρέπει να προσέξετε


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε πέσει με όλες σας τις δυνάμεις στον έρωτα. Δεν είναι λίγες οι φορές που απογοητευτήκατε και φυσικά αυτές που  το ένστικτο σας, σας οδήγησε στη σωστή κατεύθυνση. Παρόλα αυτά, όταν νιώθετε ερωτευμένοι είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσετε τα red flags που σε αντίθετη περίπτωση δε θα σας άφηναν να προχωρήσετε παρακάτω. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο ενθουσιασμός έχει έναν δικό του τρόπο να τυφλώνει τους ανθρώπους για πράγματα που σε αντίθετη περίπτωση θα φαίνονταν προφανή. 

Επομένως, αν βρίσκεστε στη φάση των ραντεβού ή αν έχετε ήδη μια σχέση, ήρθε η ώρα να σταματήσετε να αποφεύγετε τα αποδεικτικά στοιχεία που δεν υποστηρίζουν το status σας. 

couples1.jpg

1. Δεν επιλύονται τα προβλήματα

Υπάρχει μια αλήθεια που είναι αδιαπραγμάτευτη και λέει πως ακόμη και τα πιο αγαπημένα ζευγάρια μαλώνουν. Όμως, αυτό που είναι σημαντικό για τη βιωσιμότητα των σχέσεων είναι το να μπορείτε να διαφωνείτε παραγωγικά και να στοχεύετε πάντα στη λύση του προβλήματος. Το να βάζετε τα προβλήματα κάτω από το τραπέζι είναι ένας σίγουρος δρόμος προς την αποτυχία. 

2. Ο σύντροφος σας είναι πολύ -ή καθόλου- δεμένος με την οικογένεια του

Προφανώς ο καθένας έχει ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς συγκριτικά με την οικογένεια του, αλλά είναι καλό να διαπιστώσετε αν το επίπεδο "οικογενειακής προσκόλλησης" είναι εξαιρετικά ασύμβατο με το δικό σας. Οι άνθρωποι που είναι παράλογα δεμένοι με την οικογένεια τους είναι δύσκολο να δημιουργήσουν σταθερούς δεσμούς . 

couples.jpeg

3. Προσπαθεί να σας αποξενώσει από την οικογένεια σας

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αρχικά μπορεί να μην φαίνεται να έχουν πρόβλημα, αλλά στη συνέχεια σας κάνουν να νιώθετε ένοχοι που περνάτε χρόνο με αυτούς που αγαπάτε. Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι δεν είστε πιστοί σε αυτούς αν περνάτε χρόνο με την οικογένεια ή τους φίλους σας. 

4. Η έντονη κριτική και η απαιτητική «γλώσσα» είναι μέρος της καθημερινότητας σας

Φαίνεται προφανές, αλλά πρέπει να ειπωθεί: Αξίζετε κάποιον που δεν σας αποθαρρύνει και σας κάνει να νιώθετε ελλείπεις. "Εάν ο σύντροφός σας μιλάει με κριτικό ύφος ή σας προκαλεί δυσφορία, αυτό είναι ένα red flag που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Μια συνεχόμενη σκληρότητα δημιουργεί ένα τοξικό περιβάλλον για εσάς και σας οδηγεί σε μια ξεκάθαρη ανισορροπία. 

couple.jpg

5. Μιλάει με άλλους στα social media

Φυσικά, εδώ δεν αναφέρεται κανείς σε απλές συνομιλίες ή αθώες φιλίες αλλά σε αυτές που έχετε το feeling πως κάτι διαφορετικό δημιουργείται. Το να πιάσετε κάτι τέτοιο μπορεί να συγχωρηθεί αρκεί να υπάρχει ειλικρίνεια και συζήτηση. Όσο για τα dating apps που δεν έχουν διαγραφεί, αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. 

6. Ο σύντροφος σας έχει πρόβλημα με το αφεντικό και τους συναδέλφους του

Όπως ακριβώς με την οικογένεια, έτσι και εδώ είναι σημαντικό να εξετάζετε τις συμπεριφορές του συντρόφου σας. Ποτέ κανείς δεν είναι απόλυτα σωστός και ο καθένας λέει τη δική του εκδοχή της ιστορίας, για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μην εφησυχάζεστε αν βλέπετε πως συνέχεια παραπονιέται για ένα τοξικό περιβάλλον. Με αυτή τη συμπεριφορά είναι σαν να αγνοεί και τις ανάγκες των άλλων κάτι που ίσως κάνει τελικά και με εσάς. Σε αυτό προστίθεται και το γεγονός πως μια αναξιόπιστη συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον και κατά συνέπεια στην καριέρα δεν είναι ιδανική για κάποιον με τον οποίο θέλετε να χτίσετε τη ζωή σας. 

couple.jpg

7. Ζηλεύει υπερβολικά

Η ακραία αίσθηση της κατοχής κάποιου ανθρώπου είναι κάτι περισσότερο από επικίνδυνη. Οι παλιές ρήσεις που λέγε πως η ζήλια είναι σέξι και η διεκδίκηση δεν έχει όρια, αποτελούν παλαιωμένες πεποιθήσεις. Μείνετε μακριά από καταστάσεις που θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη με την παραμικρή και ανούσια αφορμή. Δεν αξίζετε μια τέτοια αντιμετώπιση. 

8. Αρνείται να αλλάξει τα άσχημα στοιχεία του χαρακτήρα του

Θα καταλάβετε ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση σας όταν το -φαινομενικά- άλλο σας μισό αρνείται να αλλάξει τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του, τα οποία δημιουργούν εντάσεις. Φυσικά, δεν εννοώ να αλλάξει ριζικά και τελικά να μην αναγνωρίζετε τον άνθρωπο δίπλα σας, αλλά όταν οι καταστάσεις φτάνουν στα άκρα, χρειάζονται άμεσες κινήσεις. Είναι μία αρχή. Έτσι, ζητήστε από τον σύντροφό σας να έρθει στη δική σας θέση. Εάν αρνηθεί να το κάνει, τότε τα πράγματα σίγουρα δεν είναι ιδανικά. Το θέμα δεν είναι να συμφωνήσει μαζί σας, αλλά να είναι διατεθειμένος να κατανοήσει τη θέση σας, με αποτέλεσμα να υπάρχει η απαραίτητη επικοινωνία.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα ενδιαφέροντα νέα κι όχι μόνο!