fbpixel

Search icon
Search
8 ανοιξιάτικες ιδέες για date έξω από το σπίτι
WELLNESS

8 ανοιξιάτικες ιδέες για date έξω από το σπίτι

Εξετάστε όλα τα διαφορετικά ενδεχόμενα και περάστε υπέροχα


Η εποχή του Covid-19 σας έφερε όλους πιο κοντά με τον εαυτό σας. Σας έκανε να αναθεωρήσετε συνήθειες, να δείτε τι σας αρέσει και να επανεξετάσετε το τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς. Έτσι, είτε είστε εσωστρεφείς, είτε εξωστρεφείς, είτε προτιμάτε τα ραντεβού στη φύση, είτε αγαπάτε να μένετε μέσα είναι σίγουρο πως μετά από αυτό το χρόνο ένα date σε εξωτερικό χώρο είναι η καλύτερη επιλογή. Με την άνοιξη να κάνει τα πρώτα της βήματα αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμη πιο δεδομένη και φυσικά όλοι θέλετε να γευτείτε τη ρομαντική ατμόσφαιρα που μπορεί να προσφέρει το υπαίθριο τοπίο. Ακόμη και αν βρίσκεται στο κέντρο της πιο πολυσύχναστης πόλης.  

Μπορείτε να αναπνεύσετε καθαρό αέρα και να πάρετε την ευκαιρία να βγείτε -επιτέλους- για μια μετακίνηση 6!

1. Local farmer’s market

local-farmers-market-covid-date.jpg

Αν είστε λάτρης της υγιεινής διατροφής και αν θεωρείτε πως και το date σας αγαπά αυτή την κουζίνα είναι βέβαιο πως μια επίσκεψη στην τοπική λαϊκή θα γίνει η τέλεια ευκαιρία για μια χαρούμενη απόδραση. Θα μπορέσετε μαζί να διαλέξετε τα συστατικά για το επόμενη γεύμα και θα κάνετε την απαραίτητη έξοδο πιο εναλλακτική από ποτέ. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως στις χώρες του εξωτερικού δεν υπάρχει τίποτα πιο cool από τη βόλτα ανάμεσα σε τοπικούς παραγωγούς. 

2. Εξόρμηση στη φύση

Τα καλά νέα είναι πως επιτρέπονται οι εξορμήσεις στη φύση. Τα κακά είναι πως ίσως θα ήταν καλύτερο να αφήσετε το hiking για το δεύτερο ραντεβού. Παρόλα αυτά, αν αγαπάτε τη φύση και αν θέλετε να εξερευνήσετε τα κοινά σας ενδιαφέροντα δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα τέτοιο date. Φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια, επιλέξτε το βαθμό δυσκολίας, πάρτε μαζί σας snacks και νερό και θα περάσετε υπέροχα!

3. Οργανώστε ένα picnic

cute-lil-picnic-covid-date.jpg

Όποιος και αν είναι ο τελικός προορισμός στο hiking σας, μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε. Και το snack που  θα πάρετε μπορεί να διαφοροποιηθεί και να περιέχει μερικά ακόμη υλικά για να μεταμορφωθεί σε μικρό picnic. Εξετάστε το ενδεχόμενο να πάρετε μαζί σας μια πίτα ή μερικά τυριά και φυσικά σε ένα θερμός κρατήστε τον καφέ σας. Αν μάλιστα, πάρετε και ένα κόκκινο καρό τραπεζομάντηλο θα δείτε πως όλα θα θυμίζουν τις μέρες πριν την καραντίνα. 

4. Κάντε μια βόλτα

Είναι απλό, είναι η ρουτίνα της καραντίνας και παρόλα αυτά συνεχίζει να παραμένει η νούμερο 1 επιλογή για όλους όσους αγαπάτε να παραμένετε fit. Το περπάτημα, με τα πολλαπλά οφέλη του, ήρθε για να μείνει και φυσικά είναι ιδανική ευκαιρία το να το συνδυάσετε με ένα date. Μπορείτε να περπατήσετε στους δρόμους της πόλης ή να το κάνετε σε κάποιο μέρος έξω από αυτήν και σε κάθε περίπτωση να παραμένει μια χαλαρωτική διέξοδος. Που ξέρετε; Μπορεί και το άλλο-σας-μισό να το αγαπά όσο και εσείς.

5. Ολοκληρώστε μαζί ένα YouTube workout 

youtube-workout-covid-date.webp

Yoga στη φύση, διατάσεις στην παραλία ή κοιλιακοί σε ένα πάρκο θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα εναλλακτικό ραντεβού. Στην περίοδο της καραντίνας όλο και περισσότεροι είδατε τον εαυτό σας να στρέφεται σε αυτού του είδους τη γυμναστική με το youtube να αποτελεί την ευκολότερη λύση στα κλειστά γυμναστήρια. Εκμεταλλευτείτε το, λοιπόν, και προτρέψτε το date σας να το δοκιμάσετε μαζί, μακριά από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σας. 

6. Cocktail Hour

Τα μαγαζιά είναι κλειστά αλλά αυτά δε σας αποτρέπει από το να απολαύσετε το αγαπημένο σας cocktail ή κρασί σε εξωτερικό χώρο. Άλλωστε, πολλά bars προσφέρουν με υπηρεσίες take away τα ποτά τους. Δοκιμάστε, λοιπόν, την εμπειρία του να πιείτε έξω και συνδυάστε το με μια βόλτα. Το περπάτημα και το martini ποτέ δεν συνδυάστηκαν καλύτερα!

7. Περιηγηθείτε στην πόλη σας με ένα ποδήλατο

bike-around-covid-date.jpg

Μπορεί ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη -που είναι ιδανική για βόλτες με ποδήλατο- να μην είναι εφικτό αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δική σας πόλη με τον αντίστοιχο τρόπο. Βγάλτε το αγαπημένο σας μέσο μεταφοράς από την αποθήκη και μη φοβάστε να κάνετε μια βόλτα στην παραλία ή ακόμη και μέσα στα στενά με αυτό. Θα ανακαλύψετε διαφορετικές διαδρομές, γειτονιές που δεν είχατε ξαναδεί και θα βρείτε τα νέα spots που θα επισκεφτείτε μετά το τέλος της καραντίνας!

8. Ξεκινήστε μαζί μια εθελοντική δραστηριότητα 

Ποτέ άλλοτε δε θα σκεφτόσασταν να κάνετε ένα date εθελοντισμού αλλά το lockdown έφερε και αυτή την πτυχή της πραγματικότητας στην επιφάνεια. Και για αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε πιο χαρούμενοι από ποτέ. Αν έχετε ένα σύντροφο που αγαπά εξίσου το περιβάλλον και τις δράσεις που θα μπορέσουν να το βελτιώσουν τότε σκεφτείτε (με μια ειδική άδεια) να πάτε στην πιο κοντινή παραλία και να μαζέψετε μαζί σκουπίδια. Θα σας ενώσει, θα σας δώσει κοινό σκοπό και θα σας κάνει πιο χαρούμενους από ποτέ με το τελικό αποτέλεσμα.