fbpixel

Search icon
Search
8+1 beauty μυστικά της Πριγκίπισσας Diana που είναι ακόμα επίκαιρα
FACE & BODY

8+1 beauty μυστικά της Πριγκίπισσας Diana που είναι ακόμα επίκαιρα

Όλα όσα η Lady Di ακολουθούσε πιστά


Ένας τίτλος που άνηκε επάξια στην Πριγκίπισσα Diana, και που της είχε δοθεί τόσο από τους θαυμαστές της όσο και από τους ειδήμονες της μόδας, ήταν αυτός του fashion icon. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το θάνατό της, αποτελεί έμπνευση δίνοντας αξία σε όλα όσα είχε κάποτε "αγγίξει". Είτε αυτά ήταν τα υπέροχα μαλλιά, είτε τα biker shorts, είτε ακομη και η αγάπη της για τους ανθρώπους. Πέρα από το μοναδικό της στιλ βέβαια, το ανεπιτήδευτο μακιγιάζ της άφησαν το στίγμα τους στον κόσμο της ομορφιάς, εμπνέοντας χιλιάδες γυναίκες ανά την υφήλιο. Άλλωστε, μπορεί πίσω από κάθε εμφάνιση της να κρύβονταν οι καλύτεροι makeup artists και hairstylists αλλά η ισχυρή beauty φιλοσοφία της ήταν πάντα αυτή που ξεχώριζε. 

Παρακάτω θα ανακαλύψετε τα 9 αγαπημένα της beauty tips!
prigipissa.jpg

Ακολουθήστε μια συνεπή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

Ενώ το DNA μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σας, μερικές μικρές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο προς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η Diana γνώριζε πολύ καλά τη ρουτίνα ομορφιάς της, τον καθαρισμό, την τόνωση και την ενυδάτωση δύο φορές την ημέρα. Για να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο, ανακαλύψτε τι σας ταιριάζει και στη συνέχεια ακολουθήστε το με συνέπεια κάθε μέρα. 

Εφαρμόστε την ενυδάτωση πριν το make-up

Πρωταγωνιστικό ρόλο πάντα έχει το ενυδατωμένο και φυσικό δέρμα. Ξεκινήσαμε πάντα με μια ενυδατική κρέμα, με ένα foundation που ταιριάζει ακριβώς στον τόνο του δέρματος σας και στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε ένα κονσίλερ για να "σηκώσετε". Φυσικά, σε αυτή την απλή ρουτίνα είναι σημαντικό ξανά να αναγνωρίζετε τις δικές σας προσωπικές ανάγκες. 

diana-skincare-2.jpg

Λαμπερό δέρμα για όλους

Ενώ πολλοί άνθρωποι ζήλευαν την επιδερμίδα της Πριγγίπισας, σύμφωνα με πληροφορίες, η Diana υπέφερε από ροδόχρου ακμή. Έτσι, οι beauty experts που ήταν δίπλα της ισχυρίζονταν ότι χρησιμοποίησε μάσκες με τριαντάφυλλο και αβοκάντο για να καταπραΰνει την ανεπιθύμητη κοκκινίλα. Με απλούστερα λόγια αυτό σημαίνει πως με καθοδηγούμενη προσπάθεια, όλοι μπορείτε να έχετε το δέρμα των ονείρων σας. Αναπόσπαστο κομμάτι του τι θα ακολουθήσετε αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, η συμβουλή του δερματολόγου σας. 

Εφαρμόστε τη μάσκαρα στις ρίζες των βλεφαρίδων

Τα υπέροχα μπλέ μάτια της τονίζονταν με το πιο απλό trick. Ακόμη και όταν βαφόταν μόνη της, πάντα επέλεγε να βάζει μάσκαρα από τη βάση των βλεφαρίδων της. Μ' αυτή την τεχνική το ήδη σαγηνευτικό βλέμμα της Πριγκίπισσας αποκτούσε πολύ περισσότερο βάθος και μεγαλύτερη ένταση και μάγευε τους πάντες.

diana-skincare-1.jpg

Βρείτε ένα χαρακτηριστικό άρωμα

Για αυτήν το άρωμα "24 Faubourg" του οίκου Hermes αποτελούσε τη δική της ιεροτελεστία. Με αυτό τον τρόπο πετύχαινε να δώσει σε κάθε της εμφάνιση το δικό της στίγμα και να θυμίσει σε όλους πως η τελευταία πινελιά σε κάθε beauty look οφείλει να μοιάζει με μια προσωπική υπογραφή. Όπως, άλλωστε, επιβεβαιώνουν και πηγές, η Diana, το χρησιμοποιούσε ακόμη και μέσα στο παλάτι. Μη διστάσετε, λοιπόν, να το εφαρμόζετε ακόμη και για το home office!

Ακούστε τους ειδικούς

Αν υπάρχει μια συμβουλή που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες τότε αυτή είναι να ακούτε τους ειδικούς. Είτε αυτό αφορά το δερματολόγο, είτε τον hairdresser, είτε ακόμη και τον πλαστικό σας. Η Πριγκίπισσα σε κάθε μεγάλη της απόφαση άφηνε την τελευταία λέξη σε αυτούς που ήταν professionals στο είδος τους. Μην ξεχνάτε, πως χωρίς αυτούς το signature κοντό μαλλί δε θα υπήρχε.

diana-skincare.jpg

Πάντα να βγάζετε το make-up σας

Οι δερματολόγοι το λένε ξανά και ξανά: Ποτέ μην κοιμάστε με το μακιγιάζ σας και η Πριγκίπισσα συμφωνούσε. Η Diana ήταν πολύ αυστηρή στους κανόνες που αφορούσαν το δέρμα της και για αυτό πάντα σιγουρευόταν ότι θα έβγαζε το μακιγιάζ της στο τέλος της ημέρας και προπαντώς ότι θα είχε καθαρό πρόσωπο πριν εφαρμόσει τις νέες στρώσεις make-up. 

Καταναλώστε τα κατάλληλα τρόφιμα

Σύμφωνα με έναν σεφ του Buckingham Palace, η Πριγκίπισσα έτρωγε κυρίως βραστές πατάτες και κοτόπουλο. Η αυστηρή διατροφή, της παρείχε ένα πλεονέκτημα μπόνους καθώς η ομορφιά ξεκινάει πάντα από μέσα. Η παράλειψη των γαλακτοκομικών προϊόντων, της ζάχαρη και της γλουτένη μπορούν να κάνουν θαύματα για το πρόσωπο σας, όπως αναφέρει η ειδικός για την περιποίηση της επιδερμίδας Dr. Nigma Talib.

Μην παραλείπετε το SPF

It never gets old! Αυτή η συμβουλή αποτελεί ένα από τα μυστικά όλων των γυναικών που σέβονται και αγαπούν τον εαυτό τους. Όπως γράφτηκε στο περιοδικό "Longevity", η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν απόλυτα σχολαστική για τη χρήση ενός αντηλιακού SPF. Αυτό καθώς η προστασία από τις ακτίνες UV μπορεί να αποτρέψει τόσο τον ηλιακό έγκαυμα όσο και τους επικίνδυνους καρκίνους του δέρματος.