fbpixel

Search icon
Search
7+1 αερόβιες ασκήσεις για να κάψετε το λίπος γρήγορα
WELLNESS

7+1 αερόβιες ασκήσεις για να κάψετε το λίπος γρήγορα

Θαυματουργά αποτελέσματα μέσα σε μόλις λίγες μέρες


Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην καρδιά της άνοιξης κι αυτό μας κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι το καλοκαίρι δεν αργεί τόσο πολύ όσο νομίζουμε. Τι είναι αυτό που θέλει κάθε γυναίκα όμως μόλις φτάσει η πιο ζεστή εποχή του χρόνου; Μα φυσικά ένα δυνατό σώμα που θα την κάνει να αισθάνεται μοναδικά. Για εσάς που δεν έχετε εντάξει τη γυμναστική μέχρι στιγμής στην καθημερινότητά σας, αλλά θέλετε να έχετε ένα σφριγηλό και καλοσχηματισμένο σώμα, μην ανησυχείτε. Έχουμε αρκετό χρονικό διάστημα μπροστά μας έτσι ώστε να έρθουμε όλο και πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε ένα σωστό πρόγραμμα ασκήσεων.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε 8 ασκήσεις, οι οποίες είναι κατάλληλες για την καύση του λίπους και θα σας χαρίσουν θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.

Squat

shutterstock-441435583.jpg

O «βασιλιάς» των σύνθετων ασκήσεων, εμπλέκει όλους σχεδόν τους μύες των ποδιών όπως επίσης και αυτούς της πλάτης αποτελώντας μια μεταβολική «βόμβα» για κάψιμο θερμίδων. Αφού μάθετε τέλεια την συγκεκριμένη άσκηση, μπορείτε να προχωρήσετε στο ποιο απαιτητικό, όμως εξίσου (ίσως και παραπάνω) θερμιδοβόρο jump squat. Μην ξεκινήσετε κατευθείαν από τα δύσκολα, ιδιαίτερα αν έρχεστε αντιμέτωπες με τη γυμναστική πρώτη φορά. Αρκούν 3 κύκλοι από 10-12 επαναλήψεις, 3-4 φορές την εβδομάδα.

Sprint

shutterstock-572500201.jpg

Καθώς ο καιρός γίνεται ολοένα και καλύτερος και η μέρα μεγαλώνει, η άσκηση σε εξωτερικό χώρο και στη φύση όχι μόνο θα σας δώσει μεγαλύτερη ποικιλία στις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε αλλά θα βοηθήσει και στην ψυχολογία και τη διάθεσή σας. Αν λοιπόν αποφασίσετε να εξασκηθείτε έξω τότε το sprint είναι μία άσκηση που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σας. Δοκιμάστε sprint 100 μέτρων ή 200 ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Για κάθε 100 μέτρα τρέξιμο που θα κάνετε περπατήστε για άλλα 100 μέτρα και ξεκινήστε από την αρχή. Καλό θα ήταν να «ακούτε» το σώμα μας και να αυξάνετε σταδιακά τις απαιτήσεις σας.

Προβολές με άλμα

provoli-696x465-Vpuwb.jpeg

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι προβολές είναι η απόλυτη άσκηση για δυνατά και καλοσχηματισμένα πόδια και η οποία παρουσιάζεται με πολλές εναλλαγές. Μία απ΄αυτές που συνδυάζει και την καύση του λίπους είναι οι προβολές με άλμα. Θα τις ξεκινήσετε αφού πρώτα αποκτήσετε μία πολύ σωστή τεχνική στις απλές. Αν επιθυμείτε να αυξήσετε ακόμα περισσότερο τη δυσκολία και την αποτελεσματικότητα της άσκησης, τότε προσθέστε βάρος.

Push-ups

shutterstock-635078357.jpg

Σταθερή αξία, αν και αρκετά υποτιμημένη άσκηση από την πληθώρα των ασκούμενων. Επικρατεί μία λανθασμένη άποψη ότι η συγκεκριμένη τεχνική γυμνάζει μόνο το στήθος. Ήρθε η στιγμή να μάθετε ότι δυναμώνει και τα χέρια και τους κοιλιακού, καθώς ενεργοποιούνται για τη σταθεροποίηση του σώματος. Για τους αρχάριους, 3 σετ των 5 επαναλήψεων είναι μια χαρά. Κάθε μέρα προσπαθήστε να προσθέτετε και μία επανάληψη.

Mountain Climbers

shutterstock-1701544117.jpg

Εξαιρετική αερόβια άσκηση, την οποία μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε, αρκεί να έχετε κάπου να στηριχτείτε. Όσο πιο γρήγορα την εκτελείτε, τόσο μεγαλύτερη η καύση των θερμίδων. Συνήθως ενσωματώνεται σε προγράμματα HIIT ή ενδιάμεσα από ασκήσεις με βάρη για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τον μεταβολισμό. Θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

Jumping Jacks

shutterstock-708832195.jpg

Ακόμα μια εξαιρετική αερόβια άσκηση με το βάρος του σώματος, η οποία και αυτή δεν απαιτεί κανέναν απολύτως εξοπλισμό και ανήκει στην κατηγορία με τις αγαπημένες μας. Και πάλι ισχύει το ίδιο με τα mountain climbers, όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα τόσο μεγαλύτερη και η καύση θερμίδων. Εκτός από το κάψιμο του λίπους και την σύσφιξη της σιλουέτας, είναι ιδανική και για την «ενδυνάμωση» της καρδιάς.

Dead lifts

deadlift-2-1543507608.jpg

Αυτή η άσκηση τα συνδυάζει όλα και γυμνάζει πολλές μυϊκές ομάδες, ενώ παράλληλα δεν είναι τόσο «τρομακτική» όσο μπορεί να ακούγεται το όνομά της. Αφού αντιληφθείτε πλήρως τη σωστή τεχνική τους για να αποφύγετε τραυματισμούς αλλά και για να έχετε ένα σωστό αποτέλεσμα, μπορείτε να προχωρήσετε και σε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή τους, η οποία ενσωματώνει τις κάμψεις δικεφάλων και τις πιέσεις ώμων.

Kettlebel swing

shutterstock-1385264372.jpg

Η κίνηση φαίνεται απλή, όμως μετά από μερικές επαναλήψεις θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Τα swings με kettlebel (ή με απλό αλτήρα) γυμνάζουν αποτελεσματικά όλον τον κορμό και τα πόδια, ενώ αυξάνουν σημαντικά την καύση θερμίδων. Όσο περισσότερο βάρος επιλέγετε τόσο πιο δύσκολη γίνεται η άσκηση και φυσικά πιο αποτελεσματική.