fbpixel

Search icon
Search
7 βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Netflix για να δείτε τον Ιανουάριο
ARTS & CULTURE

7 βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Netflix για να δείτε τον Ιανουάριο

Προσθέστε τα στη watch list σας


Τα ντοκιμαντέρ αποτελούν πάντα μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική πρόταση για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάτι που θα τους ιντριγκάρει και θα εξιτάρει το πνεύμα τους. Οι επιλογές πολλές, ανάμεσά τους, διάφορα shows για τη φύση, case studies μυστηρίου, διάσημους stars, κ.ά. Η ψηφιακή πλατφόρμα ψυχαγωγίας, το γνωστό σε όλους Netflix, είναι εδώ για να μας δώσει τις top choices. 

Εξερευνήστε τες! 

Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates

1-SAPyR.jpg

Με αυτό το ντοκιμαντέρ θα κάνετε ένα ταξίδι στο μυαλό του Bill Gates, καθώς ο δισεκατομμυριούχος μιλάει για όσους τον επηρέασαν και για τους τολμηρούς στόχους που επιδιώκει ακόμα. Πρόκειται για ένα show που μας τοποθετεί καλύτερα στο mentality και τη ζωή του Gates και μας δείχνει πως μπορεί να σκέφτεται ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη.

Life in Colour with David Attenborough

2-4Kxgd.jpg

Χρησιμοποιώντας καινοτόμα τεχνολογία, αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εξερευνά τη φύση από μια νέα προοπτική. Συγκεκριμένα μας παρουσιάζει τον υπέροχο και ιδιαίτερο τρόπο, κατά τον οποίο τα ζώα χρησιμοποιούν το χρώμα για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν στην άγρια φύση. Στο τιμόνι αυτού, ο εθνικός παρουσιαστής των Βρετανών, sir David Attenborough, ο οποίος έχει υπάρξει φυσιοδίφης και φυσικός ιστορικός.

Chef's Table

2-mJ1ba.jpg

Σε αυτήν τη documentary series που έχει υπάρξει υποψήφια για Emmy, σας δίνετε η δυνατότητα να γνωρίσετε καλύτερα τα αστέρια της μαγειρικής από όλον τον κόσμο, που επαναπροσδιορίζουν την gourmet κουζίνα μέσα από πρωτοποριακά πιάτα και δελεαστικά επιδόρπια. Ένα πραγματικό αριστούργημα για όσους αγαπούν τη μαγειρική και επιθυμούν να μάθουν τα πάντα για την υψηλή γαστρονομία.

Apollo 11

3-XkeRH.jpg

Χρησιμοποιώντας πραγματικά πλάνα ταινιών και ηχογραφήσεις που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από την εμβληματική αποστολή του Appollo 11 στο φεγγάρι, το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα σας γυρίσει πίσω στις σκηνές της ιστορικής προσγείωσης του το 1969. Μάλιστα, πρόκειται να δείτε εικόνες για πρώτη φορά που θα σας δώσουν μια insight ματιά στην πιο σπουδαία ίσως space mission όλων των εποχών -μέχρι στιγμής.

The Conquest of Everest

5-CN0DP.jpg

Για τους λάτρεις των extreme sports, αυτό το documentary θα τους ενθουσιάσει. Με πραγματικές μαρτυρίες και πλάνα του 1953 περιγράφει λεπτομερώς την αποστολή του Edmund Hillary, η οποία ήταν η πρώτη που έφτασε με επιτυχία στην κορυφή της υψηλότερης κορυφής του κόσμου, μα φυσικά του βουνού, Everest. A must-see!

Miles Davis: Birth of the Cool

5-nh1wk.jpg

Λατρεύετε τη μουσική και ιδιαίτερα την jazz; Τότε αυτό το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου μύθου Miles Davis θα σας συγκλονίσει. Γνωρίστε με τον καλύτερο τρόπο την πραγματική ιστορία του θρύλου αυτού του εξαίρετου μουσικού είδους και θαυμάστε πλάνα και συνεντεύξεις διασημοτήτων που δεν έχετε ξαναδεί.

13TH

3.png

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ που προκαλεί πολλές σκέψεις -και μάλιστα έχει υπάρξει υποψήφιο για Όσκαρ- μελετητές, ακτιβιστές και πολιτικοί αναλύουν την ποινικοποίηση των Αφροαμερικανών και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, εξετάζει το συγκρότημα «φυλακών-βιομηχανιών», συζητώντας τα συμφέροντα που προκύπτουν από τέτοιες φυλακίσεις.