fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

7 τρόποι για να προστατέψετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


7 τρόποι για να προστατέψετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Αφού εφαρμόσετε το αντηλιακό από την κορυφή του μετώπου μας μέχρι τις άκρες των ποδιών, συνήθως αισθάνεστε καλά προστατευμένοι και έτοιμοι να απολαύσετε τον υπέροχο εξωτερικό χώρο. Υπάρχει, όμως, ένα βασικό σημείο το οποίο έχετε ξεχάσει και δεν είναι άλλο από τα μαλλιά σας. Δεν είστε λίγες εσείς που ξοδεύετε πολύ χρόνο (και χρήματα) για συχνά κουρέματα, περιποιήσεις βαθιάς ενυδάτωσης και μάσκες μαλλιών για να τα διατηρήσετε υπέροχα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την προστασία των μαλλιών από τον ήλιο, οι περισσότερες παραλείπετε αυτό το ουσιαστικό βήμα. Τα μαλλιά μπορεί να μην καταστρέφονται με τον ίδιο τρόπο όπως το δέρμα, αλλά μπορούν επίσης να επιβαρυνθούν να τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Φυσικά, δεν είναι μόνο ο ήλιος που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα tools για το styling, το χλώριο, το θαλασσινό νερό και ο κλιματισμός συνυπολογίζονται και κάνουν ακόμη πιο έντονη την ανάγκη για πραγματική προστασία. 

hair.jpg

Έτσι, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα τα βήματα για να είναι πάντα λαμπερά και απόλυτα safe!

1. Φορέστε καπέλο

Αν ανήκετε στους fans των καπέλων τότε σίγουρα θα χαρείτε με τα νέα. Αποτελώντας τον πιο απλό τρόπο κάλυψης των μαλλιών -και τους προσώπου- σας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και δεν αφήνουν τις ελεύθερες ρίζες να δημιουργηθούν. Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ενώ τα καπέλα είναι σίγουρα χρήσιμα, δεν αρκούν από μόνα τους. Η πρόσθετη προστασία είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

2. Εφαρμόστε ένα προστατευτικό προϊόν

Πριν βγείτε έξω, πρέπει να επικαλύψετε τα μαλλιά με ένα προστατευτικό προϊόν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχετε μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία χρώματος, ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε τις ξανθές σας αποχρώσεις. Αντί να εφαρμόσετε ένα παραδοσιακό αντηλιακό, αναζητήστε προϊόντα μαλλιών που προσφέρουν προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία σε σπρέι ή ακόμα και σε μορφή κρέμας. 

best-curly-hair-gels-2020-1594738196.png

3. Επαναλάβετε μέσα στη μέρα

Όπως στο σώμα, έτσι ακριβώς και στο πρόσωπο θα πρέπει να εφαρμόζετε τα προϊόντα με SPF αρκετές φορές μέσα στη μέρα, για βέλτιστη προστασία. Έτσι, η χρήση μιας εύχρηστης φόρμουλας με ψεκασμό είναι ιδανική. Φυσικά, μην παραλείπετε αυτό το βήμα ακόμη και τις ημέρες που οι ακτίνες του ηλίου κρύβονται από τα σύννεφα. Είναι βέβαιο πως σας ακούγεται tricky αλλά η αντανάκλαση μπορεί να γίνει εξίσου επιβλαβής. 

4. Επιλέξτε τα κατάλληλα shampoo και conditioner

Το να έχετε τα σωστά σαμπουάν και μαλακτικά είναι απαραίτητο βήμα για να διατηρείτε το ιδανικό φινίρισμα τα μαλλιά. Με τις κατάλληλες φόρμουλες  η οξείδωση που προκαλείται από την ήλιο θα μειωθεί ενώ παράλληλα θα έχετε αυξημένη προστασία για το μέλλον. Ακόμη, αυτό μπορεί να βοηθήσει και στο φριζάρισμα που σίγουρα αποτελεί πρόβλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πριν αγοράσετε νέα προϊόντα, ελέγξτε τις ετικέτες για λεπτομέρειες σχετικά με την προστασία και την οξείδωση UV.

hair1.jpg

5. Πείτε «ναι» στα swim caps

Αυτή είναι μια τάση που φέτος θα υιοθετήσουν όλες. Πλέον το self-care αποτελεί trend και έτσι, οτιδήποτε το προσεγγίζει γίνεται η αγαπημένη συνήθεια των πιο ενημερωμένων κοριτσιών. Μη διστάσετε, λοιπόν, να το τολμήσετε και φορέστε το κάθε φορά που μπαίνετε στη θάλασσα. Μετά, τα μαλλιά σας θα είναι υπέροχα χωρίς καμία προσπάθεια.

6. Βρέξτε τα πριν και μετά

Το ντουζ πριν και μετά το μπάνιο στην πισίνα κρίνεται απαραίτητο. Όταν το κάνετε πριν, τότε θα βοηθήσει στην αποφυγή της απορρόφησης του χλωρίου και όταν το κάνετε μετά θα σας δώσει το τέλειο boost ώστε να μη συσσωρευτεί υπερβολική ποσότητα από αυτό το στοιχείο που καταστρέφει την τρίχα. 

7. Μην ξεχνάτε το κεφάλι σας

Τα μαλλιά δεν προστατεύουν πλήρως το τριχωτό της κεφαλής από ζημιές. Αυτό το σημείο αποτελεί ένα από τα συχνότερα μέρη που εμφανίζεται το ηλιακό έγκαυμα καθώς συνήθως δεν προστατεύεται. Για αυτό το λόγο φροντίστε ώστε να έχετε ένα προϊόν που μπορεί να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και όχι μόνο στο μήκος των τριχών.

 Wear a hat

Wear a hat

Eric Javits Hats, Kalogirou

BUY ME
 Spray on

Spray on

Sun Protective Hair Oil, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 After sun

After sun

After Sun Hair & body Shampoo, Hei Poa, Attica

BUY ME
 Nutrient shampoo

Nutrient shampoo

Nourishing Shampoo 0.6: Damask Rose, Black Pepper, Sage, Grown Alchemist, Hondos Center

BUY ME
 UV protection

UV protection

Wave Spray, Ouai, Sephora

BUY ME
 Natural glow

Natural glow

Sunflower Color Preserving Deep Recovery Pak, Kiehl's, Hondos Center

BUY ME
 Professional treatment

Professional treatment

Invigo Sun UV Hair Color protection Spray, Wella Professionals, Attica

BUY ME

Restorative Hair mask, Moroccanoil, Sephora

BUY ME
 Full hydration

Full hydration

Coco Bali N 3 Fresh Mist, Camille Flores, Sephora

BUY ME
 Instant hydration

Instant hydration

NS Vivid Vitamins for Hair and Body, Natura Siberica, Attica

BUY ME
 SPF30

SPF30

Sun Care Oil Mist For Body & Hair SPF30, Clarins, Hondos Center

BUY ME
 Rejuvenates the scalp

Rejuvenates the scalp

Glossing Shampoo With Plum-kadu, Molton Brown

BUY ME