fbpixel

Search icon
Search
7 τρόποι για να ανανεώσετε την work from home εμπειρία
INTERIORS

7 τρόποι για να ανανεώσετε την work from home εμπειρία

Κάντε ένα συνολικό update


Ο Covid-19 και η νέα μετάλλαξή του έκανε πολλούς να επιστρέψουν και πάλι το γραφείο του σπιτιού τους. Η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη χρονιά ήμασταν εκεί για να δημιουργήσουμε έναν work from home office χώρο, ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε, να τον ανανεώσουμε αλλά και να τον κάνουμε να αποπνέει θετική ενέργεια και να προάγει την παραγωγικότητα. Φέτος, έχοντας ήδη επιδοθεί στη συγκεκριμένη διεργασία, αναζητούμε νέες πινελιές, που θα κάνουν ένα update στο γραφείο του σπιτιού και θα μας κάνουν να θέλουμε να το επισκεφτούμε ξανά!

Ανακαλύψτε τους 7 τρόπους που θα αναβαθμίσουν το interior design σας! 

1. Δημιουργήστε μια γωνία με φυτά 

1-Qg1qW.jpg

Ακόμα και λίγες «νότες» πράσινου της φύσης είναι ικανές να κάνουν σχεδόν τον οποιονδήποτε να αισθανθεί πιο χαλαρός. Τα φυτά πέρα από το γεγονός ότι χρησιμεύουν ως όμορφα διακοσμητικά, φιλτράρουν επίσης τον αέρα ενός δωματίου. Εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε στη ζωή τα φυτά, γι΄αυτό και συνήθως δεν τα επιλέγετε, δοκιμάστε να τα ποτίζετε λιγότερο. Το υπερβολικό πότισμα είναι συνήθως το πρόβλημα.

2. Δώστε άρωμα 

2-9narT.jpg

Μην ξεχνάτε ότι οι αισθήσεις σας βοηθούν στο να εργάζεται καλύτερα ο εγκέφαλός σας, ενώ όταν ένας χώρος μυρίζει όμορφα τότε σίγουρα απολαμβάνετε περισσότερο τις ώρες που περνάτε μέσα σε αυτόν. Φροντίστε να προμηθευτείτε κάποιο diffuser που θα διοχετεύει στην ατμόσφαιρα μικρές ποσότητες από αιθέρια έλαια ή κερί και δείτε πως οι σφυγμοί σας θα πέσουν και η συγκέντρωσή σας θα αυξηθεί.

3. Κάντε συχνά διάλειμμα για νερό 

3-tsONq.jpg

Όπως θα κάνατε και αν ήσασταν στο γραφείο, φροντίστε να ενυδατώνεστε και να κάνετε μικρά διαλείμματα. Αφιερώστε ένα λεπτό για να μιλήσετε με τον/την συγκάτοικό σας, να καλέσετε έναν φίλο ή ακόμα και απλώς να κάνετε μια κλίση στο τηλέφωνό σας για μια χαλαρή small talk που θα σας κάνει να αποσυμπιεστείτε για λίγη ώρα. Και φυσικά, πιείτε λίγο νερό που θα σας χαρίσει λάμψη και ενυδάτωση, ενώ θα καταπολεμήσει τον ενδεχόμενο πονοκέφαλο από τις πολλές ώρες εργασίας.

4. Stand Up 

flexispot-electric-standing-desk-48-x-24-inches-height-adjustable-desk-sit-stand-desk-home-office-desks.jpg

Σταθείτε αντί να κάθεστε και αποφύγετε όλες τις παρακάτω αρνητικές επιπτώσεις: κακή πλάτη, αύξηση βάρους, και πολλά ακόμη... Αποφασίστε να προμηθευτείτε έναν stand up desk καλύτερα, στο οποίο μπορείτε να δουλεύετε ενώ είστε όρθιοι. Παράλληλα, ορίστε ώρες κατά τις οποίες θα κάνετε κάποιες ασκήσεις για να ξεπιάνεστε. Μπορείτε να τα καταφέρετε καλύτερα, ιδιαίτερα όταν μιλάτε στο τηλέφωνο!

5. Να δείχνετε «έξυπνοι»

shutterstock-560833021.jpg

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των ωρών το περνάμε κοιτώντας το blue light στις οθόνες μας, τα προστατευτικά γυαλιά είναι απαραίτητα. Επιλέξτε ένα κλασικό κοκάλινο μαύρο σκελετό που θα σας κάνει να δείχνετε σοφιστικέ, πάντα κομψοί και έτοιμοι για zoom meetings αλλά και θα προστατεύει τα μάτια σας.

6. Τοποθετήστε stylish μικρά διακοσμητικά 

3-rAXkK.jpg

Λίγο χρώμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Βάλτε το στη ζωή σας, επιλέγοντας μικρά αλλά statement αξεσουάρ γραφείου. Φτιάξτε ένα υπέροχο moodboard με εικόνες και φωτογραφίες που λατρεύετε να βλέπετε και σας ξυπνούν όμορφα συναισθήματα, τοποθετήστε κάποια λαμπάκια για ρομαντική διάθεση, και μην ξεχνάτε να τοποθετήσετε μια fashionable μολυβοθήκη ή κάποιον πίνακα τέχνης.

7. Time for a coffee break 

6-mRhyc.jpg

Σας έλειψε το coffee break σας στο γραφείο; Τότε η λύση είναι να το μεταφέρετε στο σπίτι. Εάν δεν έχετε ήδη, τότε πάρτε στην κατοχή σας μια εσπρεσιέρα, ώστε σε δευτερόλεπτα σχεδόν να έχετε έτοιμο τον καφέ σας, και μην ξεχνάτε να προμηθεύεστε την καλύτερη και αγαπημένη σας ποικιλία καφέ από κάποιο καφεκοπτείο. Πάρτε την κούπα που σας ταιριάζει και κάντε τη διαδικασία παρασκευής ενός καφέ μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες της ημέρας σας. Plus: το σπίτι θα μοσχοβολήσει!