fbpixel

Search icon
Search
7 πολιτιστικά δρώμενα στη Χαλκιδική που θα απολαύσουμε τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου
ARTS & CULTURE

7 πολιτιστικά δρώμενα στη Χαλκιδική που θα απολαύσουμε τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για όσους θα βρίσκονται εκεί


Χαλκιδική αποτελεί μονόδρομο για άλλο ένα καλοκαίρι, τόσο για εμάς τους Θεσσαλονικείς όσο και για τους travelers από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Αυτές τις ημέρες, κινείται σε ρυθμούς τέχνης, παρουσιάζοντας τις πιο πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, στο πλαίσιο διαχρονικών καλοκαιρινών φεστιβάλ. Σημαντικά ονόματα του χώρου κι ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, που σίγουρα δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Κρατήστε σημειώσεις...

1. «Προτιμώ» Άννα Βίσση Tour στο Αμφιθέατρο Σίβηρης

857793.jpg

Η Άννα Βίσση ταξιδεύει κι αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, χαρίζοντας συναρπαστικές μουσικές στιγμές μέσα από μία μεγάλη περιοδεία, με τίτλο «Προτιμώ... Άννα Βίσση Tour». Μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, με τους οποίους γράφουν ιστορία στις live εμφανίσεις τους εδώ και 8 χρόνια, η Άννα Βίσση θα συνεπάρει και θα συναρπάσει το κοινό με τις νέες επιτυχίες της αλλά και τα σπουδαία και διαχρονικά τραγούδια της, τις γεμάτες ψυχή ερμηνείες της, το απαράμιλλο στυλ της και την αστείρευτη ενέργειά της. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης (Σίβηρη), 2 Αυγούστου στις 21:30.


2. «Σεσουάρ για δολοφόνους» των Mπρους Τζόρνταν και Μέριλιν Έιμπραμς στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου

pa040346-1.jpg

Το «Σεσουάρ για δολοφόνους», η πανέξυπνη κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν και Μέριλιν Έιμπραμς, σε καλοκαιρινή περιοδεία. Διαδραστική παράσταση, απολαυστική κωμωδία, απευθύνεται σε όλους εκείνους που λατρεύουν το χιούμορ, το μυστήριο και το να παίρνουν και οι ίδιοι μέρος στην παράσταση. Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται πολύ εύκολα... γιατί όλοι οι ύποπτοι, ενώ περιφέρονται στην σκηνή, απευθύνονται και στο κοινό και του ζητούν να γίνει πιο παρατηρητικό και πιο καχύποπτο, έτσι ώστε να μπορέσει να βρει την απάντηση στο μέγα σατανικό ερώτημα που 16 χρόνια τώρα ταλανίζει την παράσταση. Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης. Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Απέργης, Βάσω Γουλιελμάκη, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Αρετή Πασχάλη, Χάρης Χιώτης. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Πολύγυρου (Δίπλα στο κλειστό γυμανστήριο Πολύγυρου) 2 Αυγούστου στις 21:00.


3. «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

877586.jpg

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες μεταφέρεται στο θέατρο και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε μια θεαματική παραγωγή των θεατρικών επιχειρήσεων Τάγαρη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θάλασσας.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 3 Αυγούστου στις 21:30.


4. Sani Resort Festival 2024: Emeli Sandé

low-sani-emeli-sande-artwork.jpg

Η Emeli Sandé, με πατέρα από τη Ζάμπια και μητέρα με καταβολές από την εργατική τάξη της Cumbria μεγάλωσε στην αγροτική περιοχή Aberdeenshire και υπήρξε ιδιαίτερα συνεσταλμένη στην εφηβεία της. Παρά το ταπεινό ξεκίνημά της, αναδείχτηκε σε μια από τις πιο επιτυχημένες και σεβαστές καλλιτέχνες της Βρετανίας, που τιμήθηκε με MBE για τη συμβολή της στη μουσική το 2017. Στην παιδική ηλικία της Emeli, το τραγούδι αντιπροσώπευε την ελευθερία και αποτελούσε έναν ασφαλή χώρο για να βρει την ταυτότητά της και να αντλήσει έμπνευση από θρύλους όπως η Nina Simone. Θα τιμήσει τον λόφο της Σάνης το Σάββατο 3 Αυγούστου, με μια αξέχαστη παράσταση. Στο πλαίσιο του Sani Resort Festival 2024.

Info: Sani Resort - Λόφος Σάνης (Sani Resort, Κασσάνδρα - Σάνη), 3 Αυγούστου στις 21:30.


5. Μαρίνα Σάττι στη Σίβηρη

satti.jpg

Pop, mainstream και ethnic, σαγηνευτική, αισθησιακή αλλά και τρυφερή, κυρίαρχη και λαμπερή, η Μαρίνα Σάττι, εκπροσώπησε φέτος την Ελλάδα στην Eurovision με το ΖARI της ξεσηκώνοντας το κοινό εντός και εκτός της χώρας ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να μεταφέρει, σε κάθε σκηνή το καλοκαίρι ένα δυναμικό live. Η Μαρίνα δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, κάθε χρόνο φέρνει και μια νέα πρόταση στη μουσική της, μέσα από ένα χαρμάνι αναφορών, επιρροών και επιλογών που ξαφνιάζουν και ανανεώνουν διαρκώς τη σχέση της με το κοινό. Φέτος, ειδικά, μας καλεί στις συναυλίες της με φόρα και διάθεση ανατροπής. Μέσα από απρόσμενες προσεγγίσεις και πειραματισμούς με pop και urban στοιχεία, η Μαρίνα δεν σταματά να αναδομεί με απαράμιλλη φρεσκάδα όλο το εύρος από την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων ως την trap. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης (Σίβηρη), 4 Αυγούστου στις 21:30.


6. Πάνος Βλάχος Summer Tour 2024 στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

panos-vlahos.jpg

Ο άγνωστος τραγουδοποιός παρουσιάζει τραγούδια του γνωστού ηθοποιού σε ένα αυτοσχέδιο light metal λαϊκοέντεχνοpop πάρτι με underground στοιχεία ethnic απολιτίκ trip hop. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 5 Αυγούστου στις 20:30.


7. «Ηρακλής - Οι Δώδεκα Άθλοι» στο Αμφιθέατρο Σίβηρης

iraklis-oi-dodeka-athloi.jpg

Ο πιο αγαπημένος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώμα, μουσική, ακροβατικές χορογραφίες και εντυπωσιακά Fire Shows. Η ιστορία του μυθικού ήρωα ζωντανεύει και γνωρίζουμε από κοντά τον κόσμο της αρχαιότητας. Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή, έρχονται στη σκηνή σαν μια μεγάλη περιπέτεια με μια πλειάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών. Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης (Σίβηρη), 6 Αυγούστου στις 20:45.