fbpixel

Search icon
Search
7 ονειρεμένες floating βίλες και ξενοδοχεία που «επιπλέουν» στο νερό
ESCAPE

7 ονειρεμένες floating βίλες και ξενοδοχεία που «επιπλέουν» στο νερό

Ειδυλλιακές τοποθεσίες που θα «εισβάλλουν» στην bucket list σας


Εάν είστε λάτρης των μοναδικών ηλιοβασιλεμάτων και του απέραντου γαλάζιου, δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από μια βίλα που αιωρείται πάνω από έναν λαμπερό ωκεανό. Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, ανακαλύπτουμε τα πιο ειδυλλιακά luxurious πλωτά δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων σε εξαιρετικές τοποθεσίες με θέα τη θάλασσα σε όλο τον κόσμο! 

Soneva Secret, Μαλδίβες

1-EMb1K.jpg

Από τον υπερπολυτελή ξενοδοχειακό όμιλο Soneva, μια εξαιρετική συλλογή από βίλες εγκαινιάζεται φέτος με έμφαση στη δημιουργία των πιο ιδιωτικών αποδράσεων. Εντάσσοντας τους άλλους δύο προορισμούς των Μαλδίβων - Soneva Fushi και Soneva Jani - το Soneva Secret βρίσκεται στο Haa Dhaalu, την πιο απομακρυσμένη ατόλη των Μαλδίβων. Διαθέτει μόλις 14 βίλες, μεταξύ των οποίων οι βίλες Crusoe στη λιμνοθάλασσα, οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος, και η Castaway, η οποία είναι η πρώτη πλωτή βίλα στις Μαλδίβες και έχει σχεδιαστεί με εμπειρογνωμοσύνη ώστε να μην επηρεάζεται από τις κινήσεις των κυμάτων. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό θα είναι η συρόμενη οροφή στις κύριες σουίτες, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να κοιμούνται κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Four Seasons Resort Bora Bora, Γαλλική Πολυνησία

2-7GkCz.jpg

Ένα από τα πιο θρυλικά θέρετρα για τις πιο χαρακτηριστικές βίλες πάνω από το νερό είναι το Four Seasons στην Μπόρα Μπόρα, όπου οι τέλειες, ευρύχωρες σουίτες αιωρούνται πάνω από την αστραφτερή λιμνοθάλασσα, η οποία βρίθει από μια ζωντανή ποικιλία υφάλων ψαριών και κοραλλιών. Τα παραδοσιακά έπιπλα από ξύλο τικ δημιουργούν μια ηρεμιστική, διακριτική αισθητική στους εσωτερικούς χώρους, ενώ οι τεράστιες μπανιέρες και οι ιδιωτικές πισίνες δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε την εκπληκτική θέα - αν και η πλήρης εμβάπτιση έρχεται με την κατάδυση κατευθείαν στη θάλασσα από το ιδιωτικό κατάστρωμα.

One&Only Reethi Raa, Μαλδίβες

534064981.jpg

Το φυλάκιο της One&Only στις Μαλδίβες περιλαμβάνει μια συλλογή από παραθαλάσσιες και υπερυδατικές βίλες σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Περικυκλωμένη από τον Ινδικό Ωκεανό, η θέα από τις βίλες στο νερό, όπου οι εσωτερικοί χώροι συγχωνεύονται με το μπλε του περιβάλλοντος, αλλάζει καθώς το εκθαμβωτικό φως της ημέρας μεταμορφώνεται σε παστέλ ουρανό κατά το ηλιοβασίλεμα. Τα high design υπνοδωμάτια και τα μεγαλοπρεπή μπάνια οδηγούν σε εκτεταμένες ηλιόλουστες βεράντες, με ιδιωτικές infinity pool που αιωρούνται πάνω από τη λιμνοθάλασσα και αιώρες για την πιο χαλαρή ηλιοθεραπεία.

Cayo Espanto, Μπελίζ

cayo-zoom-1-1030x579.jpg

Αν και κάθε επιλογή διαμονής είναι εκπληκτική στο γοητευτικό νησί Cayo Espanto, η πιο ρομαντική και απομακρυσμένη επιλογή είναι το μπανγκαλόου πάνω από το νερό που βρίσκεται στο τέλος της αποβάθρας των 150 ποδιών. Με μεγάλα παράθυρα σε κάθε πλευρά, προσφέρει θέα 360 μοιρών στην κεραμιδί Καραϊβική Θάλασσα - και ακόμη και ένα γυάλινο πάνελ στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, για να ρίξετε μια ματιά στα βάθη του ωκεανού που βρίσκονται από κάτω.

Song Saa, Καμπότζη

183945591.jpg

Το ιδιωτικό, τροπικό θέρετρο Song Saa βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Koh Rong, όπου οι μοναδικές βίλες απογειώνουν το παραδεισένιο περιβάλλον: είτε φωλιασμένες στην καταπράσινη ζούγκλα, είτε διάσπαρτες κατά μήκος του ωκεανού, είτε σκαρφαλωμένες σε ξυλοπόδαρα πάνω από τα κρυστάλλινα νερά -με άμεση πρόσβαση στον ωκεανό από το ξύλινο κατάστρωμα, και infinity pools που προσφέρουν απαράμιλλη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Ακόμα καλύτερα, σε μια δέσμευση για τη διατήρηση του περιβάλλοντος που προκαλεί δέος, το θέρετρο έχει σχεδιαστεί με προτεραιότητα τη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας ανακτημένη ξυλεία και υλικά, καθώς και επαναχρησιμοποιημένα, ανακυκλωμένα έπιπλα.

Six Senses Ninh Van Bay, Βιετνάμ

331040164.jpg

Σε έναν δραματικό κόλπο με θέα τη θάλασσα του Ανατολικού Βιετνάμ, το Six Senses Ninh Van Bay βρίσκεται ανάμεσα σε κοράλλια, παραλίες και βουνά. Οι κομψές βίλες με χωριστά επίπεδα βρίσκονται πάνω από το νερό και διαθέτουν σκαλοπάτια που κατεβαίνουν στον κόλπο από κάτω, καθώς και πισίνα και κατάστρωμα με υπέροχη θέα και γαλήνια υπαίθρια, ανοιχτά μπάνια, με κεντρικό στοιχείο μια σκαλιστή ξύλινη μπανιέρα. Ενώ όλες οι βίλες διαθέτουν απόλυτη ιδιωτικότητα, το The Rock Retreat φέρνει την vip εμπειρία σε ένα νέο επίπεδο: αυτό το σύμπλεγμα κατοικιών (που στεγάζει τρία κύρια υπνοδωμάτια) βρίσκεται πάνω σε δραματικούς βραχώδεις σχηματισμούς στον δικό του κόλπο, προσβάσιμο μόνο μέσω ιδιωτικού μονοπατιού στην πλαγιά του βουνού ή με ταχύπλοο.

Rosewood Mayakoba, Μεξικό

5.jpg

Ανάμεσα σε μια ζούγκλα από αποχρώσεις της φύσης και λευκή άμμο, το Rosewood Mayakoba βρίσκεται σε μια θεσπέσια τοποθεσία για να απολαύσετε την ομορφιά της Ριβιέρα Μάγια του Μεξικού. Στο ειδυλλιακό resort ξεχωρίζει η σουίτα Overwater Lagoon Suite, η οποία πραγματικά αιωρείται πάνω από τη θάλασσα. Το καταπράσινο υπαίθριο μπάνιο της διαθέτει υπαίθριο ντους, ενώ η βεράντα έχει τη δική της πισίνα, μία αποβάθρα για βάρκα και φυσικά συναρπαστική πανοραμική θέα.

Πηγή: net-a-porter.com 

Κεντρική φωτογραφία: Four Seasons Resort Bora Bora