fbpixel

Search icon
Search
7 μη χειρουργικές επιλογές για να αντιστρέψετε τα σημάδια της γήρανσης
FACE & BODY

7 μη χειρουργικές επιλογές για να αντιστρέψετε τα σημάδια της γήρανσης

Παίξτε με το χρόνο και κερδίστε τον


Πολύ συχνά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μια ριζικά βελτιωμένη εμφάνιση πρέπει να συμβαδίζει με το κρεβάτι του πλαστικού. Στην πραγματικότητα, υπάρχει πληθώρα μη χειρουργικών επιλογών-που κυμαίνονται από χημικά peeling στο σπίτι και PRP έως υλικά πλήρωσης και λέιζερ- που αντιστρέφουν τα σημάδια γήρανσης. Για να σας εξοικονομήσουμε από την ατελείωτη έρευνα και την επιλογή της λανθασμένης θεραπείας για τα επιθυμητά οφέλη, αναζητήσαμε τις πιο αγαπημένες μη χειρουργικές θεραπείες αντιγήρανσης. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τι είναι ιδανικό για εσάς.

botox-diatirisi.jpg

1. Χημικά Peels στο σπίτι

Πριν κλείσετε ένα ραντεβού με τον αισθητικό ή τον δερματολόγο σας, να γνωρίζετε ότι έχετε μια επιλογή που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και δεν είναι άλλη από τα χημικά peeling στο σπίτι. Ενώ ακούγονται σαν κάτι πολύ δύσκολο, αυτά τα προϊόντα διαθέτουν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά οξέων συγκριτικά με τις επίσημες θεραπείες. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως ασφαλή για οικιακή χρήση, αρκεί να ακολουθείτε τις οδηγίες. 

2. PRP Micro-Needling  

Ενώ η τοποθέτηση μικροσκοπικών βελόνων στο δέρμα σας μπορεί να μοιάζει κάθε άλλο παρά φυσική, η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο φυσικές αντιγηραντικές προσεγγίσεις που υπάρχουν, διότι χρησιμοποιεί το πλάσμα αίματος σας για να δημιουργήσει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το Microneedling με PRP χρησιμοποιεί λεπτές βελόνες για να δημιουργήσει μικροτραυματισμούς στο δέρμα οι οποίοι οδηγούν σε κυτταρικό κύκλο, ο οποίος προκαλεί αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου καθώς το σώμα περνάει από τη φυσική επούλωση. Το PRP (Platelet Rich Plasma) βοηθά στην ανοικοδόμηση του συνδετικού ιστού καθώς περιέχει ισχυρούς αυξητικούς παράγοντες που διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου απευθείας από το αίμα σας. Αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες λειτουργούν για να θεραπεύσουν και να αναγεννήσουν υγιή, τελικά νεότερους ιστούς. 

antigiransi-6.jpg

3. Botox

Το botox είναι ενέσιμο, αλλά δεν είναι πληρωτικό. Tο botox -γνωστή και ως αλλαντική τοξίνη- είναι ένας νευροδιαμορφωτής που έχει σχεδιαστεί για να παγώνει προσωρινά την κίνηση του προσώπου στο σημείο της ένεσης. Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, είναι πραγματικά εξαιρετικά ευεργετικό διότι παγώνοντας μια περιοχή επιρρεπή σε ρυτίδες, ο ασθενής θα είναι ακόμα σε θέση να εκφραστεί, χωρίς όμως να εμβαθύνεις τις γραμμές γήρανσης. 

4. Fillers

Ένας άλλος τύπος ενέσιμων, τα δερματικά πληρωτικά, υπάρχουν για να αυξήσουν τον όγκο σε περιοχές του προσώπου. Αυτά τα υλικά πληρώσεως ενδείκνυνται για ένεση στο ανώτερο στρώμα του δέρματος για τη διόρθωση μέτριων έως σοβαρών πτυχών και ρυτίδων του προσώπου, όπως ρινοχειλικές πτυχώσεις, αύξηση των μάγουλων και διόρθωση των ελλείψεων του περιγράμματος της μέσης επιφάνειας που σχετίζονται με την ηλικία. Κατά την ένεση, οι ασθενείς μπορούν να αναμένουν ότι τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν μεταξύ 6 και 12 μηνών, ανάλογα με το filler. 

antigiransi-1.jpg

5. Θεραπείες με laser

Όπως και τα πληρωτικά, υπάρχει μια ποικιλία από θεραπείες δέρματος με λέιζερ. Το πιο δημοφιλές, ωστόσο, είναι το Fraxel. Το Fraxel είναι μια τυπική θεραπεία για τη βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος, ενώ είναι εγκεκριμένο από τον FDA για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του δέρματος για μια πιο νεανική εμφάνιση. Βοηθά στην επαναφορά του δέρματος στην αρχική, τέλεια υφή του και επιτυγχάνει πιο λείο, φρέσκο, νεανικό δέρμα, μικρότερους πόρους, διαγραφή ανεπιθύμητων καφέ κηλίδων, ουλές ακμής, υπερχρωματισμό και χειρουργικές ουλές ενώ παράλληλα μειώνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

6. Thermage

Το Thermage είναι μια μη επεμβατική  θεραπεία που στοχεύει στην εξομάλυνση, σύσφιξη και περιγράμματα του δέρματος, η οποία οδηγεί σε πιο νεανική εμφάνιση συνολικά. Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να δοκιμάσουν το Thermage καθώς είναι ένα λέιζερ ραδιοσυχνοτήτων. Το καλύτερο φυσικά είναι ότι είναι μία θεραπεία 30 έως 90 λεπτών που μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και απαιτεί ελάχιστο έως καθόλου χρόνο. Υπάρχουν πολλές ατέλειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με Thermage, όπως ρυτίδες και χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο, τα μάτια, την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς.

body-1.jpg

7. CoolSculpting  

Εάν οι ανησυχίες γήρανσης βρίσκονται στο σώμα σας περισσότερο από το πρόσωπό σας, τότε το CoolSculpting είναι μια εξαιρετική μη χειρουργική επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το Coolsculpting παγώνει το λίπος με ελεγχόμενη ψύξη και τα κατεψυγμένα λιποκύτταρα νεκρώνονται και αποβάλλονται από το σώμα. Με αυτό κατά νου, οι ειδικοί αναφέρουν πως μια μόνο θεραπεία CoolSculpting μπορεί να οδηγήσει σε μείωση 20 έως 25% των λιποκυττάρων σε μια περιοχή θεραπείας. Φυσικά για να συμβεί αυτό, οι ασθενείς αναμένεται να διατηρούν μια υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση, οπότε ορισμένοι επικριτές της διαδικασίας λένε ότι το περίγραμμα του σώματος είναι περισσότερο αποτέλεσμα της νέας ρουτίνας παρά της ίδιας της θεραπείας.