fbpixel

Search icon
Search
7 λόγοι για να ενσωματώσετε το μπεζ χρώμα στην διακόσμηση της κατοικίας σας
INTERIORS

7 λόγοι για να ενσωματώσετε το μπεζ χρώμα στην διακόσμηση της κατοικίας σας

Η μοναδική απόχρωση που έχει ξεχωρίσει από τους ειδικούς του interior design


Όσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότερες αποχρώσεις ανακαλύπτονται και αυτό φυσικά μας γεμίζει ικανοποίηση. Στην καθημερινότητά μας, συναντάμε το μπεζ σε διάφορους τόνους από τους πιο φωτεινούς μέχρι τους πιο σκούρους. Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι γνωρίσαμε το γκρεζ (το τέλειο γκρι-μπεζ), το οποίο έκανε δυναμικά την εμφάνισή του στη διακόσμηση του σπιτιού μας και φέτος μαζί με άλλες αποχρώσεις –όπως το μπεζ, το γκρι, το πράσινο και το χακί, έρχονται για να κυριαρχήσουν στον κόσμο του interior design. Γι’ αυτό και εμείς θα σταθούμε στην πηγή των παραπάνω αποχρώσεων, γιατί χωρίς αυτήν τα χρώματα που προαναφέραμε δεν έχουν ζωή.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε την σημαντικότητα του μπεζ χρώματος στην διακόσμηση της κατοικία σας!

Διατηρεί την ισορροπία

1-7s5ig.png

Το μπεζ είναι ένα ουδέτερο χρώμα, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει αρκετά basic, μόνο και μόνο επειδή καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή μαζί του. Βέβαια, εδώ θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε πως πέρα από το ότι υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να το κάνετε πιο ενδιαφέρον και πιο προσεγγίσιμο, θέλουμε επίσης να ξέρετε πως μόνο στα δικά σας μάτια φαίνεται μονότονο. Με λίγα λόγια, αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο χρώμα για να διατηρήσετε έναν χώρο διακριτικό, ακόμα και αν υπάρχουν πολλά έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα. Plus, οι φίλες και οι φίλοι της μαξιμαλιστικής διακόσμησης, καλό είναι να το έχουν υπ’ όψιν τους, γιατί το μπεζ σε αντίθεση με τα πιο σκούρα χρώματα δίνει μια αίσθηση μεγαλύτερου και πιο ευρύχωρου δωματίου.

Συνεπάγεται με την διαχρονικότητα

2-SGpul.png

Εάν υπήρχε μια απόχρωση που θα χαρακτήριζε τις έννοιες σιγουριά, ασφάλεια και ζεστασιά, σίγουρα θα ήταν το μπεζ. Γι’ αυτό, όσοι έχετε αυτές τις έννοιες ως αρχές στην καθημερινότητά σας, ξέρουμε πως αγαπάτε την διαχρονικότητα τόσο στις ενδυματολογικές σας επιλογές όσο και στην διακόσμηση της κατοικίας σας. Πιο συγκεκριμένα, όπως τα περισσότερα ουδέτερα έτσι και το μπεζ είναι κλασσικό χρώμα, που ερμηνεύεται ότι δε θα θεωρηθεί ποτέ out of fashion, καθώς θα αποτελεί πάντα την επικρατέστερη τάση και θα ακούει στο όνομα timeless design.

Αποτελεί την ιδανική επιλογή για βάση

3-M5SML.png

Όπως όλα τα γήινα χρώματα, έτσι και το μπεζ έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και ενισχύει τα αισθήματα άνεσης και οικειότητας. Γι’ αυτό, απαραίτητο κρίνεται να το ενσωματώσουμε σαν βάση στη διακόσμηση μας. Με αυτόν τον τρόπο, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε αναρίθμητα πράγματα με την διαμόρφωση του χώρου μας. Πιο αναλυτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε στους τοίχους μας έντονα έργα τέχνης και να εντάξουμε πολλά patterns –όπως το ριγέ, το καρό, το floral και το πουά. Ακόμα, μπορούμε να ασχοληθούμε και με το γνωστό σε όλους μας color blocking και μάλιστα να λειτουργήσουμε και σωστά. Καθώς, μέσω του μπεζ μπορούμε να χτίσουμε όποιο design προτιμάμε, είτε το Scandinavian και το Japandi, που είναι συνήθως τα πιο απλά, είτε τα πιο extreme –όπως αυτό που αναφέραμε παραπάνω.

Αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα των επίπλων

4-TRgIa.png

Τις περισσότερες φορές το να παρέχουμε πολλά σημαντικά αντικείμενα στο σπίτι μας δεν λειτουργεί με τον τρόπο που εμείς περιμένουμε, αντιθέτως μας προβληματίζει γιατί τα βλέπουμε να χάνονται στο "πλήθος". Το μόνο που μπορεί να μας σώσει και να τα αναδείξει είναι η επιλογή του σωστού χρώματος. Σε αυτή την περίπτωση το μπεζ είναι η πιο σωστή  επιλογή, καθώς δεν είναι μόνο πολύ λειτουργικό με τη μοντέρνα αισθητική διακόσμησης, αλλά και με την κλασσική. Με λίγα λόγια, μπορεί να αναδείξει τόσο τις αντίκες, όσο και τα πιο κλασσικά, βαριά σχεδιαστικά μοτίβα των επίπλων, κάνοντας τον χώρο να φαίνεται πιο άνετος και ευάερος. Επίσης, ένα χαρακτηριστικό του μπεζ είναι ότι ταιριάζει με πολλές αποχρώσεις του παρκέ.

Κρύβει τυχόν ατέλειες

5-zcx3e.png

Όπως και στον χώρο της μόδας, υπάρχουν κάποια fashion items που κρύβουν τυχόν ατέλειες στην εμφάνισή μας, έτσι με τον ίδιο τρόπο υπάρχουν και στον κόσμο του interior design. Γι’ αυτό εάν θέλετε να περάσουν κάποια αρχιτεκτονικά στοιχεία του σπιτιού σας απαρατήρητα, το μπεζ αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τους τοίχους σας.

Προσδίδει φως

6-FqLc6.png

Ο φωτισμός ενός δωματίου είναι ζωτικής σημασίας για ένα σαλόνι. Γιατί όμως πρέπει να δώσουμε τόση σημασία; Η απάντηση είναι απλή. Ένα πιο έντονο ή πιο σκούρο χρώμα θα δυσκόλευε τον φωτισμό του δωματίου, ειδικά αν είχαμε πολλά έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα. Ενώ, αν διαλέγαμε κάποιο λευκό ή off white θα έκανε το δωμάτιο να δείχνει πιο ψυχρό και πόσον μάλλον αν επιλέγαμε να το συνδυάσουμε και να το διακοσμήσουμε με τα λάθος χρώματα. Στην περίπτωση μας, το μπεζ αναδεικνύει τόσο τον λευκό, όσο και τον ζεστό φωτισμό.

Μπορεί να σταθεί στη μινιμαλιστική και στη μαξιμαλιστική διακόσμηση

7.png

Αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί στην σημαντικότητα του μινιμαλισμού στη ζωή μας, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι αντίληψη και στάση ζωής. Στην διακόσμηση χαρακτηρίζεται σαν αυτό που δεν "φωνάζει" και δεν επιζητά διακαώς κάποιος να το προσέξει. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί το υγιές λιτό και απαράμιλλα αισθησιακό με σαφή όρια και γραμμές. Από την άλλη μεριά, ο μαξιμαλισμός γνωστός ως “more is more” δημιουργήθηκε ως μια αντίδραση στο μινιμαλιστικό κίνημα. Τα στοιχεία και οι πτυχές του συγκεκριμένου στιλ αποτελούν στην πραγματικότητα το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πρεσβεύει η μινιμαλιστική διακόσμηση. Με λίγα λόγια, στόχος του συγκεκριμένου στιλ είναι η άνεση και η πρακτικότητα, κατακλύζοντας τον χώρο με όλα τα αντικείμενα που αγαπάμε, χωρίς περιορισμούς. Όποια και αν είναι η προτίμηση μας, η μπεζ απόχρωση μπορεί να ανταποκριθεί εξίσου καλά και στα δυο.