fbpixel

Search icon
Search
7 interior upgrade tips που μεταμορφώνουν πραγματικά έναν χώρο
INTERIORS

7 interior upgrade tips που μεταμορφώνουν πραγματικά έναν χώρο

Ακολουθήστε αυτούς τους «άτυπους κανόνες»


Είτε πρόκειται για την επιλογή ενός ιδιαίτερου κομματιού είτε για την τοποθέτηση μικρότερων πινελιών, όλοι οι ειδικοί σε θέματα διακόσμησης και interior design έχουν τη δική τους άποψη για τα στοιχεία που θα κάνουν έναν χώρο να ξεχωρίσει. Στο net-a-porter, τέσσερις σχεδιαστές μοιράζονται τα δικά τους go-to uplifts που κυριολεκτικά μπορούν να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο. Ας δούμε τα 7 καλύτερα! 

1. Επιμελημένες συλλογές βιβλίων

11-HN025.jpg

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ βιβλία για να προσθέσω υφή και χρώμα σε ένα εσωτερικό χώρο», λέει η Nicole Hollis. «Η επιμέλεια μιας οργανωμένης βιβλιοθήκης - ιδιαίτερα μίας που περιλαμβάνει βιβλία τέχνης, όπου μπορούν να αποτελέσουν πραγματική πηγή έμπνευσης - αποτελεί προσωπική χαρά, και φροντίζω πάντα η συλλογή να αντανακλά τα προσωπικά ενδιαφέροντα και πάθη τόσο τα δικά μου εάν πρόκειται για δικό μου χώρο είτε των πελατών μου.» 

2. Τέχνη που καθορίζει τον τόνο

2-5r08X.jpg

«Η τέχνη αναβαθμίζει κάθε δωμάτιο», συνεχίζει να λέει η Hollis. «Ξεκινάω με τα έργα τέχνης όταν σχεδιάζω έναν χώρο, καθώς ένας πίνακας μπορεί να δώσει αμέσως τον συνολικό τόνο. Είτε πρόκειται για avant garde, είτε για κλασική είτε για μοντέρνα τέχνη, έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να προσθέτει αυτόν τον "wow factor" σε κάθε δωμάτιο.»

«Πράγματι, τα στοχευμένα έργα τέχνης μπορούν να διαφοροποιήσουν κατά πολύ έναν ενιαίο χώρο», υποστηρίζει και η Courtney McLeod του Right Meets Left Interior Design. «Πρόσφατα χρησιμοποιήσαμε ένα υπερμεγέθες κομμάτι της Luciana Levinton, το οποίο προμηθευτήκαμε μέσω της γκαλερί Artemisa στη Νέα Υόρκη, για να χωρίσουμε άτυπα την τραπεζαρία σε έναν open space χώρο.» 

3. Colorful statements 

f28c38a368a768a653b413318b110358-foyers-interiordesign.jpg

«Η αγαπημένη μου συμβουλή για να αναβαθμίσετε το καθιστικό σας είναι να το διανθίσετε με χρωματικές πινελιές είτε στα έπιπλα είτε με ταπετσαρίες», συμβουλεύει η Na Li, συνιδρύτρια της Holloway Li. «Μια τολμηρή κίτρινη καρέκλα σε συνδυασμό με έναν πιο neutral καναπέ, ή ακόμη και ένα μαξιμαλιστικό μαξιλάρι ή ριχτάρι, μπορεί να αλλάξει αμέσως τη διάθεση ενός χώρου.»

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, το χρώμα και το μοτίβο μπορούν επίσης να ενταχθούν στη διακόσμηση με τη χρήση μιας ταπετσαρίας που καθορίζει την παλέτα ενός δωματίου, προτείνει η McLeod, μιλώντας με το παράδειγμα ενός loft στο NoHo, στο οποίο βελτίωσε τον χώρο, χρησιμοποιώντας μια σύγχρονη εκδοχή της ταπετσαρίας chinoiserie.

4. Floral touches

3-GzZN5.jpg

«Για να αναβαθμίσετε ένα σπίτι με ευκολία είναι να εισαγάγετε μια σειρά φυτών με ελεύθερη ροή, σαν να έχει αναπτυχθεί η ύπαιθρος μέσα στο χώρο σας», λέει η Li. «Η προσθήκη χλωρίδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε χρώμα σε δωμάτια με λιτή παλέτα.» Η επιλογή ποικιλιών που δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα αν λείπετε συχνά - ή αν είστε για πρώτη φορά plant parent - είναι σωστή επιλογή, προσθέτει. Εξετάστε επίσης τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την παρουσίαση των λουλουδιών και των κλαδιών, για να διασφαλίσετε ότι προσελκύουν το μάτι. «Θεωρώ ότι είναι αδιαπραγμάτευτο να έχετε όμορφα βάζα με λουλούδια και κλαδιά σε όλο το σπίτι σας», υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια του design-studio Olivia Stutz. «Φέρνετε ζωντανά πράγματα στο σπίτι - αυτό δίνει νέα πνοή στο χώρο. Είναι επίσης μια έξυπνη πρόταση για να γεμίσετε έναν χώρο που αρχικά φαινόταν λίγο άδειος.»

5. Σωστός φωτισμός

homes-right-statement-lighting-58184jpg-cb454.jpg

Ο αντίκτυπος του φωτισμού τόσο στην ευεξία όσο και στην οπτική ενός χώρου δεν πρέπει να υποτιμάται. «Το καλοκαίρι, με τα μακρύτερα, γεμάτα φως βράδια και πρωινά, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να προσαρμόσουμε τις συνήθειες του ύπνου μας. Συνιστώ να χαμηλώνετε τον φωτισμό του υπνοδωματίου σας για να δημιουργείτε ένα λιγότερο "σκληρό" περιβάλλον», λέει η Li. «Τα διακριτικά φώτα που τοποθετούνται εκατέρωθεν του κρεβατιού, με κλίση προς τα κάτω, είναι πιο κατάλληλα σε σύγκριση με τα συμβατικά φώτα οροφής.»

6. Custom-made κομμάτια

home-46G1k.jpg

Για τα κύρια έπιπλα, θυμηθείτε ότι ένα εξατομικευμένο κομμάτι που ταιριάζει πραγματικά στον χώρο σας θα κάνει τη διαφορά. «Τα custom-made κομμάτια δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, που μπορείτε όντως να το αποκαλέσετε δικό σας», λέει η Stutz, αναφέροντας ένα πρόσφατο έργο που περιελάμβανε προσαρμοσμένες, ενσωματωμένες γυψοσανίδες βιβλιοθήκες στην κύρια κρεβατοκάμαρα, που παρέχουν λειτουργικότητα και συμμετρία. Υπήρχε επίσης ένας custom-made καναπές στο σαλόνι, «που καθορίστηκε σύμφωνα με το γούστο του πελάτη, καθώς τα μπράτσα σχεδιάστηκαν με μια πολύ συγκεκριμένη κλίση. Αυτές οι πινελιές αναβαθμίζουν πραγματικά έναν χώρο», καταλήγει.

7. Μελετημένο στιλ 

rooms.jpg

Ενώ τα έπιπλα και οι ζωηρές χρωματικές παλέτες τραβούν την περισσότερη προσοχή, το προσεκτικά μελετημένο στιλ των final touches μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη συνολική ατμόσφαιρα ενός δωματίου. «Ξοδεύω πολύ χρόνο εστιάζοντας στις λεπτομέρειες και το φινίρισμα του έργου», λέει η Stutz. «Τα τελευταία βήματα, όσον αφορά τη διακόσμηση, είναι εξίσου κρίσιμα με την αρχική προμήθεια των επίπλων.»