fbpixel

Search icon
Search
7 εύκολα tips για να χαρίσετε ένα makeover στην κατοικία σας
INTERIORS

7 εύκολα tips για να χαρίσετε ένα makeover στην κατοικία σας

Δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται


Η νέα χρονιά, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα fresh start σε όλα τα επίπεδα. Όλοι μας αυτό το διάστημα, αισθανόμαστε την ανάγκη για νέα ξεκινήματα και θέλουμε να προχωρήσουμε σε μικρές αλλαγές. Θέτουμε νέους στόχους κι οραματιζόμαστε τη ζωή μας, έτσι ακριβώς όπως μας ευχαριστεί. Το ίδιο ισχύει και για το σπίτι μας. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να χαρίσουμε έναν αέρα ανανέωσης στην κατοικία μας, προσθέτοντας πινελιές που μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά.

Αν αισθάνεστε κι εσείς ακριβώς έτσι, τότε πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε, καθώς παρακάτω ακολουθούν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το σπίτι σας με τον πιο εύκολο τρόπο. Δεν πρόκειται για δραστικές αλλαγές, αλλά είναι σίγουρο πως το τελικό αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει!

It's time to play!

Soft black paint color

1-4jdRI.jpg

Για πολλούς αποτελεί μία τολμηρή επιλογή, ωστόσο, το μαύρο χρώμα εξακολουθεί να έχει την τιμητική του και το 2022 και δεν είναι τυχαίο ότι το λατρεύουν οι interior lovers. Για παράδειγμα, ένας μαύρος τοίχος στο υπνοδωμάτιο ή στο living room θα χαρίσει αμέσως έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα στον χώρο, όμως, σε περίπτωση που διστάζετε να προχωρήσετε σε μία τόσο σημαντική αλλαγή, μπορείτε απλά να προσθέσετε μικρές, minimal πινελιές. Μία εντυπωσιακή πολυθρόνα ή ακόμη και μεγάλα, διακοσμητικά μαξιλάρια στο καθιστικό σας, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε και θα κάνουν τη διαφορά, χαρίζοντας στην κατοικία σας έναν άλλο αέρα, εντελώς διαφορετικό. Μείνετε μακριά από τις υπερβολές κι είναι σίγουρο, ότι θα εντυπωσιαστείτε.

Style an empty fireplace

2-elQ8h.jpg

Συχνά παρατηρούμε πως υπάρχουν σπίτια που διαθέτουν μεγάλα, εντυπωσιακά τζάκια, τα οποία -ωστόσο- δεν αξιοποιούνται με κανέναν τρόπο. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό; Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία κι εσείς, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Ένα άδειο τζάκι, μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε μία little gallery, που θα συγκεντρώνει πάντα τα βλέμματα επάνω της! Τοποθετήστε μέσα σε αυτό μικρά, διακοσμητικά κι αρωματικά κεριά ή art pieces κι αφήστε το δημιούργημά σας να κλέψει την παράσταση.

Swap οut the pillows

3-d2YcW.jpg

Τα μεγάλα μαξιλάρια, σε πολλά διαφορετικά μεγέθη αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο ή το living room του σπιτιού σας. Επιλέξτε νέα prints, μη διστάσετε να παίξετε με τα χρώματα και τις υφές και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία στο κάθε δωμάτιο. Ολόκληρος ο χώρος θα μοιάζει αμέσως εντελώς διαφορετικός και το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό! Αν δεν είστε λάτρεις των bold χρωμάτων και θέλετε να μείνετε μακριά από τα έντονα prints, αλλά την ίδια στιγμή αισθάνεστε έτοιμες να πειραματιστείτε, πείτε «ναι» στις neutral αποχρώσεις. Ωστόσο, αν πραγματικά θέλετε να κάνετε τη διαφορά, είναι η στιγμή να προσθέσετε λίγο περισσότερο χρώμα στην κατοικία σας, βγαίνοντας από την comfort zone σας...

Αpply a wallpaper

3.webp

Οι ταπετσαρίες αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αλλάξουν έναν ή και περισσότερους χώρους του σπιτιού τους και ψάχνουν μία πιο δραστική λύση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε μία συγκεκριμένη ταπετσαρία στον έναν τοίχο του σαλονιού σας για παράδειγμα, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο τον χώρο. Είναι κάτι γρήγορο, είναι εύκολο και φυσικά, θα κάνει σημαντική διαφορά!

Introduce a new throw blanket

3-EGehI.jpg

Εξίσου ιδανική επιλογή, σε περίπτωση που αισθάνεστε πως το σπίτι σας έχει ανάγκη από λίγο περισσότερο χρώμα, αποτελούν οι μεγάλες κουβέρτες. Πρόκειται για ένα αγαπημένο design trick των interior experts, που το συστήνουν ανεπιφύλακτα, ιδιαίτερα για την winter season. Τοποθετήστε μία κουβέρτα πάνω στο κρεβάτι ή στο καθιστικό σας κι αμέσως, θα δείτε πως ο χώρος θα αποκτήσει έναν νέο αέρα. Πειραματιστείτε με τα χρώματα και τα prints και δείτε την κατοικία σας να μεταμορφώνετε και να αποκτά έναν fun και cozy χαρακτήρα.

Candles o'clock

33.jpg

Ο πιο εύκολος και safe τρόπος, για να κάνετε πιο cozy το σαλόνι σας σε δευτερόλεπτα! Τοποθετήστε διάφορα, αρωματικά κεριά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και δημιουργήστε μία ρομαντική ατμόσφαιρα στον χώρο, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε με μεγάλες αλλαγές. Το σαλόνι σας θα γίνει αυτομάτως πολύ πιο «ζεστό» και οι μυρωδιές θα σας ταξιδεύουν κάθε φορά που θα τα χρησιμοποιείτε. Εxtra note: Εννοείται πως τα αρωματικά κεριά έχουν θέση σε κάθε χώρο του σπιτιού σας. Προσθέστε τα στο boudoir σας ή ακόμη και στο μπάνιο, για να δημιουργήσετε το δικό σας home spa, που θα λατρέψετε!

Less is more

5-vaLxf.jpg

Ένας χώρος, δε χρειάζεται πάντα πρόσθεση για να αλλάξει ριζικά, αλλά… αφαίρεση. Αφήστε τα κομμάτια που πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και πείτε οριστικά «αντίο» σε όλα τα υπόλοιπα. Είτε αγαπάτε τα nudes, είτε τις πιο έντονες αποχρώσεις, επιλέξτε τα αντικείμενα που έχουν θέση στη νέα σας διακόσμηση κι αποχαιρετίστε τα extra pieces, που το μόνο που κάνουν είναι να φορτώνουν τους χώρους του σπιτιού.