fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

7 ανοιξιάτικες artistic make up προτάσεις που θα λατρέψετε

Η Παγκόσμια Ημέρα της Τέχνης το επιβάλλει


7 ανοιξιάτικες artistic make up προτάσεις που θα λατρέψετε

H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης. Έκτοτε, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης Leonard da Vinci. Ο εμβληματικός, αναγεννησιακός, καλλιτέχνης επελέγη από τους ειδικούς ως -κοινώς αποδεκτό- σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης, της ελευθερίας της έκφρασης, της ανοχής, της συναδέλφωσης και της πολυπολιτισμικότητας. Ακριβώς, δηλαδή, τα στοιχεία που υποστηρίζουν όλοι όσοι αγαπούν αυτό το πιο artistic κομμάτι της πραγματικότητας. 

Σε αυτή ακριβώς τη λογική κινούνται και τα εμπνευσμένα make up looks που πετυχαίνουν να δημιουργήσουν μια πιο edgy εμφάνιση. Αυτό το καταφέρνουν δίνοντας σας την ευκαιρία να εφαρμόσετε όλα όσα ονειρεύεστε, στο πρόσωπο σας. 

Άλλωστε η τέχνη έχει πάντα τον ορισμό που της δίνουμε!

Yellow cat-eye

cat-eye.jpg

Η εξέλιξη του cat-eye είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Συνδυάστε μια πιο μοντέρνα προσέγγιση του με μια κίτρινη σκιά και θα δείτε το look σας να μεταμορφώνεται. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει το να είναι το να βάλετε ένα ακόμη έντονο στοιχείο το οποί θα δώσει την αίσθηση της έκρηξης. 

Falsh lashes

lashes.webp

Είναι fun να δοκιμάζετε νέα πράγματα, όπως αντίστοιχα είναι fun να τολμάτε να εξελίσσετε τα παλιά. Τολμήστε με το eye-liner και κάντε αυτό το εύκολο look που οίκοι όπως ο Dior, προτιμούν για τα shows τους. Μετά από τόσο καιρό έφτασε η στιγμή να βγάλετε στο δρόμο, οτιδήποτε υπάρχει στα catwalks. 

Bold liner

lines.jpg

Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στη δεκαετία του ‘60s. Εκεί όπου η αποδόμηση και η funky διάθεση ήταν γεγονός και εκεί όπου κυριαρχούσε το negative space eyeliner. Στην ουσία δημιουργείτε μία έντονη γραμμή eyeliner πάνω στο καπάκι του ματιού, το οποίο μένει κενό. Το βλέμμα σας θα ανασηκωθεί και θα αποκτήσετε ένα εντυπωσιακό και ασυνήθιστο cat-eye look. Μην φοβηθείτε για άλλη μία φορά να ξεφύγετε από το κλασικό μαύρο και δώστε χρώμα στο πρόσωπο σας!

Glossy eyes

glossy.jpg

Για εσάς που προτιμάτε τα neutral looks αλλά θέλετε να κάνετε τη διαφορά, αυτή η επιλογή είναι ιδανική. Διάλεξε μία χρωματιστή ή nude σκιά και εφαρμόστε την στο καπάκι του ματιού. Στη συνέχεια, πάρτε το αγαπημένο σας lip gloss και κάντε το blending ταμποναριστά με τη σκιά, ώστε να δημιουργήσετε το απόλυτο wet look! Ποιος μπορεί να αρνηθεί πως κάτι τέτοιο είναι artistic;

Pinky face

pinky.jpg

Κινηθείτε στους ροζ τόνους που λατρεύουν όλοι οι make up artists αλλά υιοθετήστε την πιο glam εκδοχή τους. Η shimmery σκιά στο κινητό βλέφαρο κλέβει όλη την παράσταση και το φούξια eyeliner προσδίδει έναν απόλυτα pop χαρακτήρα που θα θέλετε να αντιγράψετε άμεσα. Προτιμήστε ήσυχους τόνους στα χείλη, οπότε αφήστε είτε γυμνά είτε με κάποια nude απόχρωση είτε εφαρμόστε ένα διάφανο lipgloss. 

The '90's way

lips-4.jpg

Οι τάσεις που υπήρχαν στη δεκαετία των ‘90s και έχουν αναβιώσει στο χώρο της μόδας φαίνεται ότι επηρεάζουν και το μακιγιάζ. To καφέ κραγιόν σε πιο σκούρους τόνους θα δώσει την απαραίτητη ώθηση τόσο στις νυχτερινές όσο και στις εμφανίσεις της ημέρας σας. Κάντε το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι και στη συνέχεια γεμίστε με ένα brown lipstick! Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα προσθέστε και ένα shiny gloss! 

Μascara with colour

mascara.jpg

Πριν τη μάσκαρα, χρησιμοποιήστε ένα λευκό primer για βλεφαρίδες ή ένα λευκό μολύβι στο άνω βλέφαρο για μεγαλύτερη αντίθεση! Αυτή η "παιχνιδιάρικη" αίσθηση στο look θα σας ενθουσιάσει ακόμη και τις στιγμές που φοράτε μάσκα προστασίας. Για ακόμη μία φορά, το μπλε και το μοβ αναδεικνύονται τα πιο hot makeup χρώματα της χρονιάς. Επιλέξτε, λοιπόν, ένα έντονο neon/electric μπλε ή μία lila mascara και εφαρμόστε πολλές στρώσεις στις βλεφαρίδες για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

1

Eaze drop

Medium coverage cream with color, Fenty Beauty, Sephora BUY ME

2

Black lines

Perfect slim eyeliner, L' Oreal Paris BUY ME

3

Glossy hit

The eye trick you need, Dior, Attica BUY ME

4

Pinky promise

The essential multicolour eye shadow palette, Bobbi Brown BUY ME

5

Blue birds

Flawless ending, Dior, Sephora BUY ME

Κεντρική Φωτογραφία: Ghd X Henry Holland