fbpixel

Search icon
Search
Χρησιμοποιήστε τη βαζελίνη ως το πιο απίθανο φυσικό καλλυντικό makeup & περιποίησης
MAKE UP

Χρησιμοποιήστε τη βαζελίνη ως το πιο απίθανο φυσικό καλλυντικό makeup & περιποίησης

Κάντε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη με φυσικούς τρόπους


Πρόκειται για ένα προϊόν, που βρίσκεται σε κάθε σπίτι, αφού οι χρήσεις του είναι πάμπολλες και ιδιαίτερα χρήσιμες. Η γνωστή σε όλους βαζελίνη μπορεί να έχει αντικατασταθεί από άλλα ενυδατικά balms, αλλά θα παραμένει πάντοτε μια διαχρονική αξία, δίπλα σε κάποιο ντουλάπι του μπάνιου ή στο κομοδίνο μας. Ο λόγος; Έχει περισσότερες χρήσεις από όσες νομίζατε, τόσο στο skincare κομμάτι όσο και σε αυτό του μακιγιάζ. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι απαραίτητη μόνο για να κάνει τα χείλη πιο απαλά και υγιή, αλλά για πολλά ακόμα! Ας δούμε, λοιπόν, όλα όσα μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα και ας το βάλουμε στο νεσεσέρ μας asap...

Ας αποδεχθούμε ότι είναι το μαγικό μας καλλυντικό!

The uses

1) Χρησιμοποιείται σαν highlighter 

Όταν ο Mario Dedidanovic, ο επίσημος makeup artist της Kim Kardashian, θέλει να δημιουργήσει ένα expensive look, όπως το αποκαλεί ο ίδιος, χρησιμοποιεί βαζελίνη. Την τοποθετεί στα ζυγωματικά αντί για κάποιο άλλο προϊόν λάμψης, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις. Το αποτέλεσμα είναι δέρμα φωτεινό και λαμπερό. Χαρίζει το απόλυτο gorgeous glow, όπως θα έλεγε κι εκείνος!

vaseline1.jpg

2) Κάνει τη σκιά των ματιών σας πιο λαμπερή

Ακόμη ένα έξυπνο tip, που πρέπει να γνωρίζετε, αφού εκτός από τα πιο προσεγμένα makeup looks σας μπορεί να υποστηρίξει και τα go-to σας, ειδικά τις μέρες που βιάζεστε να φύγετε από το σπίτι ή είστε σε κάποιο ταξίδι. Πως θα το πετύχετε; Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στο κινητό σας βλέφαρο και στη συνέχεια, εφαρμόστε από πάνω τη σκιά σας. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η απόδοση του χρώματος και ταυτόχρονα δίνεται ένα υπέροχο glossy εφέ, τάση που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη τελευταία για τα eye makeup looks. 

3) Αφαιρεί το μακιγιάζ 

Ναι, καλά διαβάσατε! Εκτός από τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, το γαλάκτωμα ή gel καθαρισμού και το νερό micellaire, η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν προϊόν για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας. Και μάλιστα με πολύ πιο ήπιο τρόπο, γιατί είναι αρκετά απαλή στην υφή της, οπότε δεν ταλαιπωρεί ούτε ξηραίνει την επιδερμίδα. 

4) Περιορίζει την ακμή

Οι περισσότερες μπορεί να μη θέλετε να εφαρμόσετε στο δέρμα σας ένα προϊόν, που να είναι ιδιαίτερα λιπαρό και κολλώδες, αλλά ο δερματολόγος Joshua Zeichner προτείνει να το κάνετε ανεπιφύλακτα. Η βαζελίνη δε φράζει τους πόρους της επιδερμίδας, οπότε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε άφοβα. Επίσης, εφαρμόστε την ως τελευταίο βήμα της βραδινής σας skincare routine, για να βοηθήσετε τα προηγούμενα beauty products να «κλειδώσουν» στην επιδερμίδα σας και να προσφέρουν τελικά τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

5) Ενυδατώνει την περιοχή κάτω από τα μάτια

Χρησιμοποιήστε την και κάτω από την under eye area, για να περιορίσετε τις λεπτές γραμμές που εμφανίζονται όσο μεγαλώνετε και για να ενυδατώσετε την περιοχή εκείνη. Η βαζελίνη βοηθάει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, έτσι ώστε το πρωί που θα ξυπνήσετε να έχει απομακρυνθεί εξολοκλήρου η ξηρότητα και η αφυδάτωση που ενδεχομένως να έχει δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

vaseline3.jpg

6) Κρατάει καθαρό το μανικιούρ

Εφαρμόστε λίγη βαζελίνη γύρω από τα νύχια, εκεί που τείνουν να εμφανίζονται να ενοχλητικά πετσάκια, για να γίνει πιο απαλό το δέρμα σας και να βοηθήσετε τη μείωσή τους και τελικά την εξαφάνισή τους -ειδικά εάν τη χρησιμοποιείτε συστηματικά. Ακόμη, το μαγικό αυτό προϊόν μπορεί να χρησιμεύσει και για το βάψιμο των νυχιών. Εάν θέλετε, λοιπόν, να τα βάψετε μόνες σας επειδή δεν είχατε χρόνο να κλείσετε ραντεβού στην nail artist σας, βάλτε λίγη στην περιοχή γύρω από το κάθε νύχι και προχωρήστε στο μανικιούρ σας. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, αφαιρέστε τη μ' ένα πανάκι και έτσι δε θα έχετε λερωθεί με περιττό βερνίκι. Bingo!

7) Ενισχύει τη διάρκεια του αρώματος

Μια μικρή ποσότητα από βαζελίνη στους καρπούς των χεριών και στον λαιμό λειτουργεί σαν primer για τα αρώματα, αφού ενισχύει τη διάρκειά τους, όπως αναφέρει ο cosmetic chemist Ron Robinson. Αυτό συμβαίνει γιατί εμποδίζει τα μόρια που περιέχονται στις κολόνιες από το να εξατμιστούν γρήγορα. Όπως δηλαδή θα συνέβαινε εάν βάζατε το άρωμά σας σε γυμνό δέρμα, χωρίς βαζελίνη.

vaseline2.jpg

8) Χρησιμοποιείται για τα φρύδια

Χάσατε το brow gel σας και πρέπει να φτιάξετε τα φρύδια σας; Μην αγχώνεστε, η βαζελίνη μπορεί να εφαρμοστεί στη θέση του και να έχει τα ίδια -ή και καλύτερα!- αποτελέσματα. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα πάνω τους, για να τα κρατήσετε στη θέση τους όλη μέρα, αλλά και για να τα κάνετε να φαίνονται πιο πλούσια, λεπτά και φυσικά, χωρίς επιπλέον χρώμα. Και φυσικά χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Δοκιμάστε το!