fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

6 tips για να σταματήσετε να ξυπνάτε με πρησμένο πρόσωπο

Plus, ανακαλύψτε τα προϊόντα περιποίησης που θα γίνουν «σύμμαχοί» σας


6 tips για να σταματήσετε να ξυπνάτε με πρησμένο πρόσωπο

Το pillow face ή αλλιώς αγουροξυπνημένο και πρησμένο πρόσωπο αποτελεί ένα φαινόμενο που όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε είτε καθημερινά είτε μερικές φορές τον χρόνο. Ουσιαστικά πρόκειται για κάποιες ρυτίδες ύπνου που εμφανίζονται στην επιδερμίδα όσο κοιμόμαστε και τις αντικρίζουμε μόλις ανοίγουμε τα μάτια μας και κοιταζόμαστε στον καθρέφτη το πρωί. Μάλιστα, πολλοί δερματολόγοι του εξωτερικού που έχουν ερμηνεύσει αυτήν την κατάσταση, υποστηρίζουν ότι αυτές οι sleep wrinkles όπως τις αποκαλούν δημιουργούνται και από την έκθεση στον ήλιο σε καθημερινή βάση, αφού ως γνωστόν η UV ακτινοβολία ταλαιπωρεί το δέρμα. Ωστόσο, για να σταματήσουν να υπάρχουν, μπορείτε να υιοθετήσετε ορισμένες προτάσεις που παρουσιάζουν για να βλέπετε την επιδερμίδα σας λεία και απαλή κάθε πρωί χωρίς ανεπιθύμητους «επισκέπτες».

slip-silk-pillowcase.jpg

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Ναι, ξέρουμε, είναι αρκετά δύσκολο να κοιμηθείτε σε αυτή τη στάση, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κίνηση που θα περιορίσει έως εξαφανίσει τις ρυτίδες ύπνου. Για να διευκολυνθείτε, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ειδικό μαξιλάρι με άνοιγμα στον αυχένα, όπως εκείνα που παίρνετε μαζί σας στα ταξίδια, ώστε να συγκρατεί το κεφάλι και να μη στριφογυρίζετε όλη νύχτα. Με αυτόν τον τρόπο θα ξυπνάτε κάθε πρωί με φρέσκο πρόσωπο.

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπο

Ένα από τα λάθη που κάνετε όταν κοιμάστε είναι να ακουμπάτε το πρόσωπό σας στα χέρια σας. Για να σταματήσετε να το κάνετε, καλύτερα να τα τοποθετήσετε κάτω από το μαξιλάρι σας. Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο θα το βοηθήσετε ώστε να ανασηκωθεί και ως γνωστόν το ανασηκωμένο μαξιλάρι βοηθάει καλύτερα στην κυκλοφορία του αίματος και κατ' επέκταση στον περιορισμό της εμφάνισης του pillow face.

Φορέστε μια sleep mask

Εάν δε θέλετε να επενδύσετε σε ένα μεταξωτό μαξιλάρι, καλύτερα να αγοράσετε μια μάσκα ύπνου που θα κάνει εξίσου την ίδια ή και καλύτερη δουλειά. Αυτό που κάνουν οι sleep masks είναι να συγκρατούν το πρόσωπο στη θέση του όσο κοιμάστε χωρίς να εναποθέτουν πάνω του έξτρα πίεση. Plus, πολλοί δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι το ύφασμα πάνω στο οποίο κοιμάστε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, οπότε προσπαθήστε να επενδύσετε σε καλής ποιότητας fabrics.

Κάντε χημικό πήλινγκ

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να κάνετε στη ρουτίνα περιποίησής σας είναι να ξεκινήσετε να κάνετε χημικά πήλινγκ στο πρόσωπο. Τα chemical peelings αναζωογονούν την επιδερμίδα και περιορίζουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Plus, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος κάνοντάς το πιο λαμπερό και φρέσκο. Επομένως, εάν μέχρι πρότινος δεν κάνατε απολέπιση ποτέ με χημικά συστατικά προϊόντα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε.

image-asset-cdtle.jpeg

Αναζωογονήστε την επιδερμίδα πριν τον ύπνο

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό πριν πέσετε στο κρεβάτι είναι να μην ξεχνάτε να φροντίζετε το δέρμα σας. Για αυτόν τον λόγο, απλώστε ένα overnight serum, που χρησιμεύει αποκλειστικά για την περιποίηση του δέρματος πριν τον ύπνο. Επίσης, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως πεπτίδια, superfruits και microalgae. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η σφριγηλότητα του δέρματος, ενώ παράλληλα θα μειώσετε τις αρνητικές επιδράσεις των ακτίνων του ήλιου σε συνδυασμό με τους περιβαλλοντικούς ρύπους και την ταλαιπωρία του δέρματος από τον ύπνο.

Ενεργοποιήστε την παραγωγή κολλαγόνου

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι να μεριμνήσετε και για την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, αφού όσο μεγαλώνετε περιορίζεται. Για να το καταφέρετε αυτό, χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία ομορφιάς, όπως gua sha ή derma rollers που έχουν την τάση να κάνουν σε βάθος χρόνου πιο σφριγηλή και νεανική την επιδερμίδα σε συνδυασμό με τις κατάλληλες ενυδατικές κρέμες ημέρας και νυκτός. Plus, θα περιορίσουν τις ρυτίδες που προκαλούνται στο πρόσωπο μετά τον ύπνο, αφού το δέρμα θα είναι πιο σφιχτό.

1

Night peels

Peeling Nuit Progressif, Lancome, Sephora Buy me

2

Ταχεία επανόρθωση

Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex, Estee Lauder, Sephora Buy me

3

Must-have

Derma Roller 0,25 mm, Glow Era Buy me

4

Love it

Gua Sha, Apeiranthos natural skincare Buy me

5

Sleep tight

Mulberry Silk Sleep Mask Emerald, ARTEM LUXE, In Beauty Pharma Buy me