fbpixel

Search icon
Search
STYLING TIPS

6 styling tips για να φορέσετε με επιτυχία το γκρι χρώμα την άνοιξη

Με αυτούς τους τρόπους δεν χρειάζεται να το αποχωριστείτε


6 styling tips για να φορέσετε με επιτυχία το γκρι χρώμα την άνοιξη

Παρόλο που την άνοιξη ενδείκνυνται τα φωτεινά κι έντονα χρώματα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ακολουθούν τους κανόνες του minimal style και προτιμούν τις ουδέτερες αποχρώσεις όλο το χρόνο. Μία από τις βασικές αυτής της κατηγορίας είναι το γκρι. Ένα από τα χρώματα που επιλέγουν πολύ συχνά όλοι οι λάτρεις της μόδας, μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε φανταστικά σύνολα και τους 12 μήνες του χρόνου, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με πλήθος αποχρώσεων και να σταθεί σε πολλές περιστάσεις.

Αν λοιπόν κι εσείς δε θέλετε να το αποχωριστείτε, αλλά παράλληλα σας αρέσουν οι φωτεινοί τόνοι της άνοιξης, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε τα πιο trendy styling tips.

1. Το τζιν είναι ένα κομμάτι που αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά και συχνά στοιχεία της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Οι πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις του αλλά και η ποικιλία στα σχέδια του, μας κάνουν να μη θέλουμε να τα αποχωριστούμε. Ξεφύγετε από το κλασικό blue jean και επιλέξτε μία γκρι εκδοχή, η οποία θα σας χαρίσει και πιο tailored αισθητική για όλες τις ώρες της ημέρας.

2. Χωρίς αμφιβολία θα μπορούσαμε να πούμε ότι η άνοιξη είναι και η εποχή των blazers. Τα φοράμε πολύ άνετα, διότι εκτός από στιλ είναι και ιδανικά για τις εναλλαγές τις θερμοκρασίας που συναντάμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να μην παρουσιάσετε μουντά σύνολα μπορείτε να το συνδυάσετε με λευκές αποχρώσεις ή για πιο φωτεινές εμφανίσεις με γαλάζια κομμάτια. Υπέροχος συνδυασμός.

grey-2.jpg
Image source: @emilisindlev

3. Σε περίπτωση που θέλετε να ακολουθείτε τις τάσεις τότε δεν πρέπει να παραλείψετε με τίποτα τα πλεκτά γιλέκα. Ήδη από το φθινόπωρο που μας πέρασε είδαμε να κυριαρχούν σε όλες τα σύνολα των fashionistas. Επιλέξτε ένα cigarrete trouser, ένα λευκό button up shirt και ολοκληρώστε μ’ ένα γκρι knitted vest. Προσθέσετε χρυσά κοσμήματα για να χαρίσετε περισσότερη λάμψη. Μη ξεχνάτε ότι το γκρι αποτελείται από πολλούς τόνους, από τους πιο σκούρους μέχρι τους πιο φωτεινούς, οπότε οι επιλογές σας είναι πάρα πολλές, ανάλογα με το χαρακτήρα που θέλετε να έχει το σύνολό σας.

4. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα κοστούμια. Πιστεύουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίζουν κάθε εμφάνιση, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Το μόνο που χρειάζεται σ’ αυτήν την κατηγορία είναι να βρείτε το σχέδιο που ταιριάζει στο στιλ σας αλλά και στο σώμα σας. Η γκρι εκδοχή είναι ένα key-item, το οποίο θα μπορείτε να το επιλέγετε πολύ συχνά. Για να ταιριάζει με την αισιοδοξία της εποχής, ταιριάξτε το μ’ ένα floral top ή με αξεσουάρ σε έντονες αποχρώσεις, όπως statement shoes.

5. Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις τις φετινής σεζόν είναι οι πλεκτές φούστες. Χαρίζουν ανανέωση και δίνουν μία ευκαιρία να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα. Επιλέξτε μία mini ή midi grey skirt και δημιουργήστε ένα total neutral look, συνδυάζοντάς την μ’ ένα cardigan σε ουδέτερες αποχρώσεις. Μη διστάσετε να επιλέξετε και μοτίβα όπως το καρό ή τα γεωμετρικά σχήματα για περισσότερη ένταση.

6. Φυσικά ένα total grey look θα μαγνητίσει τα βλέμματα και θα «κλέψει» τις εντυπώσεις. Υπάρχου δύο τρόποι για να το πετύχετε. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσετε την ίδια γκρι απόχρωση σε όλα το σύνολο και ο άλλος είναι να συνδυάσετε περισσότερους από έναν τόνους. Σίγουρα ο πρώτος είναι πολύ πιο εύκολος και «ασφαλής» από το δεύτερο. Όποιον όμως κι αν επιλέξετε σας προτείνουμε να προσθέσετε φωτεινά αξεσουάρ που θα κάνουν τη διαφορά. Αυτό μπορεί να είναι ένα έντονο φουλάρι στα μαλλιά ή μία oversized straw bag. Μόλις πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα θα το λατρέψετε!

1

Stretch silk and wool dress

MaxMara BUY HERE

2

Oladim oversized checked blazer

Isabel Marant, Luisaworld.com BUY HERE

3

Cashmere-blend sweater vest

H&M BUY HERE

4

Fluffy-knit midi skirt

Nanushka BUY HERE

5

Trouser

Esprit, notos.gr BUY HERE

6

Turtle stretch-cotton jumpsuit

Norma Kamali, Myhteresa.com BUY HERE

7

Lurex top

Marella BUY HERE

8

London cropped high-rise straight-leg jeans

SLVRLAKE, Net-a-porter.com BUY HERE