fbpixel

Search icon
Search
6 κρυφοί “θησαυροί” της νησιωτικής Ελλάδας που σας περιμένουν να τους εξερευνήσετε
TRAVEL

6 κρυφοί “θησαυροί” της νησιωτικής Ελλάδας που σας περιμένουν να τους εξερευνήσετε

Νησιά που θα σας κλέψουν την καρδιά


Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνδεδεμένες άρρηκτα με τα υπέροχα τοπία της Ελλάδας. Η χώρα μας διαθέτει αμέτρητους summer προορισμούς, που ικανοποιούν όλα τα γούστα κι ανταποκρίνονται σε οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει κανείς κι έχει και φέτος την τιμητική της. Μία γρήγορη ματιά στον χάρτη είναι αρκετή και θα δείτε ότι αμέσως θα εντοπίσετε δεκάδες επιλογές.

Νησιά κοσμοπολίτικα, γεμάτα κόσμο, ιδανικά για διασκέδαση και ξεκούραση. Νησιά που προσφέρονται για πλούσιες δραστηριότητες και φυσικά, υπάρχουν κι αυτά με τις μυστικές παραλίες, την σπάνια, άγρια ομορφιά και τις ανεξερεύνητες αμμουδιές. Τα λιγότερο δημοφιλή, που αξίζει να τα επισκεφθείτε και να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης μακριά από όλους κι από όλα. Εμείς συγκεντρώσαμε τα κρυφά διαμάντια της νησιωτικής Ελλάδας και σας τα παρουσιάζουμε. Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς, είναι να επιλέξετε τον ιδανικό -για εσάς- προορισμό και να ετοιμάσετε την travel bag σας.

Enjoy the summer!

Ικαρία 

8bd0fbbd-8012-40e6-bb7d-a0fc1c0f15ab.jpeg

Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου και φημίζεται για την άγρια ομορφιά και τους χαλαρούς ρυθμούς της. Η Ικαρία ξεχωρίζει για τη μοναδική της ατμόσφαιρα, αλλά και τις πολλές αντιθέσεις, που θα σας γοητεύσουν από την πρώτη στιγμή. Από τη μία τα άγρια τοπία κι από την άλλη, τα καταγάλανα γαλήνια νερά. Τα γραφικά, παραθαλάσσια χωριά κι οι παραδοσιακοί οικισμοί κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση. Αν αγαπάτε τη φύση κι αυτό που ζητάτε από τις διακοπές σας είναι ξεκούραση και χαλάρωση, κάτω από τον λαμπερό ήλιο, τότε η Ικαρία θα σας προσφέρει ακριβώς αυτό! Διαθέτει αμέτρητες, ερημικές παραλίες, όπως οι Σεϋχέλλες με τα λευκά, ψηλά βράχια, τα καταγάλανα νερά και την εξωτική ομορφιά και το Πριόνι, με τα επιβλητικά βράχια και τη χρυσαφένια αμμουδιά. Για να φτάσετε και στις δύο παραλίες, θα χρειαστεί να διασχίσετε ένα δύσβατο μονοπάτι, ωστόσο η εικόνα που θα αντικρίσετε, θα σας αποζημιώσει. Δύο ιδανικές επιλογές για όσους αναζητούν την απομόνωση. Plus: Σε περίπτωση που επισκεφθείτε την Ικαρία, σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε να βρεθείτε σε ένα από τα ξακουστά πανηγύρια, που οργανώνονται κάθε χρόνο στα χωριά του νησιού και να γνωρίσετε από κοντά τον πολιτισμό των Ικαριωτών.

Ιθάκη

fb87125f-563a-463f-9db8-b4a167b59dd6.jpeg

Αν σκοπεύετε να βρεθείτε στο Ιόνιο φέτος το καλοκαίρι, τότε ιδανική επιλογή φαντάζει η Ιθάκη. Ένας πανέμορφος προορισμός, που φημίζεται για τις εντυπωσιακές θάλασσες και τα υπέροχα φυσικά τοπία. Πρόκειται για το δεύτερο μικρότερο νησί των Επτανήσων μετά τους Παξούς, με περίπου 3.000 μόνιμους κατοίκους. Οι παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τα καταπράσινα τοπία αποτελούν σήμα κατατεθέν της Ιθάκης, που αποτελεί must-visit προορισμό για αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με ατελείωτη χαλάρωση και ξεκούραση. Μία από τις πιο όμορφες κι ιδιαίτερες παραλίες του νησιού, είναι το Γιδάκι, με τα καταγάλανα νερά και τα βότσαλα. Και σε αυτή την περίπτωση η πρόσβαση δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς γίνεται είτε με καΐκι, είτε ακολουθώντας ένα μονοπάτι που ξεκινάει από την παραλία του Σκίνου. Αν θέλετε να βρεθείτε σε μία παραλία με εξωτική ομορφιά, πρέπει να επισκεφθείτε την Πλατιά Άμμο. Θα σας μαγέψει με την εξωτική της ομορφιά, την ολόλευκη άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά και το σίγουρο είναι πως δε θα θέλετε να την αποχωριστείτε. 

Καστελόριζο 

9df10a96-165e-4503-bf77-1359fe2ee27f.jpeg

Βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας και σίγουρα δεν αποτελεί ένα νησί για όλους. Το Καστελόριζο προσφέρεται για χαλάρωση, αποφόρτιση κι ήρεμες διακοπές με αυθεντικό χαρακτήρα. Δεν είναι ένα μέρος που διαθέτει πλούσιες παραλίες, παρά μόνο καθαρά, καταγάλανα νερά για βουτιές και πολύ κολύμπι. Ανήκει στην άγονη γραμμή, ωστόσο έχει διατηρήσει αναλλοίωτο τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που του έδωσαν οι Ιταλοί, με τα μικρά, χρωματιστά νεοκλασικά να μαγνητίζουν τα βλέμματα στο λιμάνι. Το Κορδόνι αποτελεί ένα μέρος που σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε, εφόσον επιλέξετε το Καστελόριζο για τις διακοπές σας, ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε να κάνετε το γύρο του νησιού, που περιλαμβάνει μπάνιο στη Ρω και στο Γαλάζιο Σπήλαιο. Ιδανική περίοδος για να βρεθείτε σε αυτό είναι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, καθώς τον Αύγουστο καταφθάνουν αρκετοί τουρίστες και δε θα μπορέσετε να απολαύσετε με την ησυχία σας όλες τις ομορφιές του.

Αλόννησος

3eadb653-9f16-4499-ade7-44031d7b12fd.jpeg

Η Αλόννησος ανήκει στις Σποράδες κι είναι ένας ακόμη προορισμός γεμάτος πράσινο κι εντυπωσιακές παραλίες, που προσφέρεται για χαλαρωτικές διακοπές. Το νησί χαρακτηρίζεται από την πυκνή βλάστηση, που σε πολλά σημεία φτάνει μέχρι και τη θάλασσα, ενώ σήμα κατατεθέν του αποτελεί το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, με τον μοναδικό βιότοπο όπου θα συναντήσετε πολλά, διαφορετικά είδη φυτών και ζώων. Μάλιστα, αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων sports μπορείτε να κάνετε καταδύσεις ή πεζοπορία. Μία από τις πιο εντωπωσιακές παραλίες της είναι το Κοκκινόκαστρο, με τα τιρκουάζ νερά και την κόκκινη άμμο, ενώ εξίσου μοναδική είναι κι η παραλία του Αγίου Δημητρίου, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα ψιλά βότσαλα, που συνθέτουν ένα εξωτικό τοπίο. Extra tip: Εδώ και περίπου ένα χρόνο, το νησί διαθέτει το πρώτο υποβρύχιο μουσείο σε ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά, θα πρέπει να το θαυμάσετε από κοντά. Θα δείτε εκθέματα από το ναυάγιο του 5ου αιώνα π.Χ. και πραγματικά, πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία.

Κάλυμνος 

86171f79-f371-4c5e-96b7-9cce268aaccc.jpeg

Η Κάλυμνος βρίσκεται στα Δωδεκάνησα κι αποτελεί κι αυτή έναν λατρεμένο προορισμό. Είναι γνωστή κι ως το "νησί των σφουγγαράδων", ενώ διαθέτει εντυπωσιακές παραλίες και βραχώδη τοπία. Μία από τις παραλίες που αξίζει να επισκεφτεί όποιος βρίσκεται στο νησί, είναι τα Λινάρια, με την χρυσαφένια αμμουδιά. Σε πολύ κοντική απόσταση, συναντάει κανείς πολλά μικρά, παραδοσιακά ταβερνάκια που σερβίρουν εκλεκτούς μεζέδες κι ολόφρεσκα ψάρια, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Η παραλία, Θέρμα επίσης έχει μία θέση ψηλά στην must-visit list. Είναι ιδανική για βουτιές, ενώ η αμμουδιά είναι γεμάτη βότσαλα και βραχάκια. Last but not least, ο Πλατύς Γιαλός, που αποτελεί πόλο έλξης και για πολλούς, αποτελεί την πιο όμορφη παραλία ολόκληρου του νησιού, με την μαύρη άμμο και τα καταγάλανα νερά. Ιδανικά, παραμείνετε εκεί μέχρι το ηλιοβασίλεμα και το θέαμα που θα αντικρίσετε θα είναι απλά μοναδικό!

Παξοί - Αντίπαξοι 

d3c17978-a66a-4af2-8d64-e0e9c4aaaed3.jpeg

Αποτελούν το στολίδι του Ιονίου Πελάγους και θεωρούνται ιδανικός προορισμός, για όσους θέλουν να κάνουν ένα break από τους γρήγορους κι απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Οι Παξοί, με τα γραφικά ψαροχώρια και τις απέραντες παραλίες ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να φτιάξετε το δικό σας πλάνο και να επισκεφθείτε τα πιο όμορφα μέρη του νησιού. Η παραλία, Ερημίτης, που δημιουργήθηκε μετά από κατολίσθηση, είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες, όπως και ο Ορκός, με την εξωτική του ομορφιά. Βρίσκεται κοντά στη Λάκκα, έχει ψηλή βλάστηση και σήμα κατατεθέν του είναι τα λευκά βότσαλα, ενώ για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα σύντομο μονοπάτι, που περνάει μέσα από το δάσος. Extra tip: Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε στους Παξούς και να μην κανονίσετε μία εκδρομή και στους Αντίπαξους. Θα γεμίσετε εικόνες κι αναμνήσεις που θα τις κουβαλάτε για όλη τη ζωή σας και θα απολαύσετε το κάθε λεπτό!