fbpixel

Search icon
Search
6 golden rules για την οργάνωση του σπιτιού σας
WELLNESS

6 golden rules για την οργάνωση του σπιτιού σας

Ξεκινήστε από σήμερα


Είτε είστε απογοητευμένοι με το πόσο ακατάστατο μπορεί να δείχνει το σπίτι σας, είτε δεν μπορείτε να βρείτε τα αντικείμενα που αναζητάτε την εκάστοτε στιγμή, εμείς κατανοούμε πόσο κουραστικό μπορεί να είναι να ζεις σε έναν ατημέλητο χώρο. Κανένα σπίτι δεν είναι τέλειο, αλλά το να αφιερώσετε λίγο χρόνο και ενέργεια για να οργανώσετε τον προσωπικό χώρο σας πραγματικά αξίζει τον κόπο. Η οργάνωση, όχι μόνο οδηγεί σε ένα πιο προσεγμένο και αποτελεσματικό σπίτι, αλλά προσδίδει μια αίσθηση χαλάρωσης στην ατμόσφαιρα. Γι' αυτό παρακάτω, συγκεντρώσαμε τους χρυσούς κανόνες οργάνωσης που πρέπει να ακολουθήσετε!

Break It Down

Ένας τρόπος για να παραμείνετε πιστοί σε αυτήν τη διαδικασία; Αντί να προσπαθείτε να οργανώσετε ολόκληρο το σπίτι σας σε ένα Σαββατοκύριακο, χωρίστε το σε τμήματα ανά τη φορά. Μη βγάζετε τα πάντα έξω από την ντουλάπα σας και στη συνέχεια να τα ξανασπρώχνετε γρήγορα μέσα όταν χτυπήσει το τηλέφωνο για κάτι επείγον, αφήνοντας ουσιαστικά την κατάσταση χειρότερη από ό,τι αν δεν είχατε καθαρίσει. Ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα με όλα όσα θέλετε και στη συνέχεια, χωρίστε αυτήν την κύρια λίστα σε μικρότερες. Συνιστάτε επίσης, να ρυθμίσετε το χρονόμετρο του smartphone σας και να πραγματοποιείται συνεδρίες διάρκειας 15 λεπτών που στοχεύουν σε συγκεκριμένους στόχους, όπως η οργάνωση του κομοδίνου σας ή ενός συγκεκριμένου ραφιού. 

1.webp
HOUSE 9

Declutter First

Η ακαταστασία σας εμποδίζει να εκτιμήσετε τα αντικείμενα που πραγματικά απολαμβάνετε και αγαπάτε, ενώ διαιωνίζετε τον κύκλο ενός αποδιοργανωμένου χώρου. Όταν απαλλαγείτε από τα items που δεν σας εξυπηρετούν πλέον, είναι πολύ πιο πιθανό να διατηρήσετε έναν τακτοποιημένο και καλά οργανωμένο χώρο. Τώρα είναι η ώρα να ξεφορτωθείτε ό,τι δεν χρειάζεστε από το παρελθόν σας, να πουλήσετε βιβλία που δεν έχετε ανοίξει από το πανεπιστήμιο και να δωρίσετε εκείνα τα τζιν που δεν σας ταιριάζουν. Αφού αποφορτιστείτε, μπορείτε στη συνέχεια να αξιολογήσετε ποια είδη λύσεων αποθήκευσης έχουν νόημα για τον χώρο σας (απλώς φροντίστε πρώτα να μετρήσετε τις διαστάσεις).

Δημιουργήστε Ζώνες Αντικειμένων 

Αν και ακούγεται τρομερά βαρετό, το «κλειδί» για τη διατήρηση ενός οργανωμένου χώρου είναι να δημιουργήσετε τις λεγόμενες ζώνες για τα αντικείμενά σας. Αυτό ισχύει τόσο για τα κομμάτια της ντουλάπας σας όσο και για τα λαστιχάκια μαλλιών στο συρτάρι σας. Ομαδοποιήστε αυτά που μοιάζουν και μετά δώστε σε κάθε κατηγορία ένα όνομα με ετικέτες. Εάν είστε αρκετά πειθαρχημένοι ή προτιμάτε να αποφύγετε εντελώς τις ετικέτες, δεσμευτείτε να επανατοποθετείτε πάντα τα πράγματα στο ίδιο σημείο.

Ισορροπήστε ανάμεσα στην καλαισθησία και στη λειτουργικότητα 

Για παράδειγμα, η αποθήκευση των tops σας σε ψάθινα καλάθια μπορεί να φαίνεται ωραία στο moodboard του pinterest, αλλά δεν είναι πρακτικό να ψάχνετε σε αυτά κάθε φορά που τα χρειάζεστε. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερα να οργανώσετε τα κομμάτια σας με διαχωριστικά ραφιών ή να τα αποθηκεύσετε σε ειδικά κουτιά. Από την άλλη, είναι σημαντικό το στιλ σας να σας δίνει κίνητρο για να διατηρήσετε τον χώρο σας τακτοποιημένο και οργανωμένο! Οπότε προσπαθήστε να τα συνδυάζετε! 

2.webp
NAKED KITCHENS

Αφήστε τις ενοχές

Είτε πρόκειται για ένα πολυτελές αντικείμενο που αποκτήσατε αλλά τελικά δεν χρησιμοποιείτε, είτε για ένα δώρο από τον καλύτερο φίλο σας, μην αφήσετε τις ενοχές να σας στερήσουν έναν καθαρό και τακτοποιημένο χώρο. Όχι μόνο αυτά τα πράγματα καταλαμβάνουν χώρο στο μυαλό σας, αλλά και στο σπίτι σας. Θυμηθείτε ότι εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο κοιτάζοντας αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν σας αρέσουν, μπορεί να σας επηρεάσουν σε υποσυνείδητο επίπεδο. Στο μέλλον, φροντίστε να τα αποχωριστείτε εγκαίρως και αν πρόκειται για δώρα, τότε θυμηθείτε ότι η σκέψη είναι αυτή που μετράει...