fbpixel

Search icon
Search
THE LOOK

5+1 απαραίτητα κομμάτια για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα

Ανεξαρτήτως των τάσεων, αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σας


5+1 απαραίτητα κομμάτια για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα

Αν και οι τάσεις «παίζουν» πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τέλειας γκαρνταρόμπας, παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό μία λίγο διαφορετική προσέγγιση αυτών. Η βιομηχανία της μόδας και οι ειδικοί εδώ και αρκετούς μήνες και ιδιαίτερα μετά την αρχή της πανδημίας «παλεύουν» όλο και περισσότερο για μία μόδα πιο απλή, πιο άνετη, διαχρονική και προσιτή για όλους. Σ΄αυτήν την άποψη βασίζεται και η αναγέννηση παλαιότερων σχεδίων, αλλά και η συνεχής παρουσία κλασικών κομματιών τόσο από τους σχεδιαστές όσο και από τους fashion lovers.

Όσο λοιπόν κι αν θέλετε να ακολουθείτε τα hot trends της κάθε εποχής, υπάρχουν κάποια κομμάτια που είναι βασικά για τη δημιουργία ενός ενημερωμένου και αναβαθμισμένου συνόλου. Φυσικά, προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχή. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε και να καταλαβαίνετε ότι δεν αρκεί απλά να επενδύετε πλέον σε τάσεις και να τις συνδυάζετε «σωστά». Οι γνώσεις πάνω στο στιλ και τη μόδα φαίνονται στα απλά και στις λεπτομέρειες.

Παρακάτω έχουμε συλλέξει 6 items που θεωρούνται απαραίτητα για τη φθινοπωρινή αλλά και χειμερινή σας συλλογή και πάνω στα οποία μπορείτε να «χτίσετε» φανταστικά σύνολα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον!

Coats

fall-items.png
Image source: @popsugar

Τα παλτό είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των επόμενων μηνών. Είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει την πρώτη εντύπωση και μπορεί να μαγνητίσει τα βλέμματα. Καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια ενός συνόλου και για όλους αυτούς τους λόγους καλό θα ήταν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές στην επιλογή του. Η επένδυση σε ένα ιδιαίτερο και παράλληλα διαχρονικό coat είναι πολύ βασική. Σας προτείνουμε να διαλέξετε παλτό σε ίσια γραμμή και με μία ζώνη στη μέση για να τονίζει τη σιλουέτα σας. Τη διαφορά μπορείτε να την κάνετε με το χρώμα του. Έντονες αποχρώσεις, όπως είναι το μπλε, το κόκκινο και το μπορντό θα σας χαρίσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Dresses

fall-items-3.png
Image source: @greceghanem

Μετά το τζιν παντελόνι είναι το κομμάτι εκείνο που θα σας συνοδεύσει σε όλες τις εμφανίσεις σας. Ένα απλό και κλασικό φόρεμα, για παράδειγμα ένα little black dress, σας δίνει ευελιξία και πολλές δυνατότητες για να δημιουργήσετε διαφορετικά στιλ, από το πιο απλό μέχρι το πιο επίσημο. Είναι ένα απαραίτητο κομμάτι για όλες τις ώρες. Ανακαλύψτε αυτό που σας ταιριάζει τόσο σε ύφος όσο και σε μήκος, ύφασμα και χρώμα και δε θα μπορείτε να το αποχωριστείτε.

Blazers

fall-items-2.png

Τα σακάκια, όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί, δε θα θεωρηθούν ποτέ out of fashion. Με την έντονη παρουσία τους στον κόσμο του street style έχουν κάνει την εμφάνισή τους πάρα πολλά και διαφορετικά σχέδια. Παρόλα αυτά, ένα κλασικό, μεσάτο σακάκι θα είναι πάντοτε ένα key item της γυναικείας ντουλάπας. «Αγκαλιάζει» υπέροχα το σώμα σας, δημιουργώντας αμέσως μια «σωστή» και θηλυκή εικόνα και σας δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε σε πολλά και διαφορετικά looks. Η συνηθέστερη εκδοχή είναι το μαύρο, αλλά μπορείτε να κινηθείτε και σε γκρι ή μπεζ τόνους για αλλαγή.

Tops

fall-items-4.png
Image source: @juliesfi


Οι μπλούζες-μπαλαντέρ πραγματικά μπορούν να μας βγάλουν «ασπροπρόσωπες» μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Πολλές φορές η επιλογή μίας απλής κλασικής μπλούζας ή ενός πουκαμίσου μπορεί να φανεί σωτήρια για πολλές εμφανίσεις. Φυσικά και τα it designs κάνουν τη διαφορά, αλλά δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα μας και αυτά τα σχέδια. «Παίξτε» με τα χρώματα και τα μοτίβα και απογειώστε τα καθημερινά σας outfits.

Totes

fall-items-5.png
Image source: @venswifestyle

Η καθημερινότητα είναι πολύ απαιτητική με έντονες υποχρεώσεις, που πολλές φορές μας οδηγούν στο να απουσιάζουμε από το σπίτι όλη μέρα. Μία εύχρηστη κι ευέλικτη τσάντα, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις εμφανίσεις μας και να χωρέσει πολλά πράγματα είναι must. Επενδύστε σε μία tote bag καλής ποιότητας και σε κλασικό χρώμα και είμαστε σίγουρες ότι δε θα ανησυχείτε για τα όλα τα «απαραίτητα» που θέλετε να έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Boots

fall-items-6.png
Image source: @leoniehanne

Δε γίνεται να μιλήσουμε για χειμερινά κομμάτια και να μην αναφερθούμε στις μπότες. Είτε αποφασίσετε να τις συνδυάσετε με παντελόνι είτε με φόρεμα ή φούστα θα μοιάζουν υπέροχες. Αν ψάχνετε για το ζευγάρι εκείνο που θα σας συντροφεύει σε όλες τις εμφανίσεις σας για πολλά χρόνια, τότε σίγουρα αυτό είναι ένα black leather. Βρείτε το ύψος τακουνιού που σας βολεύει ανάλογα με το στιλ και την προσωπικότητά σας κι ετοιμαστείτε να παρουσιάσετε τα πιο διαχρονικά, άνετα, εύκολα κι ενημερωμένα all day looks.

1

Cashmere coat

MaxMara BUY HERE

2

Chippo scuba midi dress

The Row, Mytheresa.com BUY HERE

4

Betty gold top

Milla, Mosty.com BUY HERE

5

The protege tote

Marc Jacobs, Kalogirou BUY HERE

6

Leather knee high boots

Karida BUY HERE