fbpixel

Search icon
Search
5 tips που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τη σχέση σας asap
PSYCHOLOGY

5 tips που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τη σχέση σας asap

Ψάχνετε ένα μικρό restart; Έτσι θα πετύχετε τον στόχο σας


Πόσες φορές έχετε αισθανθεί πως η σχέση σας έχει «κολλήσει» σε ένα συγκεκριμένο σημείο; Πόσες φορές βρίσκεστε σε μία δυσάρεστη ή πιεσμένη κατάσταση, που σας βάζει στη διαδικασία να κάνετε δεύτερες σκέψεις γύρω από το αγαπημένο σας πρόσωπο; Το άγχος, το stress και το άκρως απαιτητικό πρόγραμμα τις καθημερινότητας, πολλές φορές είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν ακόμη και τη σχέση σας, ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας προβληματίζει.

Υπάρχουν μερικές, πολύ απλές κινήσεις, που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτή τη mini κρίση και να ανανεώσετε τη σχέση σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να τις ανακαλύψετε. 

Αναλάβετε δράση!

First dates, first feelings

Το πρώτο step που οφείλετε να κάνετε, είναι να γυρίσετε λίγο πίσω και να θυμηθείτε όλα εκείνα τα ευχάριστα και πολύ ιδιαίτερα συναισθήματα που σας κατέκλυζαν στο ξεκίνημα της σχέσης σας κι ακόμη καλύτερα, να επισκεφθείτε μαζί με το ταίρι σας τα μέρη εκείνα που λατρέψατε. Είναι μία καλή στιγμή, να πάτε ξανά στο μέρος όπου δώσατε το πρώτο σας φιλί, στο μέρος που βγήκατε για πρώτη φορά. Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να δείτε τη σχέση σας όπως τις πρώτες φορές και να αντιληφθείτε πως αξίζει πραγματικά να παλέψετε γι' αυτήν. Μία αναδρομή στο παρελθόν -λοιπόν- και στα πρώτα έντονα συναισθήματα μπορεί να είναι το «κλειδί» για εσάς!

shutterstock-443007352.jpg

Smartphones? Big no!

Kακά τα ψέματα, τα smartphones, τα tablets κι όλες αυτές οι συσκευές, αποτελούν πλέον βασικό part της καθημερινότητάς μας κι ευτυχώς ή δυστυχώς -μάλλον το δεύτερο- έχουν εξελιχθεί στον καλύτερό μας φίλο. Τώρα -ωστόσο- ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό, καθώς αυτό που ίσως δεν έχετε σκεφτεί, είναι πως αποτελούν τον Νο1 περισπασμό που εμποδίζει σημαντικά την κάθε σχέση. Ειδικά όταν βρίσκεστε στην κατοικία σας μαζί με τον σύντροφό σας, προσπαθήστε να μην έχετε συνεχώς το βλέμμα σας στραμμένο στην οθόνη του κινητού σας, για να τσεκάρετε τις ειδοποιήσεις ή να μάθετε τα τελευταία νέα των followers σας. Μπορεί να ακούγεται ακόμη κι υπερβολικό, ωστόσο, πρόκειται για μία super-basic κίνηση, που θα κάνει πραγματική διαφορά και θα πυροδοτήσει τη μεταξύ σας σύνδεση εκ νέου.

New traditions

Νέες παραδόσεις, νέα συναισθήματα! Τι θα λέγατε για κάτι νέο, για κάτι super-fresh; Ένας πολύ καλός τρόπος για να είναι πάντα η σχέση σας ζωντανή και να της χαρίσετε έναν αέρα ανανεώσης, είναι η δημιουργία νέων παραδόσεων που θα σας κάνουν να περιμένετε με ανυπομονησία το μέλλον. Δημιουργήστε νέες, όμορφες αναμνήσεις και στιγμές μαζί με το ταίρι σας και δώστε την ευκαιρία και στους δυο σας, να βιώσετε κάτι νέο, ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα και τις επαναλαμβανόμενες εικόνες. Αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει και μαζί με τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σας, σχεδιάστε το παρόν και το μέλλον σας. Σύντομα θα παρατηρήσετε σημαντική αλλαγή σε όλα.

shutterstock-45630823.jpg

Short-trips

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνετε ένα break από όλους κι από όλα, δημιουργώντας νέες εικόνες κι αλλάζοντας παραστάσεις, από τα ταξίδια; Είναι δεδομένο πως μπορούν αμέσως να χαρίσουν έναν αέρα «φρεσκάδας», από τη στιγμή κιόλας που θα ξεκινήσετε την αναζήτηση για τον ιδανικό προορισμό. Θα παρατηρήσετε αμέσως μία σημαντική αλλαγή στη δική σας διάθεση, αλλά και του συντρόφου σας και θα αισθανθείτε ξανά ικανοί να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Ακόμη πιο σημαντικό, μπορεί να είναι και το γεγονός ότι θα έχετε την ευκαιρία να μείνετε ξανά μετά από καιρό μόνοι σας μαζί με το ταίρι σας, καθώς κακά τα ψέματα, ακόμη κι η φθορά της καθημερινότητας και της τριβής με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται γύρω σας και στο κοντινό περιβάλλον σας, μπορεί να επιβαρύνει σε σημαντικό βαθμό την κατάσταση. Ετοιμάστε την travel-bag σας λοιπόν!

shutterstock-208551145.jpg

Try new things

Last but not least, σημαντικό -κι ίσως βασικό- ρόλο στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού, παίζει η σεξουαλική του ζωή. Εννοείται πως κι αυτό το κομμάτι χρειάζεται έναν αέρα ανανέωσης κι εννοείται πως δε θα πρέπει να διστάζετε να το συζητήσετε. Δεν πρόκειται για ένα θέμα taboo κι αν εξακολουθείτε να το αντιμετωπίζετε με αυτόν τον τρόπο, μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα στάση. Μιλήστε με ειλικρίνεια με το ταίρι σας, εκφράστε ελεύθερα τις σκέψεις σας και μοιραστείτε νέες ιδέες και εικόνες. Είναι η κατάλληλη στιγμή να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε νέα πράγματα ακόμη και στην sexual life σας, για να μη χαθεί το ενδιαφέρον, ανακαλύπτοντας νέους τρόπους για να την απολαμβάνετε περισσότερο από ποτέ!