fbpixel

Search icon
Search
5 νηστίσιμες και νόστιμες vegan συνταγές για ένα ολοκληρωμένο μενού
TASTE

5 νηστίσιμες και νόστιμες vegan συνταγές για ένα ολοκληρωμένο μενού

Τα ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμα classic, λευκό σε άλμη, 3 mix τριμμένο και γεύση cheddar αποτελούν την τέλεια επιλογή


Οι γιορτές πλησιάζουν, όπως και τα απολαυστικά meet-ups με τους αγαπημένους μας. Για ένα απόλυτα ολοκληρωμένο μενού, η αναζήτηση συνταγών που θα πάρουν τη θέση τους στο τραπέζι μας είναι αναπόφευκτη. Γι' αυτό κι εμείς, συγκεντρώσαμε παρακάτω τις καλύτερες νηστίσιμες και vegan συνταγές, που σίγουρα θα ξετρελάνουν εσάς και τους καλεσμένους σας.

Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ αποτελεί την ιδανική βάση, αλλά και τη Νο1 επιλογή, αφού είναι το τέλειο συστατικό σε γαστρονομικά άρτια πιάτα που μπορείτε να γεύεστε όλη την ημέρα. Το ελληνικό νηστίσιμο προϊόν ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο από τη Family Food το βρίσκετε σε classic, λευκό σε άλμη, 3 mix τριμμένο και γεύση cheddar. 

Ανακαλύψτε παρακάτω 5 top συνταγές -τέσσερις αλμυρές και μία γλυκιά-, τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε για το πιο ολοκληρωμένο μενού!

Ορεκτικό

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ classic σε φύλλο κρούστας με μέλι, σουσάμι

pitaki-meli-sousami-feta.jpg

Υλικά:

  • 200 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο classic
  • 1 φύλλο κρούστας
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 40 γρ. μέλι
  • Σουσάμι

Εκτέλεση: 

Κόβουμε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο classic σε φέτα (ή σε τρίγωνο κομμάτι). Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και τοποθετούμε τη φέτα ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο classic. Στη συνέχεια, τυλίγουμε με τρόπο που να σχηματιστεί ένα πακετάκι ή φάκελος. Βρέχουμε το φύλλο μας με λίγο νερό. Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και τηγανίζουμε 1-2 λεπτά στο σύνολο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, τo αφαιρούμε και τo τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε σε πιάτο με μέλι και σουσάμι.

Κυρίως πιάτα

Μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα και ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο λευκό σε άλμη

shutterstock-2203432469.jpg

Υλικά: 

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες ή 10 μικρές λευκές
  • 5 ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Ρίγανη
  • 300 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο λευκό σε άλμη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο, και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε να ψηθούν για 15-20 λεπτά στους 200oC. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε τρίψει, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και τοποθετούμε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο λευκό σε άλμη σε μικρά κομμάτια από πάνω. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 στους 200oC.

Σουφλέ με πατάτες και ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο 3 mix τριμμένο

shutterstock-697041517.jpg

Υλικά:

  • 8 πατάτες
  • 500ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • 3 συσκευασίες ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο 3 mix τριμμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο μαργαρίνη
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και στρώνουμε τις μισές σε βουτυρωμένο ταψί. Προσθέτουμε τη μια συσκευασία ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο 3 mix τριμμένο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και προσθέτουμε τη δεύτερη συσκευασία ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο 3 mix τριμμένο. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε και την τρίτη συσκευασία ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο 3 mix τριμμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200οC μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται καλά και σερβίρουμε.

Ριζότο με μανιτάρια, κολοκύθα, ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο γεύση cheddar & ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο classic

shutterstock-1390666901.jpg

Υλικά:

  • 250 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους 1-1½ εκ.
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 150 γρ. ρύζι για ριζότο (καρολίνα ή Arborio)
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 500 ml. ζωμός λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 75 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο γεύση cheddar
  • 75 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο classic

Εκτέλεση:

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε σε κύβους την κολοκύθα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 25ml ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 6-7 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 λεπτά. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε σε δόσεις τον ζεστό ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι όλη η δόση του ζωμού να απορροφηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της από το ρύζι. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν θα έχει χυλώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα, το βούτυρο, και τα ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο γεύση cheddar κι ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο classic και ανακατεύουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επιδόρπιο

Vegan Cheesecake με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο λευκό σε άλμη και σιρόπι βύσσινο

cherry-rice-cheesecake-038-1540x870-low-res-jpeg.jpg

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 150 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
  • 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο λευκό σε άλμη
  • 200 γρ. μαρμελάδα βύσσινο

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στο μούλτι με τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν πλήρως. Σε ένα τσέρκι στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, Το τοποθετούμε στο ψυγείο κι ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Σ' ένα μπολ προσθέτουμε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό σε άλμη σε μικρά κομμάτια και το γάλα αμυγδάλου. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για δύο ώρα ώστε να παγώσει. Τέλος, στολίζουμε με μαρμελάδα βύσσινο!

Καλή απόλαυση!