fbpixel

Search icon
Search
5 νέα βιβλία για να διαβάσετε τώρα και να κρατήσετε στη βιβλιοθήκη σας
ARTS & CULTURE

5 νέα βιβλία για να διαβάσετε τώρα και να κρατήσετε στη βιβλιοθήκη σας

«Βουτήξτε» στις νέες κυκλοφορίες


Είτε αναζητάτε τρόπους να περάσετε την ώρα σας στο σπίτι, είτε στο μετρό και το λεωφορείο, ή ακόμα χρειάζεστε ένα απολαυστικό ανάγνωσμα για τα Σαββατοκύριακά σας, υπάρχουν πολλά νέα και πολυαναμενόμενα μυθιστορήματα και βιογραφίες για να ασχοληθείτε και γιατί όχι να αποθηκεύσετε στη βιβλιοθήκη σας. Από συναισθηματικά φορτισμένα απομνημονεύματα μέχρι καθηλωτικές ιστορίες μυθοπλασίας, κάντε χώρο στο κομοδίνο σας γι' αυτές τις κορυφαίες κυκλοφορίες! 

1. Ανταρκτική από την Claire Keegan

xoris-titlo.jpg

Η «Ανταρκτική» είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων από τη συγγραφέα του βιβλίου "Foster" και του "Small Things Like These", το οποίο συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Booker Prize. Οι ιστορίες του βιβλίου αυτού περιλαμβάνουν τα πάντα: από ένα μυστικό ραντεβού μιας νύχτας στην πόλη μέχρι την εκδίκηση μιας αδελφής, έναν ερωτευμένο γιατρό και ένα αγνοούμενο κορίτσι. Σύντομο και μυστηριώδες, αν αγαπήσατε την τελευταία νουβέλα της Claire Keegan, "So Late in the Day", τότε αυτό είναι για εσάς.

2. Good Material από την Dolly Alderton

41mhqtifijl-sy445-sx342.jpg

Από τη συγγραφέα των best-seller «Φαντάσματα» και «Όλα όσα ξέρω για την αγάπη», έρχεται μια άκρως αστεία και κατανοητή ιστορία για το heartbreaking και τη φιλία - και πώς να επιβιώσεις και από τα δύο. Ο Andy αγαπάει την Jen. Η Jen αγαπούσε τον Andy - και εκείνος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί σταμάτησε. Τώρα είναι χωρίς σπίτι, περιμένοντας να απογειωθεί η καριέρα του ως stand-up και αναρωτιέται γιατί όλοι οι άλλοι γύρω του φαίνεται να έχουν μεγαλώσει ενώ εκείνος ούτε το κατάλαβε. Συντετριμμένος την ώρα που όλα όσα πίστευε ότι ήξερε τα πάντα για τις γυναίκες, τη συγκατοίκηση και τις φιλίες του, ο Andy προσκολλάται στην ιδέα να λύσει το παζλ της διαλυμένης σχέσης τους. Γιατί, αν μπορέσει να βρει την απάντηση σε αυτό, τότε ίσως η Jen μπορέσει να βρει το δρόμο της επιστροφής σ' αυτόν. Αλλά ο Andy έχει ακόμα πολλά να μάθει... 

3. Water από τον John Boyne

51fi5slpiel-sy445-sx342.jpg

Από τον συγγραφέα John Boyne, ο οποίος έχει γίνει best-selling author εκατομμυρίων αντιτύπων, έρχεται μια στοχαστική ιστορία για μια γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με τους δαίμονες του παρελθόντος της και βρίσκει έναν νέο δρόμο προς το μέλλον της. Το πρώτο πράγμα που κάνει η Vanessa Carvin όταν φτάνει στο νησί αλλάζει το όνομά της. Για τους ντόπιους, είναι η Willow Hale, μια μοναχική ξένη που δραπετεύει από το Δουβλίνο για να ζήσει μια μοναχική ζωή σε ένα μικρό εξοχικό, και όχι μια διαβόητη γυναίκα που τρέχει να ξεφύγει από το παρελθόν της. Όμως τα σκάνδαλα την ακολουθούν στο νησί - και εκείνη έχει να απαντήσει σε κάποια δικά της ερωτήματα. Αν ο πρώην σύζυγός της είναι πραγματικά το τέρας που όλοι λένε ότι είναι, τότε πόσο συνυπεύθυνη ήταν εκείνη για τα εγκλήματά του; Το να δραπετεύσει από την παλιά της ζωή μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, αλλά οι επιλογές που έκανε καθ' όλη τη διάρκεια του γάμου της έχουν συνέπειες. Εδώ, στο νησί, η Vanessa πρέπει να αναλογιστεί τι έκανε -και τι δεν έκανε- πριν ανακαλύψει αν αξίζει να βρει την ειρήνη.

4. My Name Is Barbra από την Barbra Streisand

71nojfbfo9l-sy466.jpg

Η Barbra Streisand είναι ένας ζωντανός θρύλος, μια γυναίκα που σε μια καριέρα έξι δεκαετιών έχει διαπρέψει σε κάθε τομέα της ψυχαγωγίας. Είναι μεταξύ των λίγων νικητών του EGOT (Emmy, Grammy, Oscar και Tony) και έχει μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στη δημοφιλή μουσική. Έχει προταθεί 46 φορές για Grammy και έγινε η πρώτη γυναίκα που έγραψε, έκανε την παραγωγή, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε μεγάλη κινηματογραφική ταινία. Στο "My Name Is Barbra", αφηγείται τη δική της ιστορία για τη ζωή της και την εξαιρετική της καριέρα, από το να μεγαλώσει στο Brooklyn και τις πρώτες εμφανίσεις της ως star στα night clubs της Νέας Υόρκης μέχρι την ερμηνεία της στο Funny Girl και τη μακρά σειρά επιτυχιών σε κάθε μέσο στα χρόνια που ακολούθησαν.

5. The Drift από την C.J. Tudor

41ytaomb2ol-sy445-sx342.jpg

Αυτό είναι το νέο ανατριχιαστικό μυθιστόρημα από τη συγγραφέα των best-seller των Sunday Times με το βιβλίο "The Burning Girls". Κατά τη διάρκεια μιας φονικής χιονοθύελλας, η Hannah ξυπνάει σε ένα μακελειό από κατακρεουργημένο μέταλλο και θρυμματισμένα γυαλιά. Μέσα σ' ένα απομονωμένο οικοτροφείο, το πούλμαν της βγήκε από το δρόμο, εγκλωβίζοντάς την μαζί με μια μερίδα άλλων επιζώντων. Η Meg ξυπνά σε ένα απαλό κούνημα. Βρίσκεται μέσα σε ένα τελεφερίκ που έχει εγκλωβιστεί ψηλά πάνω από χιονισμένα βουνά μαζί με πέντε αγνώστους και χωρίς να θυμάται πώς επιβιβάστηκαν. Ο Carter ατενίζει έξω από το παράθυρο ενός απομονωμένου σαλέ του σκι που αυτός και οι σύντροφοί του αποκαλούν σπίτι τους. Καθώς η γεννήτρια τους αρχίζει να ταλαντεύεται στην καταιγίδα, η απειλή από κάτι που παραμονεύει στα βάθη του σαλέ μεγαλώνει. Έξω, η καταιγίδα μαίνεται. Μέσα σε μια ομάδα, ένας δολοφόνος παραμονεύει. Αλλά ποιος; Και ποιος θα βγει ζωντανός;