fbpixel

Search icon
Search
5 life-changing συνήθειες στις οποίες ορκίζονται οι celebrities ευεξίας
WELLNESS

5 life-changing συνήθειες στις οποίες ορκίζονται οι celebrities ευεξίας

Δημιουργήστε την ιδανική ρουτίνα για εσάς


Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάτε την ημέρα σας μπορεί να καθορίσει τον τόνο που θα ακολουθήσει καθόλη τη διάρκεια. Οι διάσημες και άξιες εκπρόσωποι της ευεξίας έχουν βρει η κάθε μία τον δικό της τρόπο να γεμίζουν τα πρωινά τους με συνήθειες και πράγματα που τις κάνουν να αισθάνονται καλύτερα. «Ξυπνώντας» την πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του εαυτού τους, μας εμπνέουν και παρακάτω συστήνουν τα μυστικά τους - που φυσικά, μπορούμε να ακολουθήσουμε κι εμείς!

1. Μην πιάνετε αμέσως το τηλέφωνό σας

shutterstock-631955066.jpg

Miranda Kerr, μοντέλο και ιδρύτρια της Kora Organics

«Ο σύζυγός μου ξυπνάει νωρίς και ξυπνάει γύρω στις 5:30 π.μ., πράγμα που σημαίνει ότι ξυπνάω κι εγώ τότε. Συνήθιζα να πιάνω αμέσως το τηλέφωνό μου και να τσεκάρω τα emails μου πρωί-πρωί, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι είναι ένας χαοτικός τρόπος για να ξεκινήσω τη μέρα, οπότε τώρα το κρατάω σε λειτουργία πτήσης και χρησιμοποιώ αυτόν τον χρόνο για τον εαυτό μου: για να διαλογιστώ, να γυμναστώ ή απλά να έχω λίγο "me time" μέχρι να ξυπνήσουν τα παιδιά. Το να κρατάω αυτήν την ώρα για μένα έχει κάνει μεγάλη διαφορά στο να είμαι πιο συγκεντρωμένη και παραγωγική κατά τη διάρκεια της μέρας.» 


2. Φροντίστε την υγεία του προσώπου σας 

0002-barbara-sturm030-edit-00233original.jpg

Dr. Barbara Sturm, αισθητικός γιατρός

Σε μια bad face day, κάνω κάποιες διατάσεις ή ασκήσεις yoga για να ενεργοποιηθώ και να κυκλοφορήσει το αίμα, και στη συνέχεια χρησιμοποιώ τη μάσκα προσώπου μου για μια συνολική ανανέωση του δέρματος, του νου και του σώματος. Χρησιμοποιώ επίσης φακελάκια μαύρου τσαγιού ή κουτάλια που έχουν παγώσει στο ψυγείο και τα εφαρμόζω κάτω από τα μάτια μου. Αν είστε επιρρεπείς στο πρωινό πρήξιμο, τότε πιείτε λιγότερο νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας και κοιμηθείτε σε μεγαλύτερο μαξιλάρι. Τις περισσότερες ημέρες, πριν καν πιω τον πρώτο μου καφέ, τοποθετώ μια μάσκα προσώπου. Στη συνέχεια, με τη μάσκα, φτιάχνω το latte μου με γάλα σόγιας και ελέγχω τα emails και τα μηνύματά μου.» 


3. Δοκιμάστε τον διαλογισμό

shutterstock-443015677.jpg

Kate Moss, μοντέλο και ιδρύτρια της Cosmoss

«Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί, είναι να φτιάχνω μια κανάτα από το τσάι μου αρωματικό τσάι και να διαλογίζομαι. Θεωρώ ότι το να αφιερώνω αυτές τις λίγες στιγμές στον εαυτό μου με βοηθούν να προετοιμαστώ για τη μέρα μου. Ο διαλογισμός είναι πολύ σημαντικός για μένα. Είχα τις δυσκολίες μου, όπως όλοι μας, αλλά οτιδήποτε μπορεί να σε στηρίξει είναι καλό. Έχω εξασκηθεί αρκετά - και δοκίμασα όλους τους διαφορετικούς τύπους για πέντε χρόνια - και τώρα κάνω έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό. Έχει να κάνει με το να μπορώ να σταματήσω και να είμαι πραγματικά εκεί για μένα. Έκανα 20 λεπτά κάθε μέρα, αλλά τώρα κάνω 10 λεπτά και είμαι μια χαρά!» 


4. Οil pulling

0817-binc-creatorscode-dsc04151-1-photo-and-makeup-by-sam-visser.webp

Pati Dubroff, Α-list makeup artist

«Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι η αρχαία αγιουρβεδική πρακτική του oil pulling. Είναι εξαιρετική για τη στοματική υγιεινή, καθώς και για την καταπολέμηση των βακτηρίων και τη μείωση κάθε ενδεχόμενης φλεγμονής. Κάνω αυτή την πρακτική κάθε μέρα εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω ότι είναι ένα από τα «κλειδιά» για τη συνολική υγεία και ευεξία μου. Χρησιμοποιώ ένα μείγμα που αναπτύχθηκε από έναν οδοντιατρικό υγιεινολόγο που επικεντρώνεται στη φυσική στοματική υγεία. Αναμειγνύει μεταξύ άλλων έλαια σησαμιού, νέμ, ρίγανης και μύρου. Το ανακατεύω στο στόμα μου για τουλάχιστον 20 λεπτά όταν ξυπνάω για να ξεκινήσω τη μέρα μου. Είναι μια πολύ καλή υπενθύμιση ότι η φροντίδα της υγείας μου είναι η πρώτη προτεραιότητα κάθε μέρα.»


5. Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας 

shutterstock-90260833.jpg

Elle Macpherson, μοντέλο και ιδρύτρια της WelleCo

«Ξυπνάω νωρίς και αφιερώνω 45 λεπτά στην εξάσκηση της αναπνοής - ήταν δύσκολο στην αρχή, αλλά με έχει αλλάξει πλήρως. Βάζω τα χέρια μου στο ηλιακό μου πλέγμα - ακριβώς κάτω από το στέρνο, νιώθω την αναπνοή και εστιάζω στον ρυθμό της. Μετά από 20 βαθιές εισπνοές και εκπνοές, αισθάνομαι πραγματική διαφορά. Δεν πρόκειται για μια επίσημη πρακτική διαλογισμού, αλλά μου αρέσει περισσότερο αφού καταφέρνω να αφιερώνω χρόνο για να καθαρίσω το μυαλό μου, να σκεφτώ και να επιβραδύνω τον εγκέφαλο. Το βρίσκω γαλήνιο και με προετοιμάζει πραγματικά για την ημέρα!»