fbpixel

Search icon
Search
5+1 τρόποι να αναβαθμίσετε άμεσα τα καλοκαιρινά σας σύνολα
STYLING TIPS

5+1 τρόποι να αναβαθμίσετε άμεσα τα καλοκαιρινά σας σύνολα

Κάνοντας να δείχνουν chic & expensive


Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει συνεχόμενα, τα καλοκαιρινά σύνολα έχουν ένα βασικό στόχο να μας διατηρούν άνετες και δροσερές κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως το στιλ χρειάζεται να αποχωρήσει ή να μην αποτελεί εξίσου priority. Σημαντικό λόγο έχουν τα υφάσματα που φοράτε. Επιλέξτε κομμάτια με βαμβακερό, ή λινό τελείωμα που πέφτουν ελαφρά στο σώμα και το βοηθούν να διατηρεί τη φυσιολογική του θερμοκρασία. Επίσης, η αποφυγή πολύ σκουρόχρωμων ρούχων (όπως μαύρο) δε θα μαγνητίζουν τον ήλιο πάνω σας.

Όσον αφορά το upgrade που αναζητάτε, μην ξεχνάτε πως η απλότητα πάντα φαίνεται πιο luxurious και το effortless look εκτιμάτε πολύ πιο πολύ από όσο νομίζετε. Διατηρήστε ακόμα και τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας περιποιημένα αλλά σε minimal level και θα συμπληρώσουν άψογα κάθε look.

Ανακαλύψτε, λοιπόν, πως να δείχνετε πιο "expensive" με τα ακόλουθα, απλούστατα καθημερινά tips!

1. Capsule wardrobe

b9c8fc0f6c443e84c0c079a5f92f8615.jpg
Image source: NA-KD, @clairerose

Μια capsule γκαρνταρόμπα θα κάνει τη ζωή (και την επιλογή του outfit) σας πολύ πιο εύκολη. Επιλέξτε διαχρονικά κομμάτια που συνδυάζονται με όλα και μπορούν να σας συνοδεύσουν παντού. Για παράδειγμα, ένα λευκό παντελόνι, ένα απλό top και barely there sandals με κομψά αξεσουάρ όπως κλασσικά μαύρα γυαλιά ηλίου και ένα neck scarf.

2. Go minimal

352206591-256895577068353-5668640627240591882-n.jpg
Image source: @anoukyve

Ένα λευκό tank top, μια μαύρη maxi σατινέ φούστα, ένα διαχρονικό slip dress κάτω από ένα αεράτο πουκάμισο - κάποιες φορές η απλότητα απλά κερδίζει. Τα patterns μας αρέσουν πολύ, όμως η πιο safe επιλογή για να δείχνετε προσεγμένη και expensive looking είναι ο συνδυασμός των classics. Και αν ψάχνετε τον τρόπο να δώσετε ένα προσωπικό twist που θα τραβήξει την προσοχή, κάντε μια αντίθεση με την επιλογή των παπουτσιών σας επιλέγοντας ένα έντονο ψηλοτάκουνο πέδιλο για τις βραδινές εξόδους.

3. Say no to short lengths

rjqyszujv7fm8fcl26eht6-1280-80jpg.webp
Image source: @valerialipovetsky

Λατρεύουμε τα κοντά denim shorts, όμως θα τα επιλέγαμε κυρίως για την παραλία. Για την πόλη ή για τις πιο βραδινές ώρες επιλέξτε bermuda shorts, είτε σε τζιν είτε σε λινό τελείωμα. Τα neutral χρώματα αποτελούν πάντα win-win επιλογή αφού ταριάζουν με τα πάντα. Συνδυάστε το με ένα απλό top ή πουκαμίσα και σαμπό ή flip flops (που πλεόν τα φοράμε και στο street style). Για να το κάνετε αυτόματα night-out look προσθέστε ένα ζευγάρι mules.

Όσον αφορά τα φορέματα, εννοείται πως συνεχίζουμε να λατρεύουμε τα mini, στις πιο quiet luxury εκδοχές του, όπως ένα little black dress. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα statement επιλέξτε ένα midi ή maxi crochet ή print φόρεμα. 

4. Strappy over chunky sandals

montalcino-stich-linen-leather-mini-handbag-lentella-black-nappa-strappy-sandals-campi-merlot-nappa-pouch-taccoli-lemonade-nappa-heeled-sandals-campaign-summer24-atp-atelier-046-v2-10ad8108-8080-472a-9bda-f24d0b453253.webp
Image source: ATP Atelier

Για τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού προτιμάμε τα πέδιλα που θα μας διατηρήσουν δροσερές, fashionable και αιθέρια κομψές. Φέτος, έναντι των chunky εκδοχών που ήταν παλιότερα on-trend διαλέγουμε τα πιο delicate ζευγάρια που διακρίνονται ως "barely there". Φέτος έχουμε ξεχωρίσει τα flat ή heeled με λεπτά λουράκια, τα thong mules αλλά και μερικές διακριτικές, lace-up εκδοχές. 

5. Sets

shirts-and-shorts-287001-1588177656801-image-1280-80jpg.webp
Image source: @brittanybathgate

Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να φαίνεστε προσεγμένες, put together και expensive looking από ένα σετ. Το γαλάζιο και άσπρο ριγέ αποτελεί ένα διαχρονικό pattern που προτιμάμε - ειδικά όταν πρόκειται για πουκαμίσα ή shorts. Συνδάστε το με μια raffia bag και αποχρώσεις του καφέ. Διαφορετικά επιλέξτε ένα total white λινό σύνολο με oversized παντελόνα και πουκάμισο και απογειώστε το με χρυσά κοσμήματα. 

6. Accessorising is key

47ef07066fbdc68f6e1081b41631999d.jpg
Image source: @chiaraferragni

Προσθέστε κοσμήματα που θα απογειώσουν κάθε outfit με ευκολία. Μην ξεχνάτε όμως πως εύκολα μπορεί η εμφάνιση να βαρύνει με την υπερβολή οπότε επιλέξτε είτε πολλά μικρά και διακριτικά από την capsule συλλογή σας είτε ένα ή δύο statement κομμάτια.


Feature image source: @styledsara, @anoukyve