fbpixel

Search icon
Search
5 λάθη που κάνουν οι celebrities και βρίσκουν αντίθετους τους interior designers 
INTERIORS

5 λάθη που κάνουν οι celebrities και βρίσκουν αντίθετους τους interior designers 

Oι experts του χώρου ξεκαθαρίζουν το τοπίο


Μήπως ανήκετε στην κατηγορία αυτών που συχνά ακολουθούν πιστά όσα κάνουν οι celebrities; Μήπως έχετε πιάσει αρκετές φορές τον εαυτό σας, να παρασύρεται από όσα βλέπει κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Αν μιλάμε για την διακόσμηση του σπιτιού και τις interior επιλογές τους, τότε θα πρέπει να ξέρετε πως δεν τα κάνουν όλα καλά. Ίσως το αντίθετο...

Κορυφαίοι interior designers, υποστηρίζουν πως τα λάθη που κάνουν όλα αυτά τα λαμπερά πρόσωπα, είναι πολλά και σίγουρα δεν πρέπει να λογίζονται ως ειδικοί του χώρου, παρά το γεγονός ότι έχουν πρόσβαση σε μερικά από τα μεγαλύτερα γραφεία του κόσμου. Τα σημεία που θα είναι καλό να προσέξετε είναι πολλά και σίγουρα, θα αναθεωρήσετε πολλά. Εμείς σας παρουσιάζουμε σήμερα μερικά από τα “don’ts” της σχετικής λίστας.

Monochromatic look

1-S8M1P.jpg

Ακούγεται σίγουρο, ακούγεται ασφαλές, αλλά μάλλον δεν είναι το ιδανικό. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί, ένα σπίτι που βασίζεται στη μονοχρωμία, χάνει τον “homey” χαρακτήρα του και φαίνεται πολύ πιο ψυχρό, από ότι πραγματικά μπορεί να είναι. “Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, είναι να επενδύσετε στο layering, να παίξετε με τις υφές και να τοποθετήσετε σε διάφορους χώρους handmade κομμάτια”, αναφέρει η owner της διάσημης εταιρίας “Anderson Design Studio", Kathy Anderson.

Μinimalism

2-QU0S9.jpg

Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε τον μινιμαλισμό, ωστόσο, για τους interior designers ήρθε η εποχή της αλλαγής. Αυτό που υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν το συγκεκριμένο κομμάτι, είναι πως το σπίτι πρέπει να αντανακλά τον χαρακτήρα αυτών που μένουν μέσα σε αυτό. Για παράδειγμα, λένε ένα μεγάλο “ναι” στην τοποθέτηση αντικειμένων που έχουν σημειολογική αξία σε διάφορους χώρους του σπιτιού, όπως είναι οι φωτογραφίες ή τα βιβλία.

Industrial materials

3-XbgW3.jpg

Δεν είναι λίγες οι φορές, που οι celebrities επιλέγουν ιδιαίτερα κομμάτια για το σπίτι τους, ποντάροντας στον cool χαρακτήρα τους και στα vibes που δίνουν στο χώρο. Η κατοικία της Kim Kardashian αποτελεί αναμφίβολα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ωστόσο, η Kathy Anderson σημειώνει πως: “Πρόκειται για ένα ωραίο look και μία διαφορετική προσέγγιση, αλλά δεν ταιριάζει σε ένα κοινό σπίτι. Είναι ιδανικό, για έναν commercial χώρο”. Πολλές φορές έχει μεγαλύτερη σημασία το να ξέρει κανείς τι ταιριάζει στον χώρο του κι αναλόγως να κάνει τις επιλογές του.

Αccent walls

4-aGI9J.png

Κάτι ακόμη που αγαπούν πολλοί celebrities και συχνά το βλέπουμε στα σπίτια τους, μέσα από τα social media, ωστόσο για τους interior designers αποτελεί μεγάλο λάθος. Ένας τέτοιος τοίχος, μπορεί να ταιριάξει άψογα σε έναν επαγγελματικό χώρο, αλλά όχι σε ένα σπίτι, καθώς κάνει τον χώρο να μοιάζει πιο “σκληρός” από ότι είναι.

Cool gray shades

5-D7on3.jpg

Κι όμως! Για τους expert του χώρου, οι πανέμορφες κρεβατοκάμαρες που διαθέτουν πολλά γνωστά πρόσωπα, δεν βρίσκονται ψηλά στην “to do list”. Ίσως το αντίθετο... Οι ψυχροί τόνοι δεν αποτελούν ιδανική επιλογή για τους interior designers, που προτιμούν τα πιο φωτεινά και bold χρώματα. Ο χώρος “ζωντανεύει” και το σπίτι αποκτά έναν πιο “ζεστό” χαρακτήρα. Άλλωστε, οι φωτεινές αποχρώσεις φτιάχνουν τη διάθεση στο λεπτό!

Πάνω και πρώτα από όλα, σημασία έχει να περνάτε καλά στο σπίτι σας, μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα κι όχι να φτιάξετε τον τέλειο -θεωρητικά- χώρο, που όμως δε θα μπορείτε να τον χαρείτε. Εμπιστευτείτε τη δική σας αισθητική και διαμορφώστε ανάλογα την κατοικία σας.