fbpixel

Search icon
Search
5 hat trends που θα τελειοποιήσουν όλες τις χειμερινές σας εμφανίσεις
TRENDS & CATWALKS

5 hat trends που θα τελειοποιήσουν όλες τις χειμερινές σας εμφανίσεις

Τα μοντέλα που θα είναι παντού τους επόμενους μήνες - και πώς να τα φορέσετε...


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα καπέλα δεν παραλείπονται αυτή τη σεζόν. Ιδανικά για την ενίσχυση μιας μινιμαλιστικής εμφάνισης , τα καπέλα παραμένουν βασικά στοιχεία της μόδας όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες έχοντας διπλό ρόλο, αυτόν της πρακτικότητας, αλλά και του στιλ. Φέτος τα cool κορίτσια και οι πιο fashionable A-listers επιστρέφουν σε μερικές ρετρό επιλογές. Από το streetwear-favourite cap, μέχρι τα κλασικά σκουφάκια που δεν αποχωριζόμαστε την ψυχρότερη εποχή του χρόνου, αλλά και πιο fuzzy & μοντέρνες εκδοχές που κάνουν statement, ανακαλύψτε ποια στιλ θα καθιερωθούν φέτος!


Ποιες είναι, λοιπόν, οι μεγάλες τάσεις στα καπέλα για το χειμώνα;

The bucket hat

screenshot-2023-11-22-at-15016-pm.png
Image source: @kendalljenner

Το bucket hat επιστρέφει στην ντουλάπα των celebrities & fashion girls φέτος το χειμώνα. Παλαιότερα περιοριζόταν στην εργονομική του χρήση, χρησιμοποιούνταν από τους ψαράδες και τους αγρότες ως προστασία από τη βροχή. Στη δεκαετία του 2000 , επανερμηνεύτηκε από τους καθιερωμένους οίκους και εγκατέλειψε την παραδοσιακή του χρήση, ανεβαίνοντας στην ιεραρχία της μόδας του φθινοπώρου-χειμώνα. 

Φέτος, είναι σαφές πως τα γούνινα bucket hats έχουν επιστρέψει δυναμικά. Φορέθηκε από την Em Rata και αγαπήθηκε επίσης από τις Rihanna, Kendall Jenner, Bella Hadid και Dua Lipa. Ταιριάξτε το με τα πάντα από τα πιο απλά, καθημερινά σας outfits με ένα denim παντελόνι, παλτό και loafers ή δημιουργήστε μια άρτια αντίθεση, συνδυάζοντάς το με κάτι εντελώς basic, όπως ένα slip dress. 

The fisherman hat

splashnews.jpg
Image source: Splash News

Βρίσκεται στο μέσο μεταξύ του κλασικού καπέλου και του μπερέ, και αρχικά ήταν το προφανές αξεσουάρ των Ιρλανδών εργατών. Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, το καπέλο fisherman (ή αλλιώς newsboy) μπήκε δυναμικά στο fashion scene. Τώρα έχει γίνει το κομμάτι επιλογής για τους οπαδούς του preppy στιλ που τους αρέσει να το συνδυάζουν με πλισέ μίνι φούστες και εφαρμοστά παλτό. Φυσικά, μπορείτε να το φορέσετε και σε εντελώς άλλο concept, όπως έκανε και η Sienna Miller, συνδυάζοντας το σε ένα athleisure look.  

The balaclava

alexa-chung.jpeg
Image source: @alexachung

Σχεδιασμένη για να αποκαλύπτει μόνο ένα μέρος του προσώπου, συνήθως τα μάτια ή το στόμα, η μπαλακλάβα είναι ο ιδανικός σύμμαχος για να αντιμετωπίσετε το κρύο με στιλ. Είτε συνδυαστεί με ένα θηλυκό φόρεμα με παντελόνι είτε με ένα casual τζιν, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει μια αιχμηρή και άκρως unique εμφάνιση.

The knitted beanie

hailey-bieber-OX0tn.jpeg
Image source: @haileybieber

Το πλεκτό σκουφί, που είναι απαραίτητο για τη χειμερινή γκαρνταρόμπα, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη αυτή τη σεζόν. Ξεπερνώντας τη χρηστική του χρήση, κυκλοφορεί πλέον σε τολμηρές και πολύχρωμες εκδόσεις, δίνοντας μια πιο playful πινελιά στα made-for-the-cold outfits σας. 

The classic baseball cap

splash.jpg
Image source: Spash News

Το συγκεκριμένο καπέλο είναι χαρακτηριστικό του streetwear και όσο κλασικο και αν είναι, συνεχίζει να κερδίζει οπαδούς αυτό το φθινόπωρο-χειμώνα 2023-2024. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το συγκεκριμένο στιλ δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλές! Έχει το προσόν να ενισχύει το look με μια αβίαστη και επιμελώς ετιμέλητη γοητεία. Μας αρέσει να το φοράμε σε συνδυασμό με φαρδιά τζιν και oversized blazer ή παλτό και sneakers για ένα μοναδικό off-duty look. 

Feature image source: @emrata, BackgridUSA