fbpixel

Search icon
Search
5 φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας
WELLNESS

5 φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας

Εντάξτε τα στη διακόσμηση της κατοικίας σας


Είναι αλήθεια πως ένα από τα πολλαπλά οφέλη των φυτών είναι ότι αποτελούν φυσικούς «καθαριστές», τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού αέρα. Κάποια από αυτά μάλιστα μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα έναντι των καρκινογόνων χημικών ουσιών, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον, κάτι που μάλιστα μπορείτε να κάνετε στο ίδιο σας το σπίτι απλά εντάσσοντάς τα στη διακόσμησή σας! 

Ανακαλύψτε ποια είναι αυτά

Σανσεβιέρια

9c6a0979-bf7f-4f61-b031-4031a8e9020c.jpeg

Μετά από πειράματα αποδείχθηκε πως απορροφά τόσο το βενζόλιο όσο και τη φορμαλδεΰδη, καθιστώντας το περιβάλλον γύρω σας ιδανικό. Η σανσεβιέρια μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς πολύ προσπάθεια, αφού απαιτεί μόνο σπάνια πότισμα. Προσθέστε τη σε μια μικρή γλάστρα στο κομοδίνο σας ή δώστε της περισσότερο χώρο και αυτή θα πάρει το μέγεθος που επιθυμείτε.

Πόθος

2c9a614a-6c7d-474f-9dab-4c8be6003099.jpeg

Και ο πόθος θεωρείται ιδανική επιλογή για όλους εσάς που δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση με την περιποίηση των φυτών. Αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να προσθέσετε λίγο πράσινο στο σπίτι σας χωρίς να απαιτείται άμεση επαφή με το φυσικό φως. Έτσι, ακόμη και αν χώρος σας είναι σκοτεινός, ο πόθος, θα ευδοκιμήσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατακρατεί πτητικές οργανικές ενώσεις καθώς και τοξίνες του περιβάλλοντα αέρα.

Φίκος

4d163c5e-cb64-4307-84cc-a3054ac83795.jpeg

Έχει γυαλιστερά φύλλα και τα τελευταία χρόνια κατακτάει όλο και περισσότερο τα σπίτια που ορκίζονται στη minimal διακόσμηση. Εάν κάνετε αυτή την επιλογή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως, αυτό το πράσινο φυτό, είναι το πιο ανθεκτικό μετά από τους κάκτους, καθώς οι απαιτήσεις του είναι ελάχιστες. Συνδυάστε τις ευεργετικές του ιδιότητες με το γεγονός ότι ταιριάζει υπέροχα με τα λευκά έπιπλα και είναι σίγουρο ότι θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο!

Μπαμπού

c088b041-4a7f-45cf-8157-88de3a99908f.jpeg

Δημοφιλής στην εσωτερική διακόσμηση, η ποικιλία bamboo palm θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πλήρως ανανεωμένο. Απαιτώντας σημαντικά ποσοστά υγρασίας -ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες- καθώς και ηλιακό φως, απομακρύνει το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλενίου και τη φορμαλδεΰδη αποτελεσματικά. Μάλιστα, το γεγονός πως στο pinterst, παραμένει εδώ και χρόνια, μια από τις πιο διάσημες αναζητήσεις, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Φιλόδεντρο

66b9c70e-bf57-4651-a43f-c0ac5f061f3d.jpeg

Το φιλόδεντρο είναι ένα αναρριχητικό φυτό που «αγαπάει» να σκαρφαλώνει σε άλλα δέντρα. Τοποθετήστε το σε ένα μέρος με υγρασία και και αυτό θα φροντίσει ώστε να κάνει το σπίτι σας ένα πιο όμορφο μέρος. Είναι σημαντικό, μάλιστα, να γνωρίζετε πως βρίσκεται ανάμεσα στα φυτά που λειτουργούν ως «φίλτρα» του αέρα