Αν βρεθείτε σε έναν από τους παρακάτω προορισμούς για να καλωσορίσετε το νέο έτος, τότε δείτε τα πέντε υπέροχα εστιατόρια που ακολουθούν, τα οποία χαρακτηρίζονται από το μοναδικό μενού τους, την πλούσια ιστορία τους, αλλά και την πολυτέλειά τους, που είναι συνώνυμη των γιορτινών ημερών!
Maison Pic
Το πολυτελέστατο αυτό restaurant στη νοτιοανατολική περιοχή Ντρόμε της Γαλλίας διαχειρίζεται η chef Anne-Sophie Pic, η οποία είναι μια από τις μόλις έξι γυναίκες στον κόσμο που επιμελείται το μενού ενός βραβευμένου με τρία αστέρια μισελέν εστιατορίου. Εδώ απολαμβάνετε το εξαιρετικό Menu Essential, που αποτελείται από εννιά courses. Μεταξύ άλλων, θα δοκιμάσετε μεσογειακό κολοκυθάκι σε ζωμό σαφράν και μαριναρισμένο ελάφι.
Ithaa Undersea Restaurant
Στο στεγασμένο περίπου πέντε μέτρα κάτω από τη θάλασσα του Ινδικού ωκεανού πανέμορφο αυτό εστιατόριο στις Μαλδίβες απολαμβάνετε μια πριβέ γαστρονομική εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη! Με θέα το μαγικό βυθό και μυστήρια υποβρύχια πλάσματα, κοράλια και καρχαρίες, απολαμβάνετε ένα εκλεκτό μενού που ξεπερνά τα 300 δολάρια, ανάμεσα στο οποίο συναντάτε πικάντικα θαλασσινά σαλιγκάρια. Ο χώρος έχει προδιαγραφές μόνο για 14 άτομα, κάνοντας τη φιλοξενία σας απλώς μοναδική.
Michel Bras Toya
Με breathtaking πανοραμική θέα στη Λίμνη Toya της Ιαπωνίας και την ηφαιστιογενή καλντέρα, απολαμβάνετε ένα super classy menu με τίτλο “discovery and nature” -ένας τίτλος ιδανικός, αν σκεφτεί κανείς το φυσικό τοπίο που περιβάλλει τους επισκέπτες του εστιατορίου! Εδώ, θα απολαύσετε φουα γκρά πάπιας, δροσιστικές σαλάτες με κινέζικο μαρούλι και βινεγκρέ μαύρης τρούφας και πολλά ακόμα εκλεπτυσμένα εδέσματα.
Restaurant Crissier
Αυτό το εστιατόριο -βραβευμένο με τρία αστέρια μισελέν- είναι ένα από τα σημαντικότερα στην Ελβετία και από τα ακριβότερα στον κόσμο, ενώ μετρά 40 χρόνια παράδοσης στη διεθνή γαστρονομική σκηνή, με θρυλικούς σεφ να έχουν περάσει από τους πάγκους της κουζίνας του. Με λιτή διακόσμηση, φιλοξενείται στο εσωτερικό του ομώνυμου ξενοδοχείου και προσφέρει μια πλήρως αισθαντική εμπειρία, με πολύ ιδιαίτερες γέυσεις, όπως γατόψαρο μαγειρεμένο σε lemongrass και σουφλέ κόκκινων φρούτων.
Restaurant Le Meurice
Ένα από τα εμβληματικότερα εστιατόρια του Παρισιού, το οποίο στεγάζεται στο ομώνυμο ξενοδοχείο του κορυφαίου hotelier Alain Ducasse, με την τόσο αριστοκρατική διακόσμηση, σίγουρα θα σας ταξιδέψει στις Βερσαλλίες του μεσαίωνα, ενώ τα στοιχεία πολυτέλειας, όπως οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι και οι καθρέφτες-αντίκα, θα σας εντυπωσιάσουν. Επιλέξτε «σκάμπι», ένα εκλεκτό είδος αστακού και χαθείτε στις gourmet selections σε τυριά και επιδόρπια.