fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

5 εύκολα tips & tricks για να πείτε «αντίο» στα puffy μάτια

Δείτε πώς θα διατηρήσετε τα μάτια σας φρέσκα, φωτεινά και χωρίς πρήξιμο


5 εύκολα tips & tricks για να πείτε «αντίο» στα puffy μάτια

Κάθε σημείο του σώματός μας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τα ίδια απαιτούν διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Τα μάτια μας, είναι ένα από τα πρώτα σημεία του προσώπου που γίνονται άμεσα παρατηρητά και ως τα χαρακτηριστικά του προσώπου στα οποία εστιάζουμε πρώτα όταν γνωριζόμαστε με κάποιον, είναι το κλειδί για να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση. Μερικά από τα ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε περιλαμβάνουν το πρήξιμο, την έλλειψη λάμψης και πολλά ακόμη που χρήζουν αντιμετώπισης. 

Τα καλά νέα είναι πως το beauty market είναι γεμάτο με προϊόντα στοχευμένης περιποίησης, τα οποία πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά βάσει των αναγκών μας, αλλά και με ειδικούς πρόθυμους να μας παραδώσουν τις γνώσεις τους.

Παρακάτω, έχω συγκεντρώσει τα πιο εύκολα tips & tricks των ειδικών για να πείτε επιτέλους "αντίο" στα πρησμένα μάτια και να καλώς ορίσετε μια πιο ξεκούραστη λαμπερή όψη!

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε

Με 22 μύες να εργάζονται έως και 10.000 φορές την ημέρα, προστατευμένοι μόνο από το λεπτότερο, πιο ξηρό και πιο εύθραυστο δέρμα του σώματος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η περιοχή των ματιών σας είναι η πρώτη που εμφανίζει σημάδια γήρανσης. Πριν καν αρχίσετε να βλέπετε γραμμές, η απώλεια της ελαστικότητας μπορεί να μετρηθεί στο δέρμα. Και ενώ το πιο αδύναμο σημείο είναι το άνω βλέφαρο, τα πραγματικά προβλήματα εμφανίζονται κάτω από τα μάτια, με μια πρόσφατη μελέτη να δείχνει ότι το ευαίσθητο δέρμα ακριβώς από κάτω μπορεί να φαίνεται ότι είναι κατά 10 έως 20 χρόνια μεγαλύτερο από αυτό στα μάγουλά σας, και γενικά εμφανίζει σημάδια γήρανσης πιο γρήγορα από ό,τι άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου.

4432f266616f91f80c6559634e8c5e9b.jpg

Χρησιμοποιήστε στοχευμένες κρέμες ματιών

Το να εγκαταλείψετε τις κρέμες για τα μάτια και να χρησιμοποιείτε την κανονική σας περιποίηση γύρω από τα μάτια δεν αρκεί: τα μάτια χρειάζονται ειδικά προϊόντα. Επιλέξτε τζελ και κρέμες ελαφριάς υφής (οι βαρύτερες κρέμες μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο) που απορροφώνται εύκολα για να ενυδατώσουν αυτό το εξαιρετικά ξηρό δέρμα - όλοι θα επωφεληθούν από περισσότερη υγρασία εδώ, καθώς πολύ συχνά αυτές οι λεπτές γραμμές οφείλονται στην αφυδάτωση, όχι στην ηλικία. Εναλλακτικά, τα έλαια ελαφριάς υφής μπορούν να είναι εξαιρετικά για να γεμίσουν το επίπεδο, εύθραυστο δέρμα. Ό,τι κι αν χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε το στο κόκαλο γύρω από τα μάτια χρησιμοποιώντας το "μαξιλαράκι" του δακτύλου σας - έχει αποδειχθεί ότι χρησιμοποιεί τη λιγότερη πίεση - και δουλέψτε προς τα έξω για να βοηθήσετε στην αποστράγγιση τυχόν πρηξίματος.

Εξετάστε μια εβδομαδιαία μάσκα ματιών

Οι μάσκες ματιών είναι εξαιρετικές και μπορούν να μεταμορφώσουν την όψη των ματιών σας - είναι μια ευκαιρία να παγιδεύσετε κυριολεκτικά τα ενεργά συστατικά στο δέρμα, ενισχύοντας την απορρόφηση. Η μάσκα ματιών DermInfusions Lift + Repair Eye Mask της Dr. Dennis Gross Skincare είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις ανησυχίες στην περιοχή των ματιών, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του πρηξίματος. Οι βιοδιασπώμενες μάσκες διάρκειας 10 λεπτών είναι γεμάτες με νιασιναμίδη, βιταμίνη C και πράσινο τσάι, τα οποία, μαζί, ενυδατώνουν, φωτίζουν και καταπραΰνουν το δέρμα.

cdc217513cbf462a2a43fd341918388b.jpg

Δοκιμάστε το lifting technique των experts

Το προϊόν αποτελεί το 70% των αποτελεσμάτων, ενώ το 30% είναι ο τρόπος εφαρμογής του. Δουλέψτε γύρω από το μάτι, χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων για να πιέσετε και να αφήσετε - αυτό ανοίγει μικροσκοπικά το δέρμα, επιτρέποντας στην κρέμα να εισέλθει, οπότε, όταν απελευθερωθεί, το δέρμα κρατά την κρέμα σαν "πληρωτικό" υλικό. Για να ανασηκώσετε τα άνω βλέφαρα ξεκινήστε από τις εσωτερικές άκρες των φρυδιών, και τσιμπήστε σταθερά και κρατήστε το για 20 δευτερόλεπτα - σε μια κλίμακα δυσφορίας, θα πρέπει να αισθάνεστε ένα οκτώ. Εργαστείτε προς τα έξω κατά μήκος του φρυδιού. Στη συνέχεια επαναλάβετε, αλλά αυτή τη φορά τσιμπήστε και τραβήξτε τα φρύδια προς τα έξω και προς τα πάνω. Κάντε το τρεις φορές καθημερινά και θα δείτε τα αποτελέσματα.

Η κρυοθεραπεία κάνει θαύματα στα πρησμένα μάτια

Ο καλλιτέχνης μακιγιάζ της Beyoncé, Sir John, ορκίζεται ότι προετοιμάζει το δέρμα των πελατών του με cryoballs που παίρνει κατευθείαν από το ψυγείο ή βυθίζει σε έναν κουβά πάγο. Ομοίως, η Kate Moss είναι οπαδός της παγωμένης βουτιάς στο πρόσωπο για να μειώσει το πρήξιμο, η οποία λειτουργεί εξαιρετικά για να συσφίξει το δέρμα γύρω από τα μάτια. Όποια και αν είναι η μέθοδος που επιλέγετε, λίγα δευτερόλεπτα δερμοσυσφιγκτικής, αποσυμφορητικής ψυχρής θεραπείας θα λειτουργήσουν σχεδόν αμέσως για να αποστραγγίσουν τυχόν στάσιμη λέμφο γύρω από τα κουρασμένα, πρησμένα μάτια.

Μαζί με αυτά τα tips, δοκιμάστε και αυτά τα 5 θαυματουργά προϊόντα! 

1

Dr. Barbara Sturm Everything Eye Patches

Idolo-salon.gr BUY HERE

2

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Gel-Creme

Sephora.gr BUY HERE

3

Dr Dennis Gross DermInfusions Μάσκα Περιγράμματος Ματιών Ανόρθωση + Ανάπλαση

Sephora.gr BUY HERE

4

KIEHL'S Super Multi-Corrective Eye Zone Treatment

Hondoscenter.com BUY HERE

5

MZ SKIN Depuff & Define Contouring Eye Rescue, 15ml

Net-a-porter.com BUY HERE