fbpixel

Search icon
Search
5 ασκήσεις για να αποκτήσετε την τέλεια πλάτη
WELLNESS

5 ασκήσεις για να αποκτήσετε την τέλεια πλάτη

Εισάγετε τη γυμναστική στη ζωή σας και δείτε άμεσα αποτελέσματα


Ένα από τα πιο όμορφα και θηλυκά σημεία σ' ένα γυναικείο σώμα είναι η πλάτη και τα χέρια. Για να πετύχετε ένα καλλίγραμμο σώμα δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολλές ώρες στη γυμναστική ή να κάνετε εξαντλητικές δίαιτες. Αρκεί να δώσετε λίγο παραπάνω προσοχή σε μερικά μυστικά, τα οποία θα σας χαρίσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Σκεφτείτε πόσο υπέροχα θα αναδείξει ένα open back dress μία καλοσχηματισμένη πλάτη.

Γι’ αυτό, παρακάτω σας συστήνουμε 5 εύκολες  ασκήσεις που θα γυμνάσουν την πλάτη σας!

1. Superman

shutterstock-182864186.jpg

Ξεκινάτε από την ίδια θέση της προηγούμενης άσκησης αλλά σηκώνετε τα δύο πόδια και τα δύο χέρια ταυτόχρονα. Μεγάλη προσοχή. Δε χρειάζεται να σηκώσετε πολύ ψηλά τα άκρα σας από το πάτωμα. 15 εκατοστά αρκούν. Παραμείνετε στην ίδια θέση μερικά δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική.

2. Εκτάσεις πλάτης

shutterstock-1865386453.jpg


Πολλοί μπορεί να έχετε συνηθίσει να κάνετε αυτήν την άσκηση στο γυμναστήριο, αλλά μπορείτε με την ίδια ευκολία να τη δοκιμάσετε και στο σπίτι. Ξαπλώστε μπρούμυτα σε μία καρέκλα ή σε μία μπάλα γυμναστικής, με τη λεκάνη να βρίσκετε ακριβώς στη μέση, με στόχο η άκρη το σώματός σας, δηλαδή το κεφάλι, να κρέμεται. Προχωρήστε σε έκταση κορμού μέχρι να ευθυγραμμιστείτε. Παραμένετε για μερικά δευτερόλεπτα σε αυτήν τη στάση και επιστρέφετε στην αρχική σας θέση. Μη ξεχνάτε να εισπνέετε και να εκπνέετε.

3. Άρσεις άκρων

oppositearmlegliftb.jpeg

Ξεκινήστε ξαπλωμένες μπρούμυτα με τα χέρια τεντωμένα μπροστά στο κεφάλι σας και την παλάμη σας να κοιτάει ψηλά. Σφίξτε το κάτω μέρος της πλάτης σας για για να σηκώσετε το αριστερό σας χέρι και το δεξί σας πόδι από το πάτωμα, ταυτόχρονα. Κατεβάστε το στο πάτωμα και συνεχίστε με την άλλη πλευρά. Μία επανάληψη ολοκληρώνετε όταν κάνετε και τις δύο πλευρές.

4. Ραχιαίοι

shutterstock-1727599276.jpg


Αν ασχολείστε με το pilates τότε αυτή η άσκηση σας είναι σίγουρα γνωστή και πολύ συνηθισμένη. Ξεκινήστε στα 4 σημεία με τα χέρια και τα γόνατά σας να ακουμπάνε στο έδαφος. Τα χέρια θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους ώμους ενώ τα γόνατα με τα ισχία. Για να εκτελέσετε την άσκηση θα πρέπει να εκτείνετε αντίθετο χέρι-πόδι, δηλαδή αριστερό χέρι και δεξί πόδι, συγχρόνως. Παραμένετε για μερικά δευτερόλεπτα στην ίδια θέση. Επαναλάβετε σηκώνοντας τις άλλη πλευρά.

5. Έλξεις στο μονόζυγο

exercises-to-master-a-pull-up-1.jpeg


Αποτελεί άσκηση για λίγο πιο προχωρημένους, αλλά και οι αρχάριες μπορείτε να ξεκινήσετε να το δοκιμάζετε. Επενδύστε λοιπόν σ’ ένα μονόζυγο για σωστό αποτέλεσμα. Αν έρχεστε πρώτη φορά σε επαφή μαζί του, τότε μπορείτε απλά να κρεμιέστε καθημερινά για 10-20 δευτερόλεπτα 2-3 φορές τη μέρα. Για τις έλξεις, κρεμαστείτε από το μονόζυγο, λυγίστε τα πόδια σας. Κρατήστε τα χέρια σας στο άνοιγμα των ώμων. Σηκώστε το σώμα σας μέχρι το πιγούνι σας να βρίσκετε πάνω από τη μπάρα και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Όσες περισσότερες επαναλήψεις τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Να ακούτε το σώμα σας και να μην το πιέζετε.