fbpixel

Search icon
Search
5+1 tips για έξυπνο shopping τη φετινή Black Friday
LIFE & CAREER

5+1 tips για έξυπνο shopping τη φετινή Black Friday

Ξεχάστε τις περιττές αγορές και αποκτήσετε κομμάτια που θα βρίσκονται για χρόνια στη συλλογή σας


Βρισκόμαστε μερικές ημέρες πριν από τη φετινή Black Friday και ήδη η αγορά βρίσκεται στον «πυρετό» των εκπτώσεων, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα e-shops σε online μορφή. Όλα γύρω μας μάς προετοιμάζουν γι' αυτήν την ημέρα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ξεκινήσει από τώρα τα ψώνια τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην κάνουμε γι' άλλη μια φορά τα ίδια λάθη, που μπορεί να οδηγήσουν στο να μετανιώσουμε για τις αγορές μας. Σε αυτό θα πρέπει πρώτα να λάβουμε υπόψη μας χρήσιμες συμβουλές, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά για να πετύχουμε ένα απόλυτα έξυπνο shopping.

Πριν γεμίσετε τη shopping bag σας, διαβάστε τα παρακάτω tips!

1. Θέστε ερωτήσεις στον εαυτό σας 

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να δείτε και πάλι τα κομμάτια που έχετε ήδη στη συλλογή σας, έτσι ώστε να βάλετε σε μια τάξη τις σκέψεις σας. Ήρθε η ώρα να δείτε ποιες είναι οι πραγματικές σας ελλείψεις βάσει των αναγκών σας και αυτό θα το πετύχετε μόνο εάν έρθετε αντιμέτωποι με όσα υπάρχουν στην ντουλάπα σας. Αναρωτηθείτε πότε φορέσατε τελευταία φορά το καθένα από αυτό, πόσο πολύ το χρειάζεστε για τις εμφανίσεις σας ή εάν παραμένει για καιρό με το καρτελάκι του, αλλά κι εάν νιώθετε όμορφα κάθε φορά που επιλέγετε να το φορέσετε.

ellen-von-unwerth-shopping-editorial03.jpg

2. Μην επηρεάζεστε από την έκπτωση

Καλό είναι να βάλετε ένα όριο στον εαυτό σας σε ό,τι αφορά στο χρηματικό budget. Είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν ψωνίζουν: βρίσκουν ένα ρούχο, ένα ζευγάρι παπούτσια, κάτι σχετικό με την τεχνολογία, το οποίο μπορεί να έχει μεγάλη έκπτωση και αυτομάτως νιώθουν πως το χρειάζονται. Δεν είναι όμως έτσι! Απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να κάνετε μερικές δεύτερες σκέψεις πριν πάρετε την τελική σας απόφαση. Όταν το ξανασκεφτείτε θα καταλάβετε πως είτε όντως το χρειάζεστε πραγματικά, είτε απλώς θα αποδειχθεί ως μια ακόμα άχρηστη αγορά.

3. Σκεφτείτε τι σας συμφέρει πραγματικά

Είναι λογικό να παρασύρεστε από το γενικότερο κλίμα προσφορών που μας έχει κατακλύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης λογικό να υπάρχει ένας ενθουσιασμός για νέα αποκτήματα και σε αυτό ευθύνονται οι τόσες διαφημίσεις και ο ντόρος που κυριαρχεί τριγύρω. Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές που οι Black Friday εκπτώσεις δεν είναι και τόσο συμφέρουσες και δεν απέχουν κατά πολύ από την αρχική τιμή ενός προϊόντος. Αυτό που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να συγκρίνετε τις τιμές και να δείτε πραγματικά τι είναι αυτό που σας συμφέρει με βάση το δικό σας budget.

screenshot-1-wedz9.png

4. Επενδύστε σε ό,τι λείπει από τη συλλογή σας

H περίοδος των εκπτώσεων είναι η ιδανική ευκαιρία για να αποκτήσετε αυτά που λείπουν από τη συλλογή σας. Ή μάλλον όσα λείπουν πραγματικά από τη συλλογή σας. Επενδύστε σε κομμάτια που νιώσετε σίγουρα πως θα τα ευχαριστηθείτε για πολλά χρόνια, δηλαδή διαχρονικά και κλασικά και δεν πρόκειται να μείνουν αφόρετα ή αχρησιμοποίητα σε ράφια και ντουλάπες. Ίσως αυτή να είναι η κατάλληλα στιγμή για να κάνετε δικό σας το most- wanted κομμάτι από τη wish list σας!

5. Προσοχή στο size και το είδος

Σίγουρα θα έχει τύχει να αγοράσετε ένα ρούχο ή παπούτσι που δεν είναι στο πραγματικό σας νούμερο, απλά και μόνο επειδή είχε χαμηλή τιμή. Λάθος! Επενδύστε σε κάτι που θα είστε σίγουρη πως θα φορέσετε και θα νιώθετε άνετα μέσα σε αυτό. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα είδη σπιτιού: Πείτε «ναι» μόνο σε όσα ταιριάζουν με τη διακόσμηση και το στιλ των χώρων σας, χωρίς να παρασύρεστε από τις τιμές αλλά και τις τάσεις.

ekjyrvuxyaaijil.jpg

6. Διαμορφώστε τη λίστα με τις επιθυμητές αγορές σας

Ποτέ άλλοτε μια shopping list δε φάνταζε πιο απαραίτητη! Οργανωθείτε και καταγράψτε τα ψώνια για τα οποία είστε σίγουροι πως θέλετε να επενδύσετε χρήματα. Όσο πιο έξυπνα και με βάση τα παραπάνω θα τη διαμορφώσετε, τόσο πιο εύκολα θα ξεδιαλύνεται στο μυαλό σας με ποια σειρά πρέπει να επιλεχθούν οι αγορές, ανάλογα με τις ανάγκες σας.