fbpixel

Search icon
Search
Travel mode on: Αυτές είναι οι must-visit πόλεις της Ευρώπης για τους art-lovers
ARTS & CULTURE

Travel mode on: Αυτές είναι οι must-visit πόλεις της Ευρώπης για τους art-lovers

Ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία;


Η Ευρώπη είναι γεμάτη με πολλούς, διαφορετικούς προορισμούς, που μοιάζουν ικανοί να ικανοποιήσουν τα «θέλω» ακόμη και των πιο απαιτητικών visitors κι αφήνουν ευχαριστημένους όλους τους ταξιδιώτες, καθώς υπάρχουν μέρη για όλα τα γούστα. Αντίστοιχα -λοιπόν- υπάρχουν μερικές πόλεις, που πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μία θέση στην bucket-list των art-lovers κι εμείς, ξεχωρίσαμε μερικές από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε. Εμπνευστείτε, δημιούργησε τη δική σας, ιδανική λίστα κι οργανώστε τις επόμενες εξορμήσεις σας.

Ανήκετε στους λάτρεις της τέχνης;

Παρίσι

shutterstock-2118458942.jpg

Η συγκεκριμένη λίστα δε θα μπορούσε να ξεκινήσει με διαφορετικό τρόπο. Το Παρίσι είναι γνωστό για την τέχνη και τον πολιτισμό του και δεν αποτελεί τυχαία αγαπημένη επιλογή των art-lovers εδώ και χρόνια. Το Μουσείο του Λούβρου, είναι αυτό που -φυσικά- μαγνητίζει τα βλέμματα κι αποτελεί πόλο έλξης για όσους καταφθάνουν στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς συγκαταλέγεται στα πιο εντυπωσιακά και διάσημα του κόσμου, με την Gioconda να υποδέχεται τους visitors με το αινιγματικό χαμόγελό της, ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό place to be στην πόλη αυτή. Το Παρίσι είναι γεμάτο με μουσεία μοντέρνας τέχνης όπως το Μουσείο Orsay και το Centre Pompidou, που διαθέτουν πολύ εντυπωσιακές συλλογές που αξίζει να θαυμάσει κανείς από κοντά, ενώ must-visit θεωρείται και η Μονμάρτη, που αποτελεί έναν από τους υψηλότερους λόφους της πρωτεύουσας. Στη γραφική πλατεία της "Place du Tertre" συναντά κανείς πολλούς πλανόδιους ζωγράφοι που εκθέτουν τα έργα τους και μοιράζονται με τον κόσμο τις ιδέες τους, με τα μεθυστικά αρώματα να λειτουργούν σαν ένα extra bonus σε κάθε γωνιά αυτής της πόλης.

Άμστερνταμ

shutterstock-656151523.jpg

Από την κλασική, διαχρονική ομορφιά του Παρισιού, στον απόλυτο alternative προορισμό, το Άμστερνταμ. Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας αποτελεί σταθερά ιδανική επιλογή για όσους αποζητούν το κάτι διαφορετικό. Για όσους θέλουν να βιώσουν ένα ταξίδι πολύ-πολύ ιδιαίτερο, γεμάτο με έντονες συγκινήσεις, με εναλλαγές συναισθημάτων, με μαγευτικές εικόνες. Η πόλη αυτή, είναι διάσημη για τα γραφικά και ιστορικά κτίριά της, αλλά και για την τέχνη της και βρίσκεται διαχρονικά ψηλά στη λίστα όσων λατρεύουν την τέχνη. Must-visit αποτελεί το Rijksmuseum, που φιλοξενεί περισσότερο από 8000 έργα τέχνης, από πολλούς διάσημους ζωγράφους όπως είναι ο Rembrandt και ο Vermeer, ενώ και το μουσείο του Van Gogh, αλλά και το σπίτι του Rembrandt θα πρέπει -επίσης- να έχουν μία θέση στη λίστα σας, εφόσον βρεθείτε στο Άμστερνταμ. Όσοι έχουν ήδη βρεθεί σε αυτά, παραδέχονται πως είναι ικανά να εντυπωσιάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς art-lovers κι αυτό από μόνο του, λέει πολλά.

Ρώμη

shutterstock-2120294561.jpg

Αποτελεί -κατά γενική ομολογία- ένα αρχιτεκτονικό «μνημείο» του δυτικού πολιτισμού. Είναι μία πόλη με πολύ ιδιαίτερη αύρα, με μοναδικά vibes και πολλά, διαφορετικά spots, που είναι πόλος έλξης για τους locals, αλλά και τους επισκέπτες. Η μαγευτική, Ρώμη, δε θα μπορούσε να μην έχει μία θέση στη λίστα με τις πόλεις που θεωρούνται ιδανική επιλογή για τους art-lovers. Το Κολοσσαίο, το Πάνθεον, η Ρωμαϊκή αγορά κι ο Ναός της Αφροδίτης και της Ρώμης είναι μερικά μόνο από όσα έχει να προσφέρει αυτή η πόλη, ενώ must είναι και η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, η Cappella Sistina και το Εθνικό Μνημείο του Βίκτωρα Εμμανουήλ Β’. Η αρχαία, κλασική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε γωνιά της ιταλικής πρωτεύουσας, που μοιάζει πάντα extra λαμπερή κι έτοιμη να υποδεχθεί visitors από κάθε γωνιά του κόσμου.

Βερολίνο

shutterstock-769815826.jpg

Δίχως αμφιβολία, δικαιούται να έχει μία θέση στη λίστα με τις πιο ιστορικές και καλλιτεχνικές πόλεις της Ευρώπης. Το Βερολίνο είναι το ιδανικό μέρος για τους art-lovers κι όσες φορές κι αν το επισκεφθεί κανείς, πραγματικά έχει κάτι περισσότερο να του προσφέρει. Η Εθνική Πινακοθήκη, με τα iconic έργα σπουδαίων ζωγράφων όπως οι Raphael, Titian, Caravaggio, Rubens, Rembrandt και Van Eyck είναι το place to be για όσους αγαπούν την τέχνη, ενώ must-visit θεωρείται και το East Side Gallery. Πρόκειται για έναν τοίχο μήκους 1.3 χλμ που είναι και το μακρύτερο εναπομείναν κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στόλισαν με τα έργα τους το ανατολικό μέρος του που είχε διασωθεί, με το πολιτιστικό, αυτό, φαινόμενο να αποτελεί πόλο έλξης για όσους καταφθάνουν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, που ξεχωρίζει και μαγνητίζει τα βλέμματα, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Λονδίνο

shutterstock-2275455799.jpg

Last but not least, φυσικά δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα με τις must-visit πόλεις, το μαγευτικό Λονδίνο. Η πόλη, αυτή, είναι για πολλούς λόγους ιδανικός προορισμός για όλους όσους αγαπούν τα ταξίδια και τις μοναδικές εμπειρίες και όσοι τη γνωρίζουν καλά, συμφωνούν πως πρόκειται για μία από τις πιο καλλιτεχνικές πόλεις της Ευρώπης συνολικά. Η βρετανική πρωτεύουσα αντλεί έμπνευση από σπουδαίους δημιουργούς, όπως ο Shakespeare, ο Dickens, ο Orwell και ο Eliot, με το Βρετανικό Μουσείο να μαγνητίζει τα βλέμματα και να αποτελεί διαχρονικά πόλο έλξης, καθώς σε αυτό συναντά κανείς μία σειρά από εντυπωσιακές συλλογές από αντικείμενα της Ελλάδας, της Ρώμης, της Αιγύπτου, της Αμερικής κι όχι μόνο. Must-visit θεωρείται και το Μουσείο Victoria and Albert, αλλά και το Tate Modern, αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.