fbpixel

Search icon
Search
4+1 tricks ευεξίας για να πείτε «αντίο» στο στρες της καραντίνας
WELLNESS

4+1 tricks ευεξίας για να πείτε «αντίο» στο στρες της καραντίνας

Αφήστε στην άκρη το περιττό άγχος και χαρείτε κάθε στιγμή με απλές μεθόδους


Οι συνεχείς καταστάσεις που βιώνουμε, είναι πολύ πιθανό να έχουν ως αποτέλεσμα το αυξημένο επίπεδο του άγχους μας. Ακόμα και τώρα που έχουμε την ευκαιρία να αποφορτιστούμε και να ηρεμήσουμε στο σπίτι μας, το στρες για κάποιους συνεχίζει να καραδοκεί σε μεγάλο βαθμό, κάτι που σίγουρα οφείλεται στη νέα -τόσο διαφορετική- πραγματικότητα ή και σε άλλους παράγοντες, πιο προσωπικούς.

Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε πιο αισιόδοξα, ακολουθώντας τις παρακάτω wellness συμβουλές και διώχνοντας μια για πάντα το περιττό στρες από τη ζωή σας!

Digital detox

detox.jpg

Ίσως αυτός να είναι ο βασικότερος λόγος που το άγχος σας είναι τόσο αυξημένο! Η πληθώρα ειδήσεων και το ολοένα και πιο άσχημα νέα της επικαιρότητας, έχουν τον τρόπο να ενισχύουν τις φοβίες σας και να σας βάζουν στη διαδικασία να σκέφτεστε αρνητικά. Προσπαθήστε να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει, χωρίς να σας πιάνει εμμονή για άντληση πληροφοριών. Άλλωστε, η παραπληροφόρηση βρίσκεται στα pick της αυτήν την περίοδο. Απασχολήστε το μυαλό σας με κάτι πιο δημιουργικό και αφήστε για λίγο στην άκρη τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Music therapy

woman-wearing-headphones.jpg

Τι καλύτερο από το να αφεθείτε στις μελωδίες της playlist που είναι must-listen για εσάς! Βρείτε τα αγαπημένα σας κομμάτια που σας ανεβάζουν τη διάθεση στα ύψη και ακούστε τα ξανά και ξανά. Μη διστάσετε, επίσης, να χορέψετε όσο οι δυνάμεις σας το επιτρέπουν, ξεχνώντας το καινούριο lifestyle στο οποίο έχουμε ενταχθεί και αφήστε το χαμόγελο στο πρόσωπό σας να λάμψει! Έρευνες, άλλωστε, έχουν αποδείξει τόσες πολλές φορές πόσο καλό μπορεί να κάνει η μουσική, την οποία όλοι συνδέουμε με διάφορες φάσεις, καταστάσεις και moods στη ζωή μας.

Γυμναστική

woman-working-out.png

Μια ακόμα μορφή εκτόνωσης που θα σας ωφελήσει περισσότερο από όσο νομίζετε! Ακόμα κι ένα γρήγορο πρόγραμμα χωρίς τον παραμικρό εξοπλισμό, είναι ικανό να ανεβάσει την αδρεναλίνη σας και να σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα σε χρόνο dt. Αναζητήστε work outs για μέσα στο σπίτι, εντάξτε τα στην καθημερινότητά σας και δείτε το κέφι και το σώμα σας να αλλάζουν. Εναλλακτικά, περπατήστε στη φύση, αφού πρώτα στείλετε το μήνυμά σας!

Ζεστό μπάνιο

dae54ce1d1a02bef876622a086e7434e.jpg

Μια πραγματικά χαλαρωτική συνήθεια που αξίζει να υιοθετήσετε για ένα ποιοτικότερο και πιο αισιόδοξο lifestyle! Το ζεστό νερό μπορεί να απομακρύνει όλη την αρνητικότητα και να σας εντάξει στο απόλυτο mentality ευζωίας, μαζί φυσικά με άλλες μεθόδους για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γεμίστε την μπανιέρα σας, χαμηλώστε τον φωτισμό και ανάψτε κεριά, κλείστε τα μάτια και ηρεμήστε. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε και μερικές bath bomps για να κάνετε παράλληλα και αρωματοθεραπεία, εκμεταλλευόμενοι τα οφέλη που θα προσφέρει στο δέρμα σας.

Skincare

5b9be81fe199f307428b576f.jpg

Τώρα που έχετε τον χρόνο με το μέρος σας, αφιερώστε μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Μετά το ζεστό μπάνιο, είναι ό,τι πρέπει μια skincare ρουτίνα με τα προϊόντα που εμπιστεύεστε για την υγεία του δέρματός σας. Κατευθείαν θα νιώσετε τη φρεσκάδα να γίνεται σύμμαχός σας και ήδη θα έχετε ξεχάσει τις αγχωτικές καταστάσεις που σας βασανίζουν. Το ότι μένετε σπίτι δε σημαίνει πως πρέπει να παραμελείτε τη φροντίδα και την αγάπη που δείχνετε στον εαυτό σας τις special στιγμές της ζωής σας.