fbpixel

Search icon
Search
4 παριζιάνικα spots για καφέ και φαγητό που είδαμε στο Emily in Paris και θέλουμε να επισκεφθούμε
ESCAPE

4 παριζιάνικα spots για καφέ και φαγητό που είδαμε στο Emily in Paris και θέλουμε να επισκεφθούμε

Καθώς η Πόλη του Φωτός είναι πιο must από ποτέ άλλοτε εξαιτίας της σειράς


Αν υπάρχει μία μόνο σειρά για την οποία όλος ο κόσμος μιλάει τον τελευταίο καιρό, αυτή είναι σίγουρα το Emily in Paris, που πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει και η 5η σεζόν του. Κι ως επόμενο γεγονός, το Παρίσι φαντάζει ως ο ιδανικότερος προορισμός για το επόμενο ταξίδι μας, με τη διάσημη σειρά να το έχει αναδείξει ως το πλέον ρομαντικό place to be.  Δεδομένου ότι η παραγωγή βρίσκεται αυτήν τη στιγμή on top, δύο παριζιάνικα accounts στο Instagram που μετρούν εκατομμύρια followers, το @paris.explore και το @paris.attractive, δημοσίευσαν τα αγαπημένα spots του cast της σειράς για καφέ και φαγητό στην Πόλη του Φωτός, εκεί όπου έγιναν και γυρίσματα.

Ας τα δούμε ένα προς ένα...

1. Café de Flore

eip-106-unit-00329r.webp

Το Café de Flore είναι ένα από τα παλαιότερα καφέ στο Παρίσι. Είναι διάσημο για το γεγονός ότι στο παρελθόν αποτελούσε στέκι υψηλού κύρους συγγραφέων, καλλιτεχνών και φιλοσόφων. Βρίσκεται στη γωνία της λεωφόρου Saint Germain και της οδού Saint Benoit. Στο επεισόδιο "Ringarde", η Emily και ο Thomas επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο spot, ενώ σύμφωνα με τον Thomas, το καφέ ήταν το αγαπημένο του Jean-Paul Sartre και της Simone de Beauvoir. Μπορεί ο κόσμος να συνέρρεε για να το δει από κοντά, αλλά στην πραγματικότητα το πιο cool μέρος ήταν το καφέ απέναντι, το Les Deux Magots, καθώς ο Hemingway και ο Picasso συνήθιζαν να δίνουν εκεί ραντεβού. 

Info: Café de Flore, 172 Bd Saint-Germain, Παρίσι 75006.


2. Les Deux Magots

deux-magots.jpg

Ένα από τα πιο αγαπημένα spots της Emily Cooper, όπου συνηθίζει να περνά τον ελεύθερό της χρόνο με τις φίλες της, είναι το ιστορικό Les Deux Magots. Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα καφέ κι εστιατόρια που βρίσκεται στην Place Saint-Germain-des-Prés 6, στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού. Κάποτε είχε τη φήμη του meeting point της λογοτεχνικής και πνευματικής ελίτ της πόλης. Η ιστορική του φήμη προέρχεται από την αιγίδα σουρεαλιστών καλλιτεχνών και διανοούμενων, όπως η Simone de Beauvoir και ο Jean-Paul Sartre, καθώς και νεότερων συγγραφέων, όπως ο Ernest Hemingway.

Info: Les Deux Magots, 6 Pl. Saint-Germain des Prés, Παρίσι 75006.


Brasserie Lipp

optimized-emily-in-paris-s3-e10-00-04-39-08-rc-fe6727f9af.webp

Στην καρδιά της συνοικίας Saint-Germain-des-Prés, η παριζιάνικη Brasserie Lipp διατηρεί τη γοητεία και τη γαλλική αισθητική των αρχών του περασμένου αιώνα. Ένας «ναός» της παριζιάνικης γαστρονομίας, σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα με γαλλικές σπεσιαλιτέ, όπως η ρέγκα Bismark, το brandade de morue και το choucroute garnie, το ψητό κοτόπουλο. Στις local αυτές γεύσεις δε θα μπορούσε, φυσικά, να αντισταθεί η Emily!

Info: Brasserie Lipp, 151 Bd Saint-Germain, Παρίσι 75006.


La Coupole

aaaaqtgt0prdnlcrmrl2mhtk2lnl-mzhyqiu4fbyuze9kcivxwsgmmdc-l8-ewiabkjczl-qxclvq3zkodexfqmxpbihma1hdvbuhrcgiqft8dluxl-eqnmr9nc81uthvkmztgi4h3yrozgaz0z6uxu-wyyu.jpg

To La Coupole το είδαμε πρώτη φορά στη δεύτερη σεζόν της σειράς, στο επεισόδιο που η Emily και ο Alfie μοιράζονται την πιο δύσκολη συζήτηση για τo μέλλον της σχέσης τους. Πρόκειται για μια φημισμένη μπρασερί στο 14ο διαμέρισμα, που από το 1927 αποτελεί σύμβολο της ιστορίας του Montparnass. Ξεχωρίζει για το κομψό art deco design της, με παστέλ και καφέ αποχρώσεις κι εκπληκτικό φαγητό. Από το μενού ξεχωρίζουν τα στρείδια και η μπριζόλα ταρτάρ.

Info: La Coupole, 102 Bd du Montparnasse, Παρίσι 75014.