fbpixel

Search icon
Search
4 λαχταριστές σαλάτες που είναι ιδανικές για βραδινό
TASTE

4 λαχταριστές σαλάτες που είναι ιδανικές για βραδινό

Δημιουργήστε υπέροχα και υγιεινά πιάτα που θα λατρέψετε


Οι σαλάτες αποτελούν την τέλεια επιλογή για τα γεύματά σας, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ειδικά για το βράδυ που θέλετε να απολαύσετε κάτι πιο ελαφρύ και ισορροπημένο, δεν υπάρχει καλύτερη λύση, που μπορεί ωστόσο να σας χορτάσει και να απογειώσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Ανακαλύψτε παρακάτω μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες σαλάτες με λίγα υλικά, που βρήκαμε για εσάς που αναζητάτε κάτι healthy για τις βραδινές ώρες!

Σαλάτα με λαχανικά & καπνιστό τόνο

b-salata-avocado-tonos-kapnistos-trata.jpg

Υλικά

  • 1 καλαμπόκι, βρασμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 160 γρ. τόνο, καπνιστό
  • 100 γρ. ραπανάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 200 γρ. πράσινη σαλάτα Φρεσκούλης

Εκτέλεση

Τρυπάμε το κοτσάνι από το καλαμπόκι με ένα πιρούνι και τοποθετούμε πάνω στη φωτιά ή σε καυτό τηγάνι για να πάρει χρώμα και καπνιστή γεύση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την πιπεριά Φλωρίνης. Για το dressing: Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το λάδι από τον τόνο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα, τον τόνο και ανακατεύουμε. Για τη σύνθεση: Βάζουμε στο μπολ τα ραπανάκια σε κομμάτια και ανακατεύουμε. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα σπόρια από το καλαμπόκι και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, την κάππαρη, την πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις φρέσκιες σαλάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μεξικάνικη σαλάτα

mexican-chopped-salad-3.jpg

Υλικά

  • 1 τορτίγια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 ντοματίνια
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο
  • 100 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα ή κονσέρβα
  • 100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο ή κονσέρβα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Κόβουμε την τορτίγια σε μικρά τριγωνάκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα τριγωνάκια τορτίγιας και να γίνουν τραγανά. Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τις τορτίγιες να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Σερβίρουμε τη σαλάτα με τις ψημένες τορτίγιες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Σαλάτα με εσπεριδοειδή & γαρίδες

citrus-avocado-large.jpg

Υλικά

  • ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
  • ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • χυμό λάιμ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • 1/2 φινόκιο
  • 100 γρ. σπανάκι baby Φρεσκούλης 
  • 1/2 pink γκρέιπφρουτ, σε φέτες
  • 30 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ούζο
  • 2 σκ. σκόρδο

Εκτέλεση

Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το ξύσμα από όλα τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε. Κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε στο μπολ με το dressing. Προσθέτουμε το σπανάκι και τις φέτες από το ροζ γκρέιπφρουτ. Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τα σκόρδα με 50 γρ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το σκόρδο. Αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τις γαρίδες εγκάρσια και απλώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 1 κ.σ. από το σκορδόλαδο, σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Το υπόλοιπο σκορδόλαδο το αποθηκεύουμε σε βαζάκι στο ψυγείο. Βάζουμε τις γαρίδες στο μπολ με τη σαλάτα, προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.

Σαλάτα με αχλάδια & blue cheese

img-e7940.jpg

Υλικά 

  • 200 γρ. ρόκα Φρεσκούλης
  • 400 γρ. παντζάρια, βρασμένα
  • 1 ρόδι, τα σπόρια του
  • 2 καρότα
  • 2 ραπανάκια
  • 2 κ.σ. cranberries, αποξηραμένα
  • 2 αχλάδια
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. blue cheese
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο, για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. χυμό ροδιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100-150 γρ. ηλιέλαιο
  • 20-30 γρ. χυμό παντζαριού

Εκτέλεση

Κόβουμε στο μαντολίνο σε λεπτές φέτες τα καρότα και τα ραπανάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο για λίγα λεπτά. Σε μία πιατέλα απλώνουμε την ρόκα μας. Κόβουμε τα παντζάρια σε ακαθόριστα κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω από την ρόκα μας. Βάζουμε μία γκριλιέρα να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα αχλάδια στα 4 και τα βάζουμε στην καυτή γκριλιέρα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όση ώρα ετοιμάζονται τα αχλάδια ετοιμάζουμε το dressing μας. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το χυμό ρόδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο μέχρι να έχουμε μια σάλτσα ομοιόμορφη. Τέλος προσθέτουμε το πιπέρι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρούμε τις φέτες αχλαδιού από την γκριλιέρα και τις βάζουμε στην σαλάτα μας. Προσθέτουμε και τις φέτες καρότου με τα ραπανάκια, αφού πρώτα τα στραγγίξουμε. Ρίχνουμε από πάνω τους σπόρους από το ρόδι, σπάμε τα καρύδια με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στην πιατέλα. Προσθέτουμε κομματάκια από το τυρί μας, περιχύνουμε με το dressing, γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε.