fbpixel

Search icon
Search
4 bartenders της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν το cocktail που ξεχωρίζουν
CITY VIBES

4 bartenders της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν το cocktail που ξεχωρίζουν

Ταξίδια, αναμνήσεις και συναισθήματα, μπλέκονται πίσω από τις πιο όμορφες γεύσεις


Η αλήθεια είναι πως η Θεσσαλονίκη, η πόλη των πιο όμορφων ηλιοβασιλεμάτων, φημίζεται για τη μοναδική, νυχτερινή της ζωή. Φανταστικά στέκια, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά πώς να μεταμορφώνουν τις νύχτες και φυσικά, θαμώνες που επιμένουν να στηρίζουν συγκεκριμένα bars που -αδιαμφισβήτητα- προσδίδουν στα βράδια τους μια διαφορετική γεύση.

Εκεί, θα ανακαλύψετε γεύσεις και πρόσωπα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Ανθρώπους που μετατρέπουν καθημερινά την εμπειρία τους σε ένα γευστικό ταξίδι και γνωρίζουν -καλύτερα από τον καθένα- πως τα πιο ακριβά αποστάγματα είναι αυτά που δημιουργήθηκαν με αγάπη. 

Άλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό πως η ιστορία πίσω από κάθε βίωμα αλλά και από κάθε signature cocktail είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και στο τέλος αφήνει, σε όλους, τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Ζητήσαμε λοιπόν από 4 διάσημους bartenders της Θεσσαλονίκης να μας αποκαλύψουν το αγαπημένο τους και τον λόγο που έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους... 

Vogatsikou 3- Γιάννης Κέδεςbarmen-thessaloniki.jpg

To ποτό: Pink Panther

Υλικά: Tequila Blanco/ Hot Spicy syrup/ Fresh Lime Juice/ Tajin

Η ιστορία: Το 2016 βρέθηκα στο Μεξικό για να επιλέξω το βαρέλι τεκίλα που θα εμφιάλωνε γνωστή εταιρεία αποκλειστικά και μόνο για εμάς! Δηλαδή, θα είχαμε ένα προϊόν με την επωνυμία του μαγαζιού μας, Vogatsikou 3. Το προϊόν αυτό ήταν η τεκίλα reposado του αποστακτηρίου Olmeca και θα ονομαζόταν Olmeca Altos Vogatsikou 3. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που γίνεται κάτι τέτοιο και φυσικά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό. 

Στην επιστροφή μου λοιπόν από το Μεξικό, σκέφτηκα κάποια cocktails για να παρουσιάσω αυτήν τη μοναδική εμπειρία που είχα. Ένα από αυτά, που έγινε το must του μπαρ μας, είναι το Pink Panther, που έχει μέσα τεκίλα Olmeca Altos Vogatsikou 3, σιρόπι από χαλαπενιος και κανέλα, λάιμ και στο χείλος του ποτηριού ένα μείγμα από μπαχάρια και αποξηραμένο λάιμ, που το χρησιμοποιούν στο Μεξικό στα φαγητά τους και λέγεται tajin Classico. Το όνομα το ποτού το πήρε σίγουρα από το χρώμα του, που είναι ροζ αλλά και επειδή κάθε βράδυ, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του μπαρ, κλείνουμε με το τραγούδι του Ροζ Πάνθηρα.

Charlie D. Brasserie-Δημήτρης Πατρώνηςbefunky-collage-mJF0y.jpg

Το ποτό: Alice

Tα υλικά: Gin / Passion Fruit / Suze / Gentleman’s Soda

Η ιστορία: Είναι το αγαπημένο μου Aperitivo Cocktail, γιατί συνδυάζει γεύσεις αγαπημένες, όπως τα μυρωδάτα εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, pink grapefruit και lime) και διάφορα πιπέρια gin, με το passion fruit, το suze -ένα γαλλικό aperitif από ρίζα γεντιανής με bitter επίγευση- και την ευχάριστη και δροσερή αίσθηση της gentleman’s soda. που παραπέμπουν στο επίσης αγαπημένο κλασικό coktail, Americano, 

The Blue Cup-Νικόλαος Μπαζούκαςbarmen-thessaloniki2.jpg

To ποτό: Negroni

Υλικά: Gin/Campari/Sweet red Vermouth/Garnish with half orange slice

Η ιστορία: Αγαπημένο cocktail λοιπόν και η ιστορία του ξεκινά το 1919 στο Caffe Casoni στην οδό Tornabuoni στη Φλωρεντία. Βartender, o θρυλικός Fosco Scarselli, να σερβίρει τον εμβληματικό Conour Camillo Negroni, ο οποίος ζήτησε μια παραλλαγή του Americano: αντί για σόδα τζιν και αντί για φλούδα λεμόνι, πορτοκαλί. Μου αρέσει αυτή η ιστορία κι το γεγονός ότι με αυτά τα τρία υλικά, μπορείς να καταφέρεις μια τέτοια γεύση του γλυκόπικρου στον ουρανίσκο, που έχει μεγάλη διάρκεια. Η πρώτη γουλιά που είχα δοκιμάσει την πρώτη φορά ήταν ότι χειρότερο είχα γευτεί (πικρή ανάμνηση). Έπρεπε να το πιω γιατί το είχα παραγγείλει. Μέτα από αρκετές γουλιές το λάτρεψα (γλυκιά ανάμνηση). Όπως και στη ζωή έχεις πίκρες και γλυκιές αναμνήσεις αλλά και τις δυο τις αγαπάς.

Γορίλας-Αχιλλέας Πλακίδας

barman.jpg

Το ποτό: A Taco Per Day

Tα υλικά:  Reposado Tequila/Sweet Chili Cordial/Lime Acid/Red Cabbage Powde

Η ιστορία: Όταν έφτιαξα αυτό το ποτό είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω κάτι που θα θυμίζει τα τάκος! Η αγάπη μου για αυτό το ισπανικό πιάτο είναι μεγάλη, έτσι είναι προφανής ο λόγος που το κάνει την πρώτη μου επιλογή!