fbpixel

Search icon
Search
4 ανατριχιαστικά ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix
ARTS & CULTURE

4 ανατριχιαστικά ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Είστε fan της αγωνίας και του μυστηρίου; Οι παρακάτω προτάσεις είναι για εσάς


Το Netflix είναι το είδος της πλατφόρμας streaming που ξέρει πραγματικά πώς να φτιάχνει ένα καλό ντοκιμαντέρ. Όταν το θέμα του μάλιστα αναδεικνύει το αληθινό μυστήριο που υπάρχει στον κόσμο μας, τόσο περισσότερο μας ελκύει ως κοινό. Από το "The Ted Bundy Tapes" μέχρι το "Don't F**k With Cats", παρακάτω θα ανακαλύψετε τη λίστα με τα πιο creepy documentaries που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix! 

1. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes 

Το Netflix έχει παρουσιάσει πολύ περιεχόμενο γύρω από κατά συρροή δολοφόνους, από τη σειρά Dahmer το 2022 έως το Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile το 2019. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εξερεύνηση της ιστορίας του Ted Bundy προκαλεί ανατριχίλα. Το 2019, το Netflix κυκλοφόρησε το "Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes", όπου ο σκηνοθέτης Joe Berlinger συγκεντρώνει υλικό και ηχογραφήσεις του Bundy όταν ήταν στην πτέρυγα των θανατοποινιτών. Στο ντοκιμαντέρ, μπορείτε να ακούσετε τον Bundy να περιγράφει τα κίνητρά του, τις τακτικές του και τη νοοτροπία του.

Αυτό το ντοκιμαντέρ σας δίνει μια ματιά στο μυαλό του πιο διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου της Αμερικής με τα λόγια από το ίδιο του το στόμα. Επιφανειακά, θα μπορούσατε να το δείτε ως αρκετά απλό και όχι πολύ συγκλονιστικό. Ωστόσο, αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να επεξεργαστείτε πραγματικά αυτό που ακούτε - και από ποιον το ακούτε - αλλάζει εντελώς την αντίληψή σας. Ως κοινό, τείνουμε να νιώθουμε μια αποσύνδεση με φιγούρες όπως ο Bundy λόγω του πόσο εντυπωσιακές έχουν γίνει στα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης. 

2. Don't F**k With Cats

Το διαδίκτυο μπορεί να γίνει ένα τρομακτικό μέρος. Στην ψηφιακή εποχή, οι άνθρωποι αισθάνονται μια αίσθηση δύναμης με το να μπορούν να δημοσιεύουν οτιδήποτε, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Όταν το κάνουν οι χειρότεροι των χειρότερων, δεν υπάρχει επιστροφή. Όπως μπορείτε να καταλάβετε από τον τίτλο του, το "Don't F**k With Cats" είναι ένα από τα πιο μπερδεμένα ντοκιμαντέρ στο Netflix. Αυτό που ξεκίνησε με ένα ενοχλητικό βίντεο ενός άνδρα που κακοποιεί δύο γατάκια μετατρέπεται σε ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών, όπου αμέτρητοι άνθρωποι από όλη τη χώρα, ακόμα και από τον κόσμο, προσπαθούν να βρουν τον υπεύθυνο πριν προλάβει να κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Το "Don't F**k With Cats" αποκαλύπτει τις συνέπειες του να αφήνεις ένα ψηφιακό αποτύπωμα και πώς το διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την καταπολέμηση του κακού. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι το πώς μπορεί εξίσου να γίνει ένα μέρος για να αναπτυχθεί το κακό...

3. Worst Roommate Ever 

Το Worst Roommate Ever είναι ένα ντοκιμαντέρ του Netflix που αποκαλύπτει έναν φόβο που είχαμε ξεχάσει ότι είχαμε. Η αναζήτηση συγκατοίκου στο διαδίκτυο ακούγεται αρκετά ακίνδυνη- το κάνετε στο κολέγιο, στην κατασκήνωση, ακόμα και ως νέοι επαγγελματίες. Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο, οι άνθρωποι που μπορεί να συναντήσετε θα μπορούσαν να είναι το τέλος σας. Το "Worst Roommate Ever" δείχνει ανυποψίαστους καθημερινούς ανθρώπους που προσπαθούν να περιηγηθούν στη νέα εφιαλτική ζωή τους που προκαλούν οι νέοι τους συγκάτοικοι.

Πρόκειται για το είδος του ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει ότι το πιο τρομακτικό πράγμα στον κόσμο σήμερα δεν είναι κάτι παραφυσικό ή ένα θανατηφόρο ζώο - είναι, στην πραγματικότητα, οι άλλοι άνθρωποι. Το "Worst Roommate Ever" θα σας κάνει να αμφιβάλλετε για το αν θα εμπιστευτείτε ποτέ ξανά έναν ξένο, καθώς θα παρακολουθείτε τις αληθινές αφηγήσεις των ανθρώπων για το πώς οι απάτες και οι απειλές μπορούν να έρθουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη.

4. Amanda Knox

Το ντοκιμαντέρ "Amanda Knox" στο Netflix είναι ένα από αυτά που πιθανότατα έχετε ακούσει. Αυτή η διαβόητη υπόθεση παρακολουθεί τα επακόλουθα της δολοφονίας μιας φοιτήτριας ανταλλαγής στην Ιταλία. Η Amanda Knox κατηγορήθηκε, δικάστηκε, καταδικάστηκε και τελικά αθωώθηκε για το έγκλημα. Ωστόσο, το ερώτημα αν είναι υπεύθυνη ή όχι, παραμένει στον αέρα για κάποιους. Αυτό το ντοκιμαντέρ έχει σκοπό να προσπαθήσει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και να κάνει το κοινό να σκεφτεί τι μπορεί να σημαίνει η ενοχή ή η αθωότητά της.

Η Amanda Knox είναι το είδος της υπόθεσης και του ντοκιμαντέρ που μας βάζει όλους σε σκέψεις. Δείχνει ότι οι δολοφόνοι και οι ύποπτοι δεν χρειάζεται να ταιριάζουν σε ένα καλούπι για να κάνουν το κακό. Υπάρχει κάτι εκνευριστικό στο πόσο φυσιολογική και συγκροτημένη είναι η Knox σε όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι απλώς μια πραγματικά πειστική και καλά λειτουργική ψυχοπαθής ή αν είναι απλώς μια από εμάς...