fbpixel

Search icon
Search
4+1 θαυματουργά βότανα για γρήγορο αδυνάτισμα
WELLNESS

4+1 θαυματουργά βότανα για γρήγορο αδυνάτισμα

Βάλτε τα στη ζωή σας αυτό το φθινόπωρο


Στην προσπάθειά μας για νέες, εναλλακτικές μορφές θεραπείας στρεφόμαστε ολοένα και περισσότερο σε «μαγικά» βότανα της φύσης, για την ανακούφιση ήπιων προβλημάτων που μας απασχολούν αλλά και για την ενίσχυση του οργανισμού μας. Πέραν των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους, συμβάλουν στην ευεξία, στον καλό μεταβολισμό, αλλά και στο αδυνάτισμα και στη διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 5 από τα πιο θαυματουργά βότανα που αξίζει να εντάξετε στην καθημερινότητά σας αυτό το φθινόπωρο!

1. Λεβάντα

shutterstock-1767065873.jpg

Η λεβάντα ξεχωρίζει για τις θεραπευτικές χρήσεις της και συνιστάται και από τους γιατρούς, αφού βάσει ερευνών βοηθάει στη βελτίωση προβλημάτων στο στομάχι και καταπολεμά τον βήχα, τη βρογχίτιδα και το άσθμα. Παράλληλα, ανακουφίζει και σας χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να κοιμάστε καλύτερα και να σας διατηρεί σε μια ευεξία. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που την επιλέγουν για απώλεια βάρους, χαρίζοντάς τους άμεσα αποτελέσματα.

2. Ginger

0-2.jpg

Πρόκειται για ένα βότανο που πολλοί δε γνωρίζουν τις ιδιότητές του. Μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της απώλειας βάρους όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή και άσκηση. Μια μελέτη έδειξε ότι κατέστειλε την παχυσαρκία σε αρουραίους που ακολουθούσαν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ένας εύκολος τρόπος να βάλετε το ginger στη ζωή σας είναι να προσθέτετε μικρά κομματάκια σε ζεστό νερό και στη συνέχεια να απολαύσετε το ρόφημα, ζεστό ή κρύο.

3. Λουΐζα

shutterstock-323071454.jpg

Προέρχεται από τη Νότιο Αμερική και συγκεκριμένα από τη Χιλή και το Περού. Με άρωμα λεμονιού και λίγο πικρή γεύση είναι γνωστή για τις αδυνατιστικές και αντικυτταριτιδικές της ιδιότητες. Βοηθά στα προβλήματα του στομάχου και του πεπτικού συστήματος, όπως, δυσπεψία, νευραλγίες και κολικούς -και των εντέρων. Έχει χωνευτικές, ηρεμιστικές και τονωτικές ιδιότητες για το νευρικό σύστημα. Συμβάλει σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην αύξηση του μεταβολισμού και γενικά στην υγεία και συνολική ευεξία.

4. Μάραθος

shutterstock-1855370695.jpg

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, σε βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και συμβάλει στο γρήγορο αδυνάτισμα. Για αδυνατιστικά ροφήματα συνδυάζεται εξαιρετικά με τον φράξο και την τσουκνίδα, ενώ με το χαμομήλι, το γεράνι και το θυμάρι για πεπτικές διαταραχές.

5. Μέντα

shutterstock-194633378.jpg

Σε όποια μορφή κι αν τη συναντήσετε, το μόνο σίγουρο είναι πως η μέντα θα σας χαρίσει από κάτι. Εκτός από το κομμάτι της διατήρησης της δροσερής και καθαρής αναπνοής που προσφέρει, παράλληλα επιδρά θετικά στην διαδικασία της πέψης, αποτρέποντας το φούσκωμα. Μια αποτελεσματική, πολύ γευστική επιλογή που είναι ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου και για όλες τις ώρες της ημέρας.