fbpixel

Search icon
Search
4+1 food spots που απόλαυσα σε 3 ημέρες στην Αθήνα
TASTE

4+1 food spots που απόλαυσα σε 3 ημέρες στην Αθήνα

Η πρωτεύουσα μας προσφέρει μαγευτικές γαστρονομικές περιπέτειες


Όταν πρόκειται για αποδράσεις, η Ελλάδα έχει να προσφέρει μια πληθώρα από εξαιρετικά μέρη τα οποία αξίζει να επισκεφθούμε, όποτε ο χρόνος μας το επιτρέπει. Μια από τις top loved αποδράσεις μας είναι η πρωτεύουσά μας, η Αθήνα, η οποία εκτός από ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό, διαθέτει μια μαγευτική ποικιλία γευστικών επιλογών που μας καλούν να τις δοκιμάσουμε. Πρόσφατα, είχα τη χαρά να ευχαριστηθώ μια απόδραση 3 ημερών στην αγαπημένη μου Αθήνα, η οποία δε με απογοήτευσε καθόλου για ακόμη μια φορά. Μάλιστα, δεδομένης της αγάπης μου για νέες εμπειρίες και γεύσεις -την οποία μοιράζεται και η παρέα μου-, οδηγήθηκα σε μια σειρά από food spots, τα οποία αξίζουν μια θέση στο bucket list σας για την επόμενή σας επίσκεψη. 

Ανακαλύψτε 4+1 food spots που δοκίμασα εκεί και προτείνω να δοκιμάσετε και εσείς!

Day 1 

Dinner at Tsiftis gastrokoutouki + 

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-11-stis-204958-3f09f10f.jpg

Μπορώ να πω με πλήρη ειλικρίνεια, ότι στο άκουσμα της ονομασίας αυτού του εστιατορίου η περιέργεια μου είχε ήδη αρχίσει να διεγείρεται όσον αφορά το experience που θα μπορούσε να προσφέρει. Με πρωτοβουλία του ταλαντούχου σεφ Σήφη Μανουσέλη και των συνεργατών του, φωτίζοντας ένα πεζοδρόμιο των Ιλισίων, το εστιατόριο διαθέτει μια ανοιχτή κουζίνα με πάγκο που προσφέρει άφθονα views της μαγειρικής δράσης συνδυασμένη με μια industrial πνοή στη διακόσμηση. Εγώ και η παρέα μου είμασταν αρκετά τυχεροί ώστε να καθίσουμε ακριβώς δίπλα στη ραφιέρα με τα κρασιά, χωρίς να στερηθούμε την όψη της κουζίνας. Τόσο η μουσική όσο και τα vibes του Tsifti αποτέλεσαν ένα χαλαρωτικό διάλειμμα από τους γοργούς ρυθμούς της πόλης.

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-11-stis-205008-2825d057.jpg

Με μενού το οποίο αλλάζει εβδομαδιαίως, αναλόγως με την διάθεση προϊόντων, - κάτι το οποίο παρατηρούμε αρκετά τον τελευταίο καιρό -, εγώ και η παρέα μου ανυπομονούσαμε να ανακαλύψουμε τα πιάτα που πρόσφερε το εστιατόριο εκείνη την Τετάρτη. Μετά από αρκετή σκέψη, καθώς όλα φαίνονταν πεντανόστιμα, καταλήξαμε σε ένα 5 dinner course, κατά το οποίο μας εξέπληξαν όλες οι επιλογές. Ωστόσο, τα πιάτα που προκάλεσαν "έκρηξη" στους γευστικούς μας κάλυκες ήταν τα φρέσκα ζυμαρικά με κρέμα μετσοβόνε και μοσχαρίσια μάγουλα, όπως και η σαλάτα με αντίβ (λαχανικό από την Ολλανδία), ξινόγαλο, κόκκινα φρούτα, καρύδι, σταφίδα και κυανό. Συνοδεύσαμε το δείπνο μας με ένα ξινόμαυρο ροζέ κρασί το οποίο μας σύστησε το εξαιρετικά φιλικό προσωπικό, ολοκληρώνοντας το δείπνο μας με μερικά από τα θεματικά και λαχταριστά κοκτέιλ του μαγαζιού.

Day 2 

Brunch at Minu

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-11-stis-204943-cba9daab.jpg

Ένα μέρος όπου η αισθητική είναι on top of its game το Minu κατείχε ήδη μια θέση στην bucket list μου και αξίζει να το προσθέσετε και στη δική σας. Ένα μαγαζί γεμάτο φυτά και neutral τόνους στη διακόσμησή του, το Minu προσφέρει ενδιαφέρουσες επιλογές με μια γαστρονομική ταυτότητα βασισμένη στην εποχικότητα και το ευ ζήν.

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-11-stis-204935-702a928a.jpg

Για το brunch μας επιλέξαμε δύο "ασφαλείς" επιλογές με βάση το αυγό - το egg bowl, με αβοκάντο, αυγά ποσέ, μπαχαρικό sumac, ζυμωτό ψωμί και νιφάδες από τσίλι, και το scrambleness το οποίο συνοδευόταν από ψητά ντοματίνια, φέτα, φρυγανισμένο ψωμί, μπέικον και κόλιανδρο. Έχοντας απολαύσει τον καφέ και το late πρωινό μας, δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε να δοκιμάσουμε ένα κοκτέιλ mimosa για μια έξτρα δόση βιταμίνης C με ένα διασκεδαστικό twist σαμπάνιας.

Dinner at Lost

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-11-stis-204852-f1f1fa82.jpg

Μια βραδιά στο Lost ήταν αρκετή ώστε να αντιληφθώ την μαγεία ενός top εστιατορίου στο Παγκράτι. Τόσο η ζεστή και colorful διακόσμηση όσο και η κουζίνα του εστιατορίου, για την οποία μπορούμε να ευχαριστήσουμε την σεφ Ελένη Σαράντη, τοποθετούν το Lost στην κορυφή της λίστας μου. Περσικά χαλιά, ξύλινα τραπέζια, αναμμένα κεριά μέσα σε άδεια μπουκάλια κρασιών και μια ανοιχτή κουζίνα στο βάθος, συνθέτουν την φιλική ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Ο τίτλος του μενού "Mediterranean table" περιγράφει ακριβώς αυτά που απολαύσαμε. Τα πιάτα παρουσίαζαν μια πληθώρα γευστικών ιδεών από μεσογειακούς προορισμούς σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνικές. 

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-11-stis-204903-5c8dd57a.jpg

Το να ξεχωρίσω ένα πιάτο από όλα όσα δοκιμάσαμε αποτελεί δύσκολο εγχείρημα, όμως οι παπαρδέλες με κατσίκι, πίκλα κρεμμυδιού και μανουρομυζήθρα με έκαναν να αναθεωρήσω για οτιδήποτε είχα δοκιμάσει έως τότε. Από άποψη ποικιλίας, εξεπλάγην από τον μεγάλο ξύλινο δίσκο με σπιτική φοκάτσια και dips που θα σας ταξιδέψουν σε κάθε άκρη της Μεσογείου. Το φιλικό προσωπικό, τα άφθονα vibes του χώρου, η χαλαρωτική μουσική και ένα 6 course dinner συνδυασμένο για ακόμη μια φορά με ένα ροζέ ξηρό κρασί ήταν ο τέλειος τρόπος να ολοκληρωθεί η δεύτερη μου μέρα στην Αθήνα.

Day 3

Breakfast at The Makers

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-11-stis-204841-2149b327.jpg

Ένα από τα μαγαζιά που έχουν αγαπηθεί τόσο από τους ίδιους τους Αθηναίους όσο και από όσους επισκέπτονται την πόλη, το The Makers είναι ένα ολοήμερο εστιατόριο και concept store στην οδό Πραξιτέλους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση, αφού στο κέντρο βρίσκονται τα τραπέζια και στις άκρες του χώρου θα βρείτε κρεμάστρες με ρούχα, ευφάνταστες ποδιές μαγειρικής και άλλες δημιουργίες του brand, το οποίο ειδικεύεται σε στολές εργασίας. Με έμφαση στις υγιεινές επιλογές, το μενού περιλαμβάνει acai bowls, vegan πιάτα, light βάφλες, αλλά και επιλογές για τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-11-stis-211409-e08160c4.jpg

Αγαπημένη μου επιλογή ήταν το coconut yogurt vegan bowl, το οποίο περιλάμβανε flakes καρύδας, maple syrup, βρώμη, berries και κανέλα. Εκτός του favorite πρωινού μου, δοκιμάσαμε και τα αυγά ποσέ bio, με γιαούρτι 2%, ελαιόλαδο Ndujia (πικάντικο μυρωδικό), flakes αγγουριού και φρέσκα μυρωδικά, όπως και το pulled pork toast με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, προβολόνε, πίκλα αγγουριού, φρέσκο μαϊντανό και άλειμμα Ndujia. Όλες οι παραπάνω γεύσεις σε συνδυασμό με τον υπέροχο καφέ που προσφέρεται στο The Makers, αποτέλεσαν την συνταγή για ένα exciting breakfast το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα.

Dinner at Pharaoh

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-11-stis-204822-50d7a6bc.jpg

Μια σχετικά νέα προσθήκη στον αθηναϊκό γαστρονομικό κόσμο το Pharaoh αποτελούσε must-visit για εμένα και την παρέα μου. Το ατμοσφαιρικό wine bar - restaurant άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του λίγες μέρες πριν το 2023. Εισερχόμενοι στο Pharaoh αντικρίσαμε έναν ζεστό, casual χώρο με χαμηλό φωτισμό, ο οποίος σε συνδυασμό με το bar δημιουργεί μια φανταστική ατμόσφαιρα. Η ανοιχτή του κουζίνα επικοινωνεί με το bar, ενώ το βλέμμα μου στράφηκε απευθείας στα βινύλια, τα καυσόξυλα και memorabilia που συνθέτουν το decor.

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-11-stis-204832-68d81ff4.jpg

Με επικεφαλής σεφ τον Μανώλη Παπουτσάκη τα πιάτα ήταν απλά, οικεία και απίστευτα γευστικά. Μεταξύ αυτών που ξεχώρισα κατά τη διάρκεια του dinner ήταν οι "φτωχοί" λαχανοντολμάδες, το κοκκινιστό μοσχαράκι με τραχανά και το λεμονοριγανάτο κουνέλι με πατάτες φούρνου. Η απολαυστική μας εμπειρία στο Pharaoh ολοκληρώθηκε με τη συνοδεία ενός ξηρού orange wine, το οποίο μας σύστησε το πρόθυμο και εξυπηρετικότατο προσωπικό του wine bar - restaurant.

Έχοντας ολοκληρώσει και ξαναδιαβάζοντας τα παραπάνω, συνειδητοποιώ ότι πράγματι θα μπορούσε κανείς να πει ότι η πρόσφατή μου απόδραση στην Αθήνα ήταν σχεδόν απόλυτα αφιερωμένη στο φαγητό. Φυσικά, η ιστορία της πόλης αλλά και η ίδια η πρωτεύουσα υπόσχονται ακόμη περισσότερα, όμως είναι μια εμπειρία την οποία θα πρότεινα και σε εσάς χωρίς δεύτερη σκέψη, ειδικά όταν πρόκειται για τα παραπάνω food spots!