fbpixel

Search icon
Search
3 συνταγές για υγιεινή πίτσα που πρέπει να δοκιμάσετε
TASTE

3 συνταγές για υγιεινή πίτσα που πρέπει να δοκιμάσετε

Healthy ζύμες, ψητά λαχανικά και αμέτρητη απόλαυση


Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως! Μπορεί να παραπέμπει στην ιταλική κουλτούρα, αλλά κάθε χώρα του κόσμου μετρά φανατικούς οπαδούς -μικρούς και μεγάλου- που λατρεύουν να την απολαμβάνουν σε πολλές παραλλαγές. Ο λόγος για τη λαχταριστή πίτσα, η οποία όμως μετρά και πολλές θερμίδες, ειδικότερα όταν συνοδεύεται με αλμυρά αλλαντικά, όπως το πεπερόνι και το λουκάνικο, ή βαριές σάλτσες, όπως η κρέμα γάλακτος και η BBQ. Ευτυχώς όμως, που υπάρχουν και οι συνταγές που προτείνει το Eating Well, οι οποίες περιλαμβάνουν υλικά χαμηλά σε λιπαρά, είναι φτιαγμένες με υγιεινές ζύμες και είναι πεντανόστιμες. Έτσι, απολαμβάνετε την κάθε μπουκιά χωρίς τύψεις! 

Με κουνουπίδι και κοτόπουλο

4590007.jpg

Για τη βάση:

  • 5 κούπες κουνουπίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/4 κούπας τριμμένο καρότο
  • 1/4 κ. γ. αλάτι

Υλικά:

  • 1 1/2 κούπα βραστό κοτόπουλο
  • 2 κ. σ. καυτερή sauce της αρεσκείας σας
  • 1 κ. σ. λευκό ξύδι
  • 1/4 κ. γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κούπας ροκφόρ
  • λίγο πράσο

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και απλώστε μια λαδόκολα σε ένα ταψί. Βάλτε σε ένα μπλέντερ το κουνουπίδι και το σκόρδο. Αφού πολτοποιηθούν, μεταφέρετέ τα σε μπολ, το οποίο στη συνέχεια θα βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά. Μόλις το βγάλετε, αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη, ανακατέψτε καλά και απλώστε τη βάση στο ταψί. Ολοκληρώστε βάζοντας πάνω της τα υπόλοιπα toppings και ψήστε την για περίπου μία ώρα. Voila!

Με prosciutto, καλαμπόκι και βασιλικό

4526607.jpg

Για τη βάση:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη για πίτσα, αλλά φροντίστε να είναι φτιαγμένη αυστηρά από αλεύρι ολικής άλεσης. Διαφορετικά, μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας όπως κάνετε κανονικά τη ζύμη χρησιμοποιώντας αλεύρι ολικής άλεσης, νερό, ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και μαγιά. 
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Υλικά:

  • 1 κούπα μοτσαρέλα
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • 5 φέτες prosciutto
  • 1 1/2 κούπα ρόκα
  • 1/2 κούπα φρέσκος βασιλικός
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση: Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Απλώστε μισό από αυτό το μείγμα πάνω στη ζύμη μαζί με το τυρί, το prosciutto και το καλαμπόκι. Ψήστε για περίπου μία ώρα, μέχρι να αποκτήσει η πίτσα σας ένα καστανό χρώμα και να λιώσει η μοτσαρέλα. Μόλις είναι έτοιμη, περιχύστε από πάνω το υπόλοιπο λάδι με το σκόρδο και ολοκληρώστε με τη ρόκα, τον βασιλικό και το πιπέρι. 

Greek summer πίτσα

5492806.jpg

Για τη βάση:

  • Και για αυτή τη συνταγή, καλό είναι να χρησιμοποιησετε έτοιμη ζύμη με αλεύρι ολικής άλεσης ή να τη φτιάξετε μόνοι σας όπως αναφέραμε παραπάνω. 

Υλικά:

  • μισή κούπα hummus
  • 2 κούπες κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κούπα φέτα
  • 1/2 κούπα φρέσκος βασιλικός
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση: Απλώστε ομοιόμορφα τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο μέχει να φουσκώσει ενεελώς. Συνέχεια, αφαιρέστε τη ζύμη από το ταψί και ψήστε αλαφρώς τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια, προσθέστε τα πάνω από την πίτσα, μαζί με το hummus και τη φέτα και αφήστε την να ψηθεί ολόκληρη. Ως τελευταία πινελιά αφήστε τον βασιλικό και το πιπέρι και είστε έτοιμοι. Enjoy!