fbpixel

Search icon
Search
3 πανεύκολα hacks για να δημιουργήσετε το πιο effortless beach hair look
HAIR & NAILS

3 πανεύκολα hacks για να δημιουργήσετε το πιο effortless beach hair look

Περάστε ξέγνοιαστα τον χρόνο σας στις διακοπές σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τα μαλλιά σας


Για κάποιες από εμάς, ο χρόνος που περνούν στην παραλία προσφέρει το γνωστό σε όλους "beach hair look" - ενώ για άλλες, το θαλασσινό νερό δεν είναι αρκετό. Παρακάτω, αποκαλύπτουμε τρία πανεύκολα hacks για το πώς μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά που έχουν μπει σε θάλασσα ή πισίνα να δείχνουν ανεπιτήδευτα και υπέροχα! 

1) Κάντε τη σωστή προετοιμασία

shutterstock-2451983775.jpg

Στην πραγματικότητα, όλοι οι τύποι ή οι υφές μαλλιών μπορούν να φαίνονται λίγο messy στην παραλία. Το αλατόνερο, το χλώριο και οι ακτίνες UV τούς αφαιρούν τα φυσικά τους έλαια και ανασηκώνουν την προστατευτική επιδερμίδα στην εξωτερική στιβάδα των μαλλιών σας, δημιουργώντας μία αίσθηση άγριας υφής. Επιπλέον, οι πιο πολλές φθορές στην τρίχα είναι αποτέλεσμα της μετάβασης από το υγρό στο στεγνό - και να θυμάστε ότι το «σκληρό» χλώριο και το αλατόνερο μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό.

Αν σκοπεύετε να κάνετε μια βουτιά, θα πρέπει να λάβετε προληπτικά μέτρα. Ξεκινήστε τοποθετώντας στα μαλλιά σας με γλυκό νερό - ακόμα και ένα γρήγορο ψέκασμα από ένα μπουκάλι αρκεί, κι έτσι η τρίχα σας θα απορροφήσει λιγότερο από το χλωριωμένο ή αλμυρό νερό. Όποια και αν είναι η υφή των μαλλιών σας, μην ξεχνάτε να βάζετε από το μέσο της τρίχας προς τις άκρες λάδι ή ένα leave-in conditioner όταν κολυμπάτε. Μόλις βγείτε, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας ξανά με δροσερό, καθαρό νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε τις ποσότητες και να επιτύχετε λάμψη και απαλή υφή. Για ακόμη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα απέναντι στις «επιθέσεις» μιας καλοκαιρινής βουτιάς, δοκιμάστε ένα εβδομαδιαίο λούσιμο με ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού, ακολουθούμενο από ένα καλό conditioner ή μια μάσκα μαλλιών για θρέψη από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

2) «Αγκαλιάστε» το wet look

shutterstock-2451983745.jpg

Ο απλούστερος τρόπος για να προστατέψετε καλά τα μαλλιά σας είναι να κρατάτε τις τούφες σας χαλαρές και υγρές και να τις βουρτσίζετε με μια χτένα με φαρδιά δόντια. Αυτό απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και λειτουργεί καλύτερα για ίσια έως κυματιστά μαλλιά. Για beach waves και μπούκλες, προσθέστε ένα ενυδατικό λάδι για να δώσετε λάμψη στα μαλλιά. Οι πιο ίσιοι τύποι μαλλιών θα επωφεληθούν από ένα texturizing spray. Ψεκάστε το από τα μέσα μήκη προς τις άκρες. Αποφύγετε τα spray με αλάτι, καθώς τα μαλλιά σας πιθανότατα θα περιέχουν ήδη αρκετό από αυτό. Αντ' αυτού, επιλέξτε ένα προϊόν προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, το οποίο θα καταπολεμήσει τα σημάδια του έντονου καλοκαιρινού ήλιου, ο οποίος πολύ πιθανόν να ξεθωριάσει το χρώμα και να μειώσει την υγρασία των μαλλιών σας. Μόλις αρχίζουν να στεγνώνουν, ένα ψέκασμα με dry shampoo θα ενισχύσει τις επίπεδες ρίζες και θα κρατήσει το φριζάρισμα μακριά.

3) Θέστε προτεραιότητα την προστασία 

shutterstock-2313443243.jpg

Αν έχετε σγουρά ή σπαστά μαλλιά και περνάτε πολύ χρόνο στην πισίνα ή την παραλία, προτείνουμε πάντα να τα προστατεύετε. Οι σγουροί και φριζαριστοί τύποι μαλλιών είναι εξ ορισμού ξηροί και πρέπει να σκεφτόμαστε διπλά τους επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV και η υγρασία, καθώς και το ξηρό θαλασσινό αλάτι και το χλώριο. Εφαρμόστε ένα leave-in conditioner σε βρεγμένα μαλλιά πριν τα πλέξετε σε μια ωραία πλεξούδα. Αν έχετε μικρές μπούκλες, μια high level ponytail είναι ακόμα πιο εύκολη. Απλώς απλώστε ένα στρώμα λαδιού στις άκρες για πρόσθετη ενυδατική προστασία!