fbpixel

Search icon
Search
3+1 συνήθειες παραγωγικότητας που ακολουθούν οι επιτυχημένες γυναίκες
LIFE & CAREER

3+1 συνήθειες παραγωγικότητας που ακολουθούν οι επιτυχημένες γυναίκες

Δημιουργήστε εκ νέου την to-do list σας


Στην πραγματικότητα, οι μεγάλες λίστες αγχώνουν σοβαρά τους ανθρώπους με συνέπεια και τείνουν να σε βάζουν σε κατάσταση πανικού με τα αμέτρητα to-do να δίνουν τη θέση τους σε ένα burn-out για όσους δεν έχουν υιοθετήσει το midset «δουλεύω πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά». Αν θέλετε να γίνετε το είδος της γυναίκας που καλυτερεύει τη ζωή της με τον πιο παραγωγικό τρόπο, τότε συνεχίστε να διαβάζετε. Με αυτές τις συνήθειες παραγωγικότητας, μπορείτε να εξισορροπήσετε τον φόρτο εργασίας και τα καθημερινά σας καθήκοντα και να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας.

Παρακάτω, γνωρίστε τις συνήθειες παραγωγικότητας που εφαρμόζουν οι πιο επιτυχημένες γυναίκες.

1. Γνωρίζουν τις ώρες αιχμής τους

Αυτό μπορεί να σας σοκάρει, αλλά δεν ξυπνούν όλες οι επιτυχημένες γυναίκες που νωρίς. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν τον δικό τους χρονοτύπο -ακόμη και το βιολογικό ρολόι του σώματός τους που επηρεάζει τα επίπεδα δραστηριότητας και την εγρήγορση- για να προγραμματίσουν τη μέρα τους ανάλογα. Οι επιτυχημένες γυναίκες δεν πολεμούν τον εσωτερικό κιρκάδιο ρυθμό τους επειδή γνωρίζουν ότι είναι χαμένη μάχη. Υπάρχουν εκείνες που θα χρησιμοποιήσουν το πρωί για να ξεκινήσουν απαλά στην ημέρα με καθημερινά to-do, όπως η απάντηση σε email και οι meetings, και θα κάνουν την καλύτερη δουλειά τους αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ. Φυσικά, είναι κι αυτές που δίνουν όλη τους την ενέργεια στα πρωινά τους και μέχρι το μεσημέρι έχουν ολοκληρώσει την πιο σκληρή δουλειά! 

shutterstock-2488640771.jpg

2. Αναβαθμίζουν τις to-do λίστες τους

Μέχρι τώρα, πιθανότατα γνωρίζετε ότι η ύπαρξη μιας λίστας εργασιών μπορεί να βοηθήσει στον προγραμματισμό των εργασιών, των προτεραιοτήτων και των καθηκόντων σας. Αλλά οι επιτυχημένες γυναίκες πηγαίνουν τις λίστες τους ένα βήμα παραπέρα, εξυψώνοντάς τες. Γράφουν ξεχωριστές λίστες για προσωπικές και επαγγελματικές εργασίες. Θα δημιουργήσουν δύο στήλες - μία για τα μεγαλύτερα, πιο γενικευμένα projects και μία για τις λεπτομέρειες και τις ειδικές απαιτήσεις αυτών των μεγαλύτερων έργων. Η ύπαρξη αυτών των στηλών τους βοηθάει να παραμένουν στο σωστό δρόμο και να μην ξεχνούν τίποτα.

3. Σχεδιάζουν εκ των προτέρων

Οι επιτυχημένες γυναίκες αυξάνουν επίσης την παραγωγικότητά τους σχεδιάζοντας τις εργασίες τους εκ των προτέρων. Γνωρίζοντας ακριβώς τι πρέπει να κάνουν όταν ξυπνούν το πρωί, κάνουν τη ζωή τους λιγότερο αγχωτική και εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο και εγκεφαλική δύναμη -δεν χρειάζεται να σκέφτονται τι πρέπει να γίνει και πότε. Έτσι, θα φτιάξουν από πριν ένα πρόγραμμα που θα χωράει επείγουσες προσωπικές και εργασιακές εργασίες, χαλαρές εργασίες και selfcare. 

shutterstock-2481341233.jpg

4. Ισορροπούν μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι το να είσαι εργασιομανής είναι ο μόνος τρόπος για να είσαι επιτυχημένος στη ζωή - αλλά όσες γεύονται την επιτυχία ξαναγράφουν (ευτυχώς) αυτή την αφήγηση. Οι επιτυχημένες γυναίκες γνωρίζουν ότι το να δουλεύουν όλο το εικοσιτετράωρο με ελάχιστο έως καθόλου ύπνο είναι απλά μια συνταγή για καταστροφή και εξουθένωση, γι' αυτό και δίνουν προτεραιότητα σε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Αν είστε κουρασμένες, κάντε ένα διάλειμμα, ακούστε το σώμα σας. Δεν είστε μηχανή, οπότε μην το αντιμετωπίζετε σαν μία.