fbpixel

Search icon
Search
24 ώρες στην Αθήνα και μια ιδιαίτερη εμπειρία φιλοξενίας γεμάτη σύγχρονη τέχνη και χρώμα
TRAVEL

24 ώρες στην Αθήνα και μια ιδιαίτερη εμπειρία φιλοξενίας γεμάτη σύγχρονη τέχνη και χρώμα

Η Ελεονώρα Κανάκη ταξίδεψε στην Αθήνα στο Moxy Athens City και είδε από κοντά το ολοκαίνουργιο έργο του street artist b., στη Στοά του


Το Moxy Athens City, το πρώτο trendy hotel brand από τη Marriott, υπό τη διαχείριση της Swot Hospitality, συνεργάστηκε και πάλι με τον διάσημο street artist b., ο οποίος αυτή τη φορά φιλοτεχνεί το “Athens Midnight Blossom”, ένα έργο μεγάλων διαστάσεων στη στοά του ξενοδοχείου, ένας χώρος όπου δίνουν ραντεβού η τέχνη, η μόδα και η μουσική μέσα από μοναδικά events, ανοιχτά στο κοινό της πόλης. Η στοά έγινε ο καμβάς, η πόλη της Αθήνας αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης και ο καλλιτέχνης δημιούργησε το νέο του έργο, γεμίζοντας με χρώμα το αστικό τοπίο στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.

b-athens-midnight-blossom-01.jpeg
O street artist b. μπροστά στο νέο του έργο για το Moxy Athens City

«Στο νέο έργο που δημιούργησα στη στοά του Moxy, εμπνέομαι από την Αθήνα και τους ανθρώπους της και από μια ουτοπική προσέγγιση ενός πολύχρωμου κήπου, ως αναφορά στον μύθο του κήπου των Εσπερίδων, που μπλέκεται μαζί με τον αστικό ιστό και την καθημερινή ζωή. Η συνεργασία με το Moxy Athens City έχει ένα στοιχείο που με ενδιαφέρει πολύ ως καλλιτέχνη αλλά και αρχιτέκτονα και αυτό είναι η ένταξη της τέχνης στην καθημερινή ζωή της πόλης», δηλώνει ο street artist b.

Τα graffiti έργα του καλλιτέχνη είναι άλλωστε ήδη στενά συνδεδεμένα με τη φιλοσοφία, την ταυτότητα και τον urban fun χαρακτήρα του ξενοδοχείου, καθώς κοσμούν πολλούς από τους κοινόχρηστους χώρους του όπως και τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Μοντέρνα σχέδια, με έντονα χρώματα, αποπνέουν ζωντάνια και νεανικότητα, φέρνοντας «αέρα» τέχνης στην εμπειρία της διαμονής των επισκεπτών αλλά και την καθημερινή ζωή της πρωτεύουσας. Η συνεργασία με τον καλλιτέχνη ενισχύει ακόμα περισσότερο τη σύνδεση του ξενοδοχείου με την τέχνη, όπου εδώ και ένα χρόνο φιλοξενεί κάθε μήνα έργα νέων καλλιτεχνών μέσα από το θεσμό Μοxy Art Affairs.

moxy-graffiti-athens.jpg
Tα graffiti έργα του καλλιτέχνη κοσμούν πολλούς από τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου

Οι 3 λόγοι που ξεχώρισα την #moxyathenscity εμπειρία ήταν:

1. Το γεγονός ότι ξεκινά από το πρωτοποριακό check in στη reception - Bar Moxy, με το signature cocktail καλωσορίσματος "Got Moxy". Σημειώστε ότι ο χώρος του bar αποτελεί σημείο συνάντησης των επισκεπτών και του ποικιλόμορφου κοινού της πόλης όπου κυριαρχεί το 24/7 self-service concept του Moxy με γευστικά snacks για κάθε ώρα, φρέσκους χυμούς, καφέ και ποτά.

moxy-athens-city84640.jpg

2. Αν και όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν μια cool και σύγχρονη αισθητική, το πιο ξεχωριστό από όλα, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο. Μια σουίτα, διαθέσιμη είτε για διαμονή είτε ως χώρος για private events, με απέραντη θέα στην Ακρόπολη και την Αθήνα και ένα υπέροχο roof garden.

moxy-athens-city-7156.jpg
Ένα από τα cool & fun δωμάτια του Moxy Athens City
moxyfied-suite.jpg
Ο εξωτερικός χώρος της Penthouse Suite
3. Οι κοινόχρηστοι instagrammable χώροι συμπληρώνουν το σκηνικό και είναι σημείο συνάντησης για επισκέπτες και όχι μόνο. Τα ιδιαίτερα και funky graffiti που δημιούργησε αποκλειστικά για το ξενοδοχείο ο διεθνούς φήμης, Έλληνας street artist b. σε συνδυασμό με τις pop αναφορές δημιουργούν μια νεανική και ζωντανή ατμόσφαιρα.
    moxy-athens-city-7083.jpg


    Info:
      Σταδίου 65, Αθήνα 105 51, @moxyathenscity