fbpixel

Search icon
Search
10+1 φθινοπωρινές απολαύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε τη φετινή σεζόν
MAGAZINE

10+1 φθινοπωρινές απολαύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε τη φετινή σεζόν

Από διάφορες πτυχές του σύγχρονου lifestyle


Το φθινόπωρο μάς καλεί ν’ αδράξουμε την κάθε στιγμή και ν’ αφεθούμε στις αξέχαστες απολαύσεις που μπορεί να μάς προσφέρει. Από must-haves για την γκαρνταρόμπα σας, μέχρι τεχνολογικά gadgets και βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό, σας παρουσιάζουμε updated προτάσεις που θα σας συντροφεύσουν αυτήν την περίοδο.

1. Ένα ξεχωριστό aperitivo στην Κρήτη

640-island-luxury-suite.jpg

Σε μια από τις πιο μαγευτικές βεράντες της Ελλάδας, στο Arsenali Lounge Bar του resort Blue Palace, a Luxury Collection Resort στην Ελούντα, η τέχνη του ιταλικού aperitivo γίνεται απόλαυση μπροστά στην απρόσκοπτη θέα του Αιγαίου. Η συνεργασία του ξενοδοχείου με το θρυλικό The Gritti Palace της Βενετίας φέρνει στο μενού τέσσερα signature cocktails με την υπογραφή του βραβευμένου bar manager Cristiano Luciano, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν με απαλές μουσικές, σε υπέροχες φθινοπωρινές βραδιές.

Info: Blue Palace, a Luxury Collection Resort and Spa, Πλάκα, Ελούντα Κρήτης, bluepalaceresort.gr

2. Ένα tech gadget με πινελιές μόδας

28132344-lv-horizon-lightup-lifestyle-01-cover-1600x2000.jpg

Ο οίκος Louis Vuitton λανσάρει το απόλυτο τεχνολογικό gadget της σεζόν, το Horizon Light Up Speaker. Πρόκειται για ένα wireless ηχείο, που ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του και μπορεί να κοσμήσει μοναδικά τον χώρο σας, ενώ παράλληλα υπόσχεται να γίνει το αξεσουάρ που δε θα μπορείτε ν’ αποχωριστείτε. Εμπνευσμένο από την iconic τσάντα “Toupie” του label, το design του παραπέμπει σε ufo, μέσα από έναν περίτεχνο συνδυασμό γυαλιού, ανοξείδωτου ατσαλιού και δέρματος. Σημαντικό χαρακτηριστικό του αποτελεί η διάρκεια της μπαταρίας του -έως και 15 ώρες-, ενώ πέρα από το usb-c και το bluetooth, έχει ενσωματωμένα τρία μικρόφωνα για να πραγματοποιείτε τις κλήσεις σας με τον πιο μοδάτο τρόπο! Bonus: τα 35 led φώτα που ξεπροβάλλουν, καθώς και το χαρακτηριστικό LV λογότυπο, το κάνουν ακόμη πιο μοναδικό και θελκτικό για κάθε fashion και tech addicted.

3. Μια στοργική θεραπεία για τον εαυτό σας

activities-horse-riding-hero-at-kimmerstonridingcentre.jpg

Η ενέργεια των αλόγων είναι μαγική, καθώς έχουν μέσα τους έμφυτη την ενσυναίσθηση. Η ψυχοθεραπεία με τη βοήθειά τους είναι μια ανερχόμενη μέθοδος, που στοχεύει στην αυτογνωσία, την εξέλιξη και την αποσυμφόρηση των αρνητικών συναισθημάτων μας. Μια πολυαισθητηριακή εμπειρία, την οποία μπορείτε να απολαύσετε μόνο πλάι σε ειδικούς, καθώς απαιτείται εκπαίδευση του ζώου, για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί και να διαπραγματευτεί μαζί σας. Κάθε συνεδρία αποτελείται από ασκήσεις-δραστηριότητες δίπλα στο άλογο, η αλληλεπίδραση με το οποίο θα σας κάνει να κατανοήσετε καταστάσεις της ζωής σας, να βγείτε από τον λαβύρινθο των ανασφαλειών και να περπατήσετε προς τη βελτίωση της προσωπικότητάς σας. Extra: Απευθύνεται ακόμη και σε ομάδες που θέλουν να χτίσουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους!

Info: Ιππόλυση (Hippolysis), Λεωφόρος Πλαταιών 95, 190 07 Μαραθώνας, Αττική

4. Το jazz album που θα έχετε συνεχώς στο repeat

banner-desktop2.jpg

Ο θρυλικός Tony Bennett και η εκκεντρική pop star Lady Gaga ενώνουν τις δυνάμεις τους και κυκλοφορούν ένα άλμπουμ με jazz κομμάτια, τα οποία θα γίνουν η συντροφιά σας σε κάθε φθινοπωρινή στιγμή. Το tribute album που τιτλοφορείται ως “Love for Sale”, είναι αφιερωμένο στον αξεπέραστο Cole Porter -τον σπουδαίο συνθέτη που άφησε εποχή στη μουσική βιομηχανία, με την καριέρα του ν’ απογειώνεται στα 20’s και 30’s. Το “I Get A Kick Out Of You” είναι το πρώτο single, που δημοσιεύτηκε την ημέρα των 95ων γενεθλίων του Bennett, στις 3 Αυγούστου. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών, καθώς το 2014 ήταν και πάλι μαζί στο studio για την προετοιμασία του “Cheek to Cheek”, το οποίο είχε αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές με την κυκλοφορία του.

Info: Το “Love for Sale” θα κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου και μπορείτε να το απολαύσετε στις πολυσύχναστες μουσικές πλατφόρμες, όπως το “Spotify”, το “iTunes” και το “Apple Music”.

5. Μία γαστρονομική βραδιά

screen-shot-2021-09-09-at-20818-pm.jpg

Το ολοκαίνουριο Delta Restaurant του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι το απόλυτο new entry της Αθήνας, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Στέλιο Κόη. Βασίζει τη φιλοσοφία του σε τρεις αρχές: τη γαστρονομία, τη βιωσιμότητα και τον πολιτισμό. Μέσα από μια μοναδική εμπειρία, οι καλεσμένοι οδηγούνται σ' ένα haute cuisine μονοπάτι, γεμάτο εκπλήξεις και συναισθήματα, με την υπογραφή του Θάνου Φρέσκου, του σεφ του περίφημου Geranium της Κοπεγχάγης, ενώ η οινοθήκη καλύπτει όλο το φάσμα του παλιού και νέου οινικού κόσμου. Με την ηθική της κουζίνας να βρίσκεται στο επίκεντρο, ετοιμαστείτε για τα πιο γευστικά φθινοπωρινά βράδια!

Info: Delta Restaurant, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα ΚΠΣΝ, Αθήνα, www.deltarestaurant.gr

6. Η χορευτική παράσταση που δε θα θέλετε να χάσετε

love-eyal-site-03-at-steffan-dotter-for-dior.jpg

Η διάσημη ισραηλινή χορογράφος Sharon Eyal επαναφέρει στον χορό «τη χαρά της ζωής». Παλμός, χιούμορ, αισθησιασμός και μπαλετικές φιγούρες εναλλάσσονται μ’ ελαφρές voguing ειρωνικές διαδρομές. Τα ειδικά σχεδιασμένα κοστούμια της creative director του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri, -σαν ολόσωμα τατουάζ- ενισχύουν την αίσθηση του ονειρικού, σ’ ένα χορευτικό ταξίδι που ξεσηκώνει το κοινό παγκοσμίως.

Info: Η παράσταση “Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart” παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου (Πειραιώς 260) μέχρι τις 10/10.

7. Μια απόδραση στο κέντρο της πρωτεύουσας

kinglinluxuryliving74791.jpg

Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, τα ολοκαίνουρια υψηλής αισθητικής διαμερίσματα Kinglin στεγάζονται σ’ ένα ιστορικό διατηρητέο κτίριο. Αρχοντικοί, αλλά άκρως φιλόξενοι χώροι, με την υπογραφή του Studio Bonarchi, αντλούν έμπνευση από το ελληνικό φως και το λευκό των μαρμάρων, για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα οικειότητας. Έργα τέχνης, φινετσάτα χειροποίητα έπιπλα και πλούσια υφάσματα διαμορφώνουν ένα επίπεδο φιλοξενίας ανάλογο των προσδοκιών σας.

Info: Kinglin Athens, Μητρομάρας 8, Αθήνα, kinglinathens.com

8. Η all time classic bag που θα μπει στη συλλογή σας

0e34d4b1794a09dc0db1f8ee63335ca2.jpg

Οι τσάντες αποτελούν ένα βασικό στοιχείο για κάθε ολοκληρωμένο look, γι’ αυτό και αξίζει να επενδύσετε σ’ ένα κομμάτι που θα έχετε στην ντουλάπα σας για μια ζωή. Κλασική και ultra chic επιλογή είναι η Horsebit 1995 του οίκου Gucci, η οποία εδώ και δεκαετίες θεωρείται must-have item για κάθε fashion lover. Μάλιστα, πλέον -υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Alessandro Michele- κυκλοφορούν updated εκδοχές της εμβληματικής τσάντας, σε διάφορα χρώματα, σχήματα και μεγέθη για να διαλέξετε, αλλά με την ίδια φινέτσα και τον σικ χαρακτήρα για τον οποίο έχει ξεχωρίσει. Style it up: Μια σκουρόχρωμη, καφέ επιλογή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε σας φθινοπωρινή -και όχι μόνο- εμφάνιση, ενώ τολμήστε να την εντάξετε σ’ ένα ton sur ton outfit με γήινες αποχρώσεις.

Info: gucci.com

9. Ένα yacht show στο Σούνιο

shutterstock-1104733286.jpg

To 1ο Olympic Yacht Show έρχεται στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine από 1 έως 5 Οκτωβρίου, για να τραβήξει τα βλέμματα όσων είναι λάτρεις της πλωτής πολυτέλειας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το μοναδικό event με μεσαίας και μεγάλης κατηγορίας σκάφη, καθώς και premium yachts, που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στην χώρα μας, υποδέχεται τις πιο ισχυρές εταιρίες κατασκευής του κλάδου, οι οποίες δίνουν ένα δυναμικό «παρών».

Info: olympicyachtshow.gr

10. Ένα Σαββατοκύριακο κάτω από τον μεσογειακό ήλιο

rad-0357.jpg

Ποτέ δεν είναι αργά για μια τελευταία απόδραση στις Κυκλάδες, όσο ακόμη η ζέστη του φθινοπώρου μάς το επιτρέπει! Το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Radisson Blu Zaffron Resort στο Καμάρι της Σαντορίνης είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα γρήγορο ταξίδι αναψυχής. Τοποθετημένο στην καρδιά ενός εντυπωσιακού τοπίου, προσφέρει αξεπέραστη εμπειρία πολυτελούς διαμονής μέσα από μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και μινιμαλιστικής αισθητικής. Περάστε τη μέρα σας μπροστά στις πισίνες με το εκπληκτικό design, απολαύστε μοναδικές θεραπείες σπα στο κέντρο Calliste Wellness, ενώ το βράδυ ετοιμαστείτε για ένα ατμοσφαιρικό δείπνο στο αξεπέραστο Zeffirino Ristorante.

Info: Radisson Blu Zaffron Resort, Καμάρι, Σαντορίνη, zaffronhotel.com

11. Η ιδιαίτερη συλλογή που θα λατρέψετε

befunky-collage-ASjwF.jpg

Χρυσά, όπως το χρώμα στο φύλλωμα των δέντρων κατά τη φθινοπωρινή περίοδο, περίτεχνα, όπως κάθε πολυτελές κομμάτι των συλλογών Ilias Lalaounis. Η τελευταία δημιουργία κοσμημάτων του ιστορικού jewelry house έχει κλέψει καρδιές, καθώς είναι εμπνευσμένη από τη φύση και χρησιμοποιεί πιο ασυνήθιστες φόρμες από αυτές που ξέρουμε. Τα νέα δαχτυλίδια με πουλιά και λουλούδια σε τετράγωνη αφαιρετική βάση είναι καινοτόμα, αλλά ταυτόχρονα ρομαντικά και διαχρονικά. Θυμίζουν όσα αγαπάμε σ’ αυτήν την εποχή, ενώ κλέβουν τις εντυπώσεις με ό,τι και να τα συνδυάσετε!

Info: lalaounis.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOWΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021