fbpixel

Search icon
Search
10+1 εύκολοι τρόποι για να κάνετε αποταμίευση
LIFE & CAREER

10+1 εύκολοι τρόποι για να κάνετε αποταμίευση

Θέστε νέους στόχους και πραγματοποιήστε τους


Τα οικονομικά πάντοτε βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αν τη δεδομένη χρονική περίοδο έχετε οικονομικές ανησυχίες ή αν θεωρείτε δύσκολο να αποταμιεύσετε χρήματα, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα αλλάξουν τις «κακές» συνήθειες της καθημερινότητάς σας που σας ωθούσαν στην σπατάλη. 

1. Προσφορές

Είναι ευρέως γνωστό πως κατά τη διάρκεια των προσφορών μπορούμε να βρούμε τα αγαπημένα μας προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές. Έτσι, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επωφεληθείτε από τις χαμηλές τιμές και να αξιοποιήσετε την ευκαιρία που σας δίνεται. Με αυτόν τον τρόπο και χρήματα θα εξοικονομήσετε και θα προβείτε στις αγορές των απαραιτήτων.

2. Μια συνήθεια που πρέπει να «κοπεί»

Δεν είναι άλλη παρά το να αγοράζετε καθημερινά take away καφέ. Ναι μεν χρειάζεται να συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο στην ενίσχυση των coffee shops της πόλης, όμως η καθημερινή αγορά ροφημάτων ενδέχεται να πλήξει τα οικονομικά σας. Αυτό ισχύει και για το συνεχές delivery φαγητού που έχει καταστεί πλέον συνήθεια.

3. Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το περπάτημα

Γιατί να παίρνετε καθημερινά το αυτοκίνητο σας, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή των μέσων μαζικής μεταφοράς ή της πλέον αγαπημένης σε όλους βόλτας με τα πόδια; Με αυτόν τον τρόπο και βενζίνη θα εξοικονομήσετε και θα συμβάλλετε στην περιβαλλοντική προστασία.

shutterstock-1688544892.jpg

4. Super market

Οι αγορές στο super market χρειάζεται να γίνονται πάντα οργανωμένα. Τι εννοούμε με αυτό; Προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά δημιουργήστε πρώτα τη λίστα με τα ψώνια σας, ώστε να κατανοήσετε τις ανάγκες σας και έπειτα προβείτε στις κατάλληλες και ορθότερες ενέργειες που μπορείτε.

5. Φώτα και νερό

Αυτή είναι μια ιστορία που πονάει για τους περισσότερους. Μην ξεχνάτε ποτέ μόλις βγαίνετε από ένα δωμάτιο να κλείνετε τον διακόπτη του φωτός, αλλά και να μην αφήνετε ανοιχτή τη βρύση με το τρεχούμενο νερό, όποτε δε το χρειάζεστε -μια κίνηση που βοηθά ιδιαίτερα και το περιβάλλον.

6. Κουμπαράς

Ίσως να ακούγεται λιγάκι κλισέ, όμως ένας κουμπαράς μπορεί να σας σώσει από τις δύσκολες καταστάσεις. Θέστε, λοιπόν, έναν συγκεκριμένο μηνιαίο στόχο και προσπαθήστε να τον επιτύχετε.

7. Leftovers

Προσπαθήστε να μην πετάτε ποτέ το φαγητό που έχει απομείνει. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως υπάρχουν χιλιάδες συνταγές στο διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εξαιρετικά πιάτα με ό,τι έχετε στην κουζίνα σας.

shutterstock-745018579.jpg

8. Συνδρομές

Είτε είναι η συνδρομή του web γυμναστηρίου σας, είτε κάποιο πρόγραμμα παρακολούθησης ταινιών και σειρών στην τηλεόραση, αν δεν το «αντέχετε» χρειάζεται να το διακόψετε και ίσως να το αντικαταστήσετε με ενδιαφέροντα lives ή online παραστάσεις, οι οποίες διατίθενται δωρεάν στο Youtube ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

9. Πωλήσεις

Κι όταν λέμε πωλήσεις δεν εννοούμε μόνο να προβείτε σε πώληση ή ανταλλαγή ρούχων που δεν σας κάνουν πια, αλλά και βιβλίων, επίπλων, φωτιστικών, ακόμα και μουσικών οργάνων που ενδέχεται να μην χρησιμοποιείτε πια. Η αγορά των second hand items είναι πλέον πολλή μεγάλη και ευρέως γνωστή. 

10. Κάπνισμα και αλκοόλ

Προσπαθήστε να αποβάλλετε από τη ζωή σας αυτές τις επιβλαβείς για τον οργανισμό σας συνήθειες, αφού βλάπτουν τόσο εσάς, όσο και το πορτοφόλι σας. Δοκιμάστε για μια εβδομάδα να κόψετε τις «κακές» αυτές συνήθειες και παρακολουθήστε την καλυτέρευση του bugdet σας! 

11. Πιστωτικές κάρτες

Οι πιστωτικές κάρτες μπορεί να σας παραπλανήσουν, καθώς δεν έχετε πλήρη εικόνα του τι ξοδέψατε και τι όχι. Για αυτό μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση πιστωτικών καρτών και να προτιμήσετε τα μετρητά ή ακόμα και την επιλογή της χρεωστικής κάρτας, η οποία έχει συγκεκριμένο όριο, και δεν θα φοβάστε να το ξεπεράσετε.

    Η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να γίνει εύκολα και πολύ γρήγορα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αξιοποιήσετε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται και να ακολουθήσετε τις προαναφερθείσες προτάσεις.